lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/eZ1P

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

27/05/2016 :: Barcelona

Absuelven los dos antidisturbios acusados de mutilar Ester Quintana

x Directa.cat
La Audiencia de Barcelona no considera acreditado que ellos fueran los autores del disparo que impactó en el ojo de la vecina de la Verneda el 14 de noviembre de 2012

[Català]

Absolen els dos antidisturbis acusats de mutilar Ester Quintana

 

L'Audiència de Barcelona no considera acreditat que ells fossin els autors del tret que va impactar a l'ull de la veïna de la Verneda el 14 de novembre de 2012

Els dos antiavalots processats per la pèrdua d'un ull d'Ester Quintana


La greu lesió causada a Ester Quintana queda impune. L'Audiència de Barcelona absol el sotsinspector i l'escopeter de la unitat E-40 de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra perquè considera que no es pot demostrar l'autoria del tret amb bala de goma que va fer perdre l'ull esquerre a la veïna de la Verneda.

Els magistrats de la secció encarregada del cas apunten la possibilitat que s'efectuessin tres trets en direcció al lloc on es trobava Quintana. D'acord amb això, sentencien que no poden individualitzar la responsabilitat penal de les greus ferides provocades a la víctima. Al text de la sentència, que s'ha comunicat a les parts a les onze del matí d'aquest divendres, també es qüestiona si l'objecte causant de la ferida va ser una bala de goma o un projectil de foam. El tribunal dóna credibilitat a la tesi de les advocades dels agents acusats, segons la qual el tret es podria haver disparat des del furgó E-414.

En conclusió, queda provat que les ferides que va patir Ester Quintana les van provocar els Mossos d'Esquadra, però la seva estratègia d'encobriment –denunciada per l'acusació– ha impedit que es pugui dictar una sentència condemnatòria. "Durant el judici s'ha evidenciat que no totes les proves han aterrat al procés i que evidentment no tothom ha dit la veritat. Si això no hagués passat, amb tota probabilitat la sentència seria condemnatòria", ha explicat Laia Serra a la sortida del Palau de Justícia. "El missatge que llença la sentència és preocupant. Si en un cas com el de l'Ester Quintana, on s'ha investigat i s'han aportat tants elements de prova, no hi ha condemna, en quin cas es podrà arribar a fer justícia?", ha afegit. "El sistema, el corporativisme, han triomfat. La policia seguirà funcionant tenint l'autor de les lesions a Ester Quintana entre les seves files. El corporativisme suposa que l'agent que ha delinquit seguirà treballant", ha sentenciat.

_______________________________

[Castellano]

Absuelven los dos antidisturbios acusados de mutilar Ester Quintana
La Audiencia de Barcelona no considera acreditado que ellos fueran los autores del disparo que impactó en el ojo de la vecina de la Verneda el 14 de noviembre de 2012La grave lesión causada a Ester Quintana queda impune. La Audiencia de Barcelona absuelve al subinspector y el escopetero de la unidad E-40 de la Brigada Móvil de los Mossos al considerar que no se puede demostrar la autoría del disparo con bala de goma que hizo perder el ojo izquierdo a la vecina de la Verneda.

Los magistrados de la sección encargada del caso apuntan la posibilidad de que se efectuaran tres disparos en dirección al lugar donde se encontraba Quintana. De acuerdo con ello, sentencian que no pueden individualizar la responsabilidad penal de las graves heridas provocadas a la víctima. En el texto de la sentencia, que se ha comunicado a las partes a las once de la mañana de este viernes, también se cuestiona si el objeto causante de la herida fue una bala de goma o un proyectil de foam. El tribunal da credibilidad a la tesis de las abogadas de los agentes acusados, según la cual el disparo podría haber disparado desde el furgón E-414.

En conclusión, queda probado que las heridas que sufrió Ester Quintana las provocaron los Mossos, pero su estrategia de encubrimiento -denunciada por la acusación- ha impedido que se pueda dictar una sentencia condenatoria. "Durante el juicio se ha evidenciado que no todas las pruebas han aterrizado en el proceso y que evidentemente no todo el mundo ha dicho la verdad. Si esto no hubiera pasado, con toda probabilidad la sentencia sería condenatoria", explicó Laia Serra a la salida del Palacio de Justicia. "El mensaje que lanza la sentencia es preocupante. Si en un caso como el de Ester Quintana, donde se ha investigado y se han aportado tantos elementos de prueba, no hay condena, en cuyo caso se podrá llegar a hacer justicia? ", añadió. "El sistema, el corporativismo, han triunfado. La policía seguirá funcionando teniendo el autor de las lesiones a Ester Quintana entre sus filas. El corporativismo supone que el agente que ha delinquido seguirá trabajando", sentenció.

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/eZ1P

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal