lahaine.org

compartir

                        

Dirección corta: https://lahaine.org/fE7z

Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf
  tamaño texto
Enviar por e-mail  enviar        Versión para imprimir  imprimir

traductor

14/03/2017 :: Barcelona, Nacionales PP.Catalans

Ante las agresiones homófobas en Barcelona y Berga de este fin de semana

x Endavant (OSAN)
Queremos mostrar nuestra solidaridad con Xavi, Andy y Jorge, los chicos que han sido agredidos este fin de semana por ser gays.

[Català]
Davant les agressions homòfobes a Barcelona i Berga d’aquest cap de setmana

Des d’Endavant (OSAN), volem mostrar la nostra solidaritat amb el Xavi, l’Andy i el Jorge, els nois que han estat agredits aquest cap de setmana pel fet de ser gais. Divendres, va ser agredit en Xavi al barri de Sants per un homòfob que va colpejar-lo brutalment a la mandíbula, a la cella i a la boca. Per sort va poder escapar-se i anar fins a un hospital. Només unes hores més tard, la matinada de dissabte a diumenge, l’Andy i el Jorge van ser agredits a la sortida d’una discoteca a Berga: després de fer-se un petó, un homòfob els va començar a agredir i de seguida més homòfobs es van afegir a colpejar i a donar puntades de peu als joves, que també van haver de ser atesos a l’hospital.

Aquestes agressions homòfobes han tingut repercussió mediàtica pel fet d’haver-se produït de forma molt seguida en un cap de setmana i per la decisió valenta de les víctimes de denunciar-ho públicament. Però hem de tenir en compte que les agressions LGTBIfòbiques, fins i tot algunes tan salvatges com les d’aquest cap de setmana, formen part malauradament de la quotidianitat.

Diàriament, molts infants i joves pateixen bulling homòfob a les escoles i als instituts. Les agressions físiques i verbals contra persones LGTBI no s’aturen. La caverna LGTBIfòbica s’ha rearmat i reactivat, ja sigui a través de conferències LGTBIfòbiques organitzades per l’Arquebisbat de Barcelona o a través de campanyes transfòbiques d’Hazte Oir.

Les agressions homòfobes són la punta de l’iceberg de tot un entramat d’odi contra les persones LGTBI i qui sigui ‘sospitós’ de ser-ho. El patriarcat i el capitalisme són una aliança criminal que ens asfixia. El masclisme ha trobat en la LGTBIfòbia una forma per reforçar-se i atacar tota dissidència sexual, lluita feminista i lluita pels drets i llibertats LGTBI.

Quan apallissen un gai a una zona de cruising, ens ataquen a totes. Quan li diuen ‘camionera’ a una noia que li agrada anar vestida amb roba masculina per anar a l’institut, ens ataquen a totes. Quan no contracten una persona trans perquè ‘se li nota’, ens ataquen a totes. Quan una noia explica als seus pares que es bi i li diuen ‘que no ens importa si ets lesbiana o hetero, però decideix-te’, ens ataquen a totes. Quan un noi remena la seva ploma mentre fa barra a una festa popular i els companys se’n riuen, ens ataquen a totes.

Cal combatre les agressions LGTBIfòbiques. Totes. Les de cada dia. Les que ens semblen fortes i les que no. Analitzant els nostres propis comportaments LGTBIfòbics. Recolzant i participant en els moviments antipatriarcals: els d’alliberament LGTBI i els feministes. Sense debats estèrils. Amb determinació i empenta.

Responent amb contundència a cada agressió. Visibilitzant-nos a tot arreu. Rebentant cada conferència que ataqui la nostra llibertat sexual i el dret al propi cos. Aturant busos transfòbics. Denunciant i responent totes les discriminacions i agressions que patim les persones LGTBI a la feina, al carrer, als centres educatius, a les presons, als gimnassos, a les discoteques… Exigint la implementació real de la Llei contra la LGTBIfòbia al Principat i impulsar-ne d’iguals a la resta dels Països Catalans.

Només amb l’organització i la lluita construirem una societat no patriarcal lliure de masclisme i LGTBIfòbia. Si ens toquen a una, ens toquen a totes. Cap agressió sense resposta! Juntes som més fortes! Prou LGTBIfòbia!

____________________

[Castellano]
Ante las agresiones homófobas en Barcelona y Berga de este fin de semana

Desde Endavant (OSAN), queremos mostrar nuestra solidaridad con Xavi, Andy y Jorge, los chicos que han sido agredidos este fin de semana por ser gays. Viernes, fue agredido Xavi en el barrio de Sants por un homófobo que golpeó brutalmente en la mandíbula, en la ceja y en la boca. Por suerte pudo escaparse e ir hasta un hospital. Sólo unas horas más tarde, la madrugada del sábado al domingo, Andy y Jorge fueron agredidos a la salida de una discoteca en Berga: después de hacerse un beso, un homófobo los empezó a agredir y enseguida más homófobos se añadieron a golpear ya dar patadas a los jóvenes, que también tuvieron que ser atendidos en el hospital.

Estas agresiones homófobas han tenido repercusión mediática por el hecho de haberse producido de forma muy seguida en un fin de semana y por la decisión valiente de las víctimas de denunciarlo públicamente. P ero debemos tener en cuenta que las agresiones LGTBIfòbiques, incluso algunas tan salvajes como las de este fin de semana, forman parte desgraciadamente de lo cotidiano.

Diariamente, muchos niños y jóvenes sufren bulling homófobo en las escuelas y en los institutos. Las agresiones físicas y verbales contra personas LGTBI no se detienen. La caverna LGTBIfòbica ha rearmado y reactivado, ya sea a través de conferencias LGTBIfòbiques organizadas por el Arzobispado de Barcelona o a través de campañas transfóbicas de Hazte Oír.

Las agresiones homófobas son la punta del iceberg de todo un entramado de odio contra las personas LGTBI y quien sea 'sospechoso' de serlo. El patriarcado y el capitalismo son una alianza criminal que nos asfixia. El machismo ha encontrado en la LGTBIfòbia una forma para reforzar y atacar toda disidencia sexual, lucha feminista y lucha por los derechos y libertades LGTBI.

Cuando apalean un gay en una zona de cruising, nos atacan a todos. Cuando le dicen 'camionera' a una chica que le gusta ir vestida con ropa masculina para ir al instituto, nos atacan a todos. Cuando no contratan a una persona trans porque 'se le nota', nos atacan a todos. Cuando una chica explica a sus padres que se bi y le dicen 'que no e n s importa si te s lesbiana o hetero, pero decídete ', nos atacan a todos. Cuando un chico baraja su pluma mientras hace barra a una fiesta popular y los compañeros se ' n ríen, nos atacan a todos.

Hay que combatir las agresiones LGTBIffóbicas. Todas. Las de cada día. Las que nos parecen fuertes y las que no. Analizando nuestros propios comportamientos LGTBIffóbicas. Apoyando y participando en los movimientos antipatriarcales: los de liberación LGTBI y los feministas. Sin debates estériles. Con determinación y empuje.

Respondiendo con contundencia a cada agresión. Visibilizando-a todas partes. Reventando cada conferencia que ataque nuestra libertad sexual y el derecho al propio cuerpo. Parando buses transfóbicos. Denunciando y respondiendo todas las discriminaciones y agresiones que sufrimos las personas LGTBI en el trabajo, en la calle, en los centros educativos, en las cárceles, en los gimnasios, en las discotecas ... Exigiendo la implementación real de la Ley contra la LGTBIfòbia el Principado y impulsarlo ne de iguales al resto del s Países Catalanes .

Sólo con la organización y la lucha construiremos una sociedad no patriarcal libre de machismo y LGTBIfòbia. Si nos tocan a una, nos tocan a todos. 

Ninguna agresión sin respuesta! 

Juntas somos más fuertes! 

Basta LGTBIfòbia!

compartir

                        

Dirección corta: https://lahaine.org/fE7z

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal