lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fK11

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

21/02/2018 :: Nacionales PP.Catalans

Benet Salellas sobre la estrategia de la CUP ante el embate represivo español

x CUP
Benet Salellas: “Hem obert un nou front polític i judicial per fer de mirall de totes les vulneracions de drets bàsics que hi ha a l'estat espanyol”

La CUP considera que el Tribunal Suprem no és una jurisdicció competent i que no reuneix les garanties d’imparcialitat i independència. Hi ha molts indicis que apunten a creure que si l'ex diputada de la CUP-CC, Anna Gabriel, assistís a la citació de demà, seria detinguda i empresonada, de la mateixa manera que ho han estat altres electes i representants de la societat civil perseguits en una mateixa causa. Maria Sirvent emfatitza que es tracta “d'una causa general que persegueix les idees i els projectes polítics, amb la voluntat d'humiliar i de venjança”, i no els fets, tal com demostren les recopilacions del jutge Llarena que són plenes de referències a la ideologia dels investigats. 

En aquest sentit, la CUP manifesta que “l'estratègia de defensa davant la repressió de l'estat espanyol i dels seus tribunals és una reivindicació política de l'1 d'octubre i de la tasca de les seves diputades durant els últims dos anys”. Per aquest motiu, les dues ex diputades i companyes investigades en aquest procés, Mireia Boya i Anna Gabriel, han optat per una estratègia amb dues vessants: la primera, amb la defensa política davant del jutge Llarena al Tribunal Suprem i la segona, amb la voluntat de visibilitzar i internacionalitzar el conflicte. 

Per tant, l'exili d'Anna Gabriel respon a l'objectiu d'afavorir l'entrada d'actors internacionals i de mostrar, gràcies a la jurisprudència dels òrgans de Nacions Unides, que una ordre de presó dictada per actes relatius a l’exercici de la llibertat d’expressió i de reunió pacifica constitueixen una detenció arbitrària. “L'Anna no ha fugit, ha buscat refugi com tantes altres persones al llarg dels anys per evitar la persecució política. Hem obert un nou front polític i judicial per fer de mirall de totes les vulneracions de drets bàsics que hi ha a l'estat espanyol”, assegura Benet Salellas.

La CUP també fa una crida a participar de totes les mobilitzacions que s'organitzin per donar suport a les represaliades per la causa general i a col·laborar amb la caixa de resistència de la campanya 'Ni una més'. 

________________

Benet Salellas: "Hemos abierto un nuevo frente político y judicial para hacer de espejo de todas las vulneraciones de derechos básicos que hay en España"

02/20/2018

La CUP considera que el Tribunal Supremo no es una jurisdicción competente y que no reúne las garantías de imparcialidad e independencia. Hay muchos indicios que apuntan a creer que si el ex diputada de la CUP-CC, Ana Gabriel, asistiera a la citación de mañana, sería detenida y encarcelada, al igual que lo han sido otros electos y representantes de la sociedad civil perseguidos en una misma causa. Maria Sirvent enfatiza que se trata de "una causa general que persigue las ideas y los proyectos políticos, con la voluntad de humillar y de venganza", y no los hechos, tal como demuestran las recopilaciones del juez Llarena que están llenas de referencias a la ideología de los investigados. 

En este sentido, la CUP manifiesta que "la estrategia de defensa ante la represión del estado español y de sus tribunales es una reivindicación política del 1 de octubre y de la tarea de sus diputadas durante los últimos dos años ". Por este motivo, las dos ex diputadas y compañeras investigadas en este proceso, Mireia Boya y Anna Gabriel, han optado por una estrategia con dos vertientes: la primera, con la defensa política ante el juez Llarena al Tribunal Supremo y la segunda, con la voluntad de visibilizar e internacionalizar el conflicto. 

Por lo tanto, el exilio de Anna Gabriel responde al objetivo de favorecer la entrada de actores internacionales y de mostrar, gracias a la jurisprudencia de los órganos de Naciones Unidas, que una orden de prisión dictada por actos relativos a la ejercicio de la libertad de expresión y de reunión pacífica constituyen una detención arbitraria. "Ana no ha huido, ha buscado refugio como tantas otras personas a lo largo de los años para evitar la persecución política. Hemos abierto un nuevo frente político y judicial para hacer de espejo de todas las vulneraciones de derechos básicos que hay en España ", asegura Benet Salellas.

La CUP también hace un llamamiento a participar de todas las movilizaciones que se organicen para apoyar las represaliadas por la causa general ya colaborar con la caja de resistencia de la campaña 'Ni una más'. 

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fK11

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal