lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fO9j

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

25/09/2019 :: Nacionales PP.Catalans, Barcelona

[Cat/Cast] A 48 horas de la detención de 9 compañeros acusados ​​de terrorismo

x Alerta Solidària
Sólo siguiendo con las movilizaciones, el rechazo a la represión y la lucha por la libertad de nuestro pueblo conseguiremos parar este y tantos otros golpes represivos

A 48 hores de la detenció de 9 companys acusats de terrorisme

Ja fa més de 48 hores que 9 persones de Sabadell, Mollet, Santa Perpètua, Cerdanyola i Sant Fos de Campsentelles van ser detingudes en un operatiu de la Guàrdia Civil orquestrat per l’Audiència Nacional i en la que van participar més de 500 agents.

Aquests municipis es van llevar el passat dilluns a les 6 del matí amb agents de la Guàrdia Civil esbotzant portes i els carrers presos per agents de la Guàrdia Civil i dels Mossos d’Esquadra.

Després d’hores de registres en els domicilis de les persones detingudes 7 van ser traslladades a Madrid i dues van ser deixades en llibertat, 12 hores després de la seva detenció. A hores d’ara, l’equip jurídic no ha pogut tenir accés a cap tipus de documentació sobre el cas i tampoc s’ha facilitat per part de l’Audiència Nacional quan els detinguts passaran a disposició judicial.

L’acusació que es realitza contra les persones a les que s’ha pogut tenir accés de defensa és la de terrorisme.

Vulneracions del dret a defensa de les persones detingudes

Durant aquests dos dies, l’equip de defensa de les persones detingudes han patit nombroses dificultats exercides de forma intencionada tant per la Guàrdia Civil com per la fiscalia i l’Audiència Nacional que han suposat greus vulneracions al dret de defensa de les persones detingudes:

Primerament, s’han succeït les filtracions a mitjans de comunicació tant del propi operatiu com de suposades acusacions, suposats elements trobats en el registre etc. en un cas en el que les defenses no podem tenir accés a cap tipus d’informació ja que es troba en secret de sumari.

Per altra banda, s’ha dificultat que l’equip d’advocats pogués saber on eren les persones detingudes no informant-los o facilitant-los informacions contradictòries.

També s’ha dificultat que els advocats es poguessin entrevistar amb els detinguts demorant-ho durant més de 36 hores.

Alhora, s’ha impedit que els advocats designats pels familiars d’alguns dels detinguts, poguessin fer la seva tasca i s’ha negat l’accés a dues de les persones detingudes, tant a la visita com a poder-ne saber les acusacions que pesen sobre ells. En aquest sentit la Guàrdia Civil ha impedit doncs que l’equip d’advocats pugui assistir dues de les persones detingudes i els han assignat advocats d’ofici.

Valoracions sobre l’operació

Des d’Alerta Solidària, es valora aquesta operació com a una operació de caire polític i electoralista amb una doble voluntat: per una banda fer electoralisme a poques setmanes d’unes noves eleccions estatals i per altra banda intentar frenar les properes mobilitzacions entorn l’1 d’octubre i la “sentència del Procés”.

Alhora, les constants filtracions per part de les institucions judicials i policials espanyoles, denoten una guerra bruta que molt més té a veure amb un pols mediàtic contra l’independentisme que no pas amb un procés judicial en marxa.

Finalment, es constata que malgrat els intents de criminalització, desmobilització i aïllament que tenen per objectiu aquesta operació, la resposta de la població ha estat la mobilització i la solidaritat. Només seguint amb les mobilitzacions de suport, el rebuig a la repressió i la lluita per la llibertat del nostre poble aconseguirem parar aquest i tants altres cops repressius.

Sabadell, 25 de setembre de 2019

________________

A 48 horas de la detención de 9 compañeros acusados de terrorismo

Hace ya más de 48 horas que 9 personas de Sabadell, Mollet, Santa Perpètua, Cerdanyola y Sant Fos de Campsentelles fueron detenidas en un operativo de la Guardia Civil orquestado por la Audiencia Nacional y en la que participaron más de 500 agentes.

Estos municipios se llenaron el pasado lunes a las 6 de la mañana con agentes de la Guardia Civil tirando puertas y con las calles tomadas por agentes de la Guardia Civil y los Mossos.

Después de horas de registros en los domicilios de las personas detenidas 7 fueron trasladadas a Madrid y dos fueron puestas en libertad, 12 horas después de su detención. A estas alturas, el equipo jurídico no ha podido tener acceso a ningún tipo de documentación sobre el caso y tampoco se ha facilitado por parte de la Audiencia Nacional cuando los detenidos pasarán a disposición judicial.

La acusación que se realiza contra las personas a las que se ha podido tener acceso de defensa es la de terrorismo.

Vulneraciones del derecho a defensa de las personas detenidas

Durante estos dos días, el equipo de defensa de las personas detenidas han sufrido numerosas dificultades ejercidas de forma intencionada tanto por la Guardia Civil como por la fiscalía y la Audiencia Nacional que han supuesto graves vulneraciones al derecho de defensa de las personas detenidas:

Primeramente, se han sucedido las filtraciones a medios de comunicación tanto del propio operativo como de supuestas acusaciones, supuestos elementos encontrados en el registro etc. en un caso en el que las defensas no podemos tener acceso a ningún tipo de información ya que se encuentra en secreto de sumario.

Por otra parte, se ha dificultado que el equipo de abogados pudiera saber dónde estaban las personas detenidas no informándoles o facilitándoles informaciones contradictorias.

También se ha dificultado que los abogados pudieran entrevistarse con los detenidos demorándose durante más de 36 horas.

Asimismo, se ha impedido que los abogados designados por los familiares de algunos de los detenidos, pudieran hacer su tarea y se ha negado el acceso a dos de las personas detenidas, tanto en la visita como poder saber las acusaciones que pesan sobre ellos. En este sentido la Guardia Civil ha impedido pues que el equipo de abogados pueda asistir a dos de las personas detenidas y los han asignado abogados de oficio.

Valoraciones sobre la operación

Desde Alerta Solidaria, se valora esta operación como una operación de tipo político y electoralista con una doble voluntad: por un lado hacer electoralismo a pocas semanas de unas nuevas elecciones estatales y por otra parte intentar frenar las próximas movilizaciones entorno del 1 de octubre y la "sentencia del Procés".

Asimismo, las constantes filtraciones por parte de las instituciones judiciales y policiales españolas, denotan una guerra sucia que mucho más tiene que ver con un pulso mediático contra el independentismo que con un proceso judicial en marcha.

Finalmente, se constata que a pesar de los intentos de criminalización, desmovilización y aislamiento que tienen por objetivo esta operación, la respuesta de la población ha sido la movilización y la solidaridad. Sólo siguiendo con las movilizaciones de apoyo, el rechazo a la represión y la lucha por la libertad de nuestro pueblo conseguiremos parar este y tantos otros golpes represivos.

Sabadell, 25 de septiembre de 2019

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fO9j

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal