lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fP6a

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

12/11/2019 :: Nacionales PP.Catalans

[Cat/Cast] Al menos una veintena de detenidos en el desalojo del corte en la frontera

x Sergi Ambudio/ Nació Digital
Gendarmería y Mossos desalojan la acción del Tsunami en Pertús: se ha lanzado gas pimienta contra los manifestantes y también ha intervenido la Guardia Civil

Una vintena de detinguts en el desallotjament del tall a la frontera

Gendarmeria i Mossos d'Esquadra buiden l'acció del Tsunami al Pertús: s'ha llançat gas pebre contra els manifestants i també ha intervingut la Guàrdia Civil

Una operació conjunta entre la Gendarmeria i els Mossos d'Esquadra ha aconseguit desallotjar aquest dimarts al matí el tall de frontera convocat per Tsunami Democràtic al Pertús, a la Catalunya Nord. La policia francesa ha començat a actuar a la zona nord a les vuit del matí, quan es complien 23 hores de l'inici de l'acció. Menys de tres hores després, abans de les 11h, la zona estava buida.

En el marc de l'operatiu, tal com ha informat el 324, s'ha detingut una vintena de persones. 19 per part dels gendarmes i un -com a mínim- per part de la policia catalana. Alerta Solidària, per la seva banda, ha apuntat que almenys deu persones han estat detingudes en una piulada a Twitter.Al costat nord del tall s'hi havien aplegat unes 400 persones a primera hora d'aquest dimarts per evitar que els agents poguessin avançar. Ara bé, els gendarmes han llançat gas pebre i han aconseguit fer retrocedir, de mica en mica, tots els concentrats. Entre barricada i barricada, quan els manifestants feien tap, la Gendarmeria tornava a disparar gas. Els Sanitaris per la República han hagut d'actuar en diverses ocasions. Molts protestants s'han posat aigua i almax als ulls i a la cara per suavitzar la forta picor.


Els agents francesos s'han obert pas així durant el poc menys d'un quilòmetre que separava el punt d'inici de l'operatiu policial de la zona on el Tsunami havia instal·lat l'escenari. Ha estat aquí quan han entrat en escena els Mossos d'Esquadra. La policia catalana i els gendarmes han actuat conjuntament per encerclar els concentrats i fer-los abandonar l'autopista per un estret camí de sorra. Els cotxes que han volgut marxar voluntàriament ho han pogut fer creuant el cordó policial.
 

Els agents francesos comencen a desallotjar els manifestants en el segon dia de protestes a la Jonquera Foto: Martí Urgell


Desenes de manifestants s'han dispersat per una de les muntanyes laterals de la via. Allà ha actuat la Guàrdia Civil, que els ha impedit el pas per camp obert i els ha obligat a retrocedir fins a l'asfalt. En poc menys de tres hores, els cossos de seguretat han aconseguit buidar la zona.

El Tsunami Democràtic, però, ha estat ràpid reaccionant i ha convocat dues noves accions: la primera, pocs quilòmetres més avall, ja a la Jonquera -que ha acabat convertint-se en el joc del gat i la rata pel poble fronterer-. La segona, per aquesta tarda, el que el moviment ha anomenat "Operació Cargol" per col·lapsar la frontera al País Basc.

________________

Una veintena de detenidos en el desalojo del corte en la frontera

Gendarmería y Mossos desalojan la acción del Tsunami en Pertús: se ha lanzado gas pimienta contra los manifestantes y también ha intervenido la Guardia Civil

 Una operación conjunta entre la Gendarmería y los Mossos ha conseguido desalojar este martes por la mañana el corte de frontera convocado por Tsunami Democrátic en El Pertús, en la Catalunya Nord. La policía francesa ha comenzado a actuar en la zona norte a las ocho de la mañana, cuando se cumplían 23 horas del inicio de la acción. Menos de tres horas después, antes de las 11h, la zona estaba vacía.

En el marco del operativo, tal y como ha informado el 324 , se ha detenido a una veintena de personas. 19 por parte de los gendarmes y una -como mínimo- por parte de la policía catalana. Alerta Solidaria, por su parte, apunta en Twitter que al menos diez personas han sido detenidas.En el lado norte del corte se habían reunido unas 400 personas a primera hora de este martes para evitar que los agentes pudieran avanzar. Ahora bien, los gendarmes han lanzado gas pimienta y han conseguido hacer retroceder, paulatinamente a todos los concentrados. Entre barricada y barricada, cuando los manifestantes hacían tapón, la Gendarmería volvía a disparar gas. Los Sanitaris per la República han tenido que actuar en varias ocasiones. Muchos protestantes se han puesto agua y almax en los ojos y la cara para suavizar la fuerte picor.


Los agentes franceses se han abierto paso así durante el poco menos de un kilómetro que separaba el punto de inicio del operativo policial de la zona donde el Tsunami había instalado el escenario. Fue ahí cuando entraron en escena los Mossos. La policía catalana y los gendarmes han actuado conjuntamente para rodear los concentrados y hacerles abandonar la autopista por un estrecho camino de arena. Los coches que han querido marchar voluntariamente lo han podido hacer cruzando el cordón policial.
 

Los agentes franceses comienzan a desalojar a los manifestantes en el segundo día de protestas en la Jonquera Foto: Martín Urgell


Decenas de manifestantes se han dispersado por una de las montañas laterales de la vía. Allí ha actuado la Guardia Civil, que les ha impedido el paso por campo abierto y los ha obligado a retroceder hasta el asfalto. En poco menos de tres horas, los cuerpos de seguridad han conseguido vaciar la zona.

El Tsunami Democrátic, sin embargo, ha sido rápido reaccionando y ha convocado dos nuevas acciones: la primera, pocos kilómetros más abajo, ya en la Jonquera -que ha acabado convirtiéndose en el juego del ratón y el gato por el pueblo fronterizo-. La segunda, para esta tarde, lo que el movimiento ha llamado "Operación Caracol" para colapsar la frontera en el País Vasco.

https://www.naciodigital.cat/noticia/190883/vintena/detinguts/desallotjament/tall/frontera

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fP6a

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal