lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fO1S

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

19/06/2019 :: Nacionales PP.Catalans

[Cat/Cast] Cap sentència serà justa. Responem als carrers!

x Arran
Hay que continuar batallando en todos los frentes de lucha abiertos en los Países Catalanes, generar redes de poder popular y responder con movilización

Catala

El Tribunal Suprem ha finalitzat el judici oral contra representants de l’1O i el procés sobiranista a la Comunitat Autònoma de Catalunya. Així, queda vist per sentència un judici purament polític, injust i que no s’hauria d’haver celebrat. És per això, perquè és un judici polític, que sabem que la sentència ja està escrita i serà condemnatòria: no hi haurà cap sentència que pugui ser justa.

Davant les crides a la desmobilització i que insten a esperar una resolució del TEDH és imprescindible continuar advertint que qualsevol sentència serà injusta. Si és condemnatòria voldrà dir que passaran més anys a la presó per exercir el dret a l’autodeterminació i, si és absolutòria, ja hauran passat gairebé dos anys en presó preventiva i hauran estat durant mesos sent protagonistes d’una farsa judicial.

Durant aquests mesos de judici hem sentit a representants del govern espanyol, guàrdies civils, policies i Fiscals parlar de violència per justificar la rebel·lió, quan l’única violència en l’1O va ser la policial, malgrat que qualsevol expressió d’autodefensa popular hagués estat completament legítima. Més de mil persones ferides per les càrregues policials durant la jornada electoral, una d’elles mutilada d’un ull per l’impacte d’una bala de goma. L’1O va estar marcat per l’autoorganització popular i la desobediència civil, però també per la repressió, és per això que la seva sentència pot marcar un precedent en l’onada repressora. Cal denunciar el judici pel seu caràcter polític i injust, però també per la ràtzia repressiva que suposarà.L’Esquerra Independentista i el conjunt del Moviment Popular des dels inicis hem patit i patim de primera mà la repressió, tant de governs centrals com autonòmics, i som ben conscients que la repressió pretén atemorir i perseguir la dissidència política. Tenim ben present a les antifeixistes detingudes aquesta setmana, a Controlades, La Pública a Judici, 8 mil motius, les joves d’Altsasu, l’Anna Gabriel, l’Adrià Carrasco i totes aquelles persones repressaliades per la maquinària de l’estat capitalista i patriarcal.

Fer una valoració política de les intervencions de les processades i les seves defenses durant el judici és una bona manera de defensar la seva condició de preses polítiques, és per això que rebutgem les renúncies polítiques que s’han fet durant les estratègies jurídiques. Davant un judici polític, apostem per una defensa política que acusi i desemmascari el Tribunal i l’Estat.

Aquests mesos de judici han alterat també el focus de debat, cada cop aquest se centra més en allò que transcorre a Madrid; el judici, les eleccions, les negociacions entre governs…Davant d’això cal continuar batallant en tots els fronts de lluita oberts als Països Catalans, generar estructures i xarxes de poder popular i respondre amb mobilització i determinació a qualsevol sentència dels judicis polítics. Organització i lluita per plantar cara!

Castellano

El Tribunal Supremo ha finalizado el juicio oral contra representantes del 1-O y el proceso soberanista de Cataluña. Así, queda visto por sentencia un juicio puramente político, injusto y que no se tendría que haber celebrado. Es por eso, porque es un juicio político, que sabemos que la sentencia ya está escrita y será condenatoria: no habrá ninguna sentencia que pueda ser justa.

Ante los llamamientos a la desmovilización y que instan a esperar una resolución del TEDH es imprescindible continuar advirtiendo que cualquier sentencia será injusta. Si es condenatoria querrá decir que pasarán más años en la prisión para ejercer el derecho en la autodeterminación y, si es absolutoria, ya habrán pasado casi dos años en prisión preventiva y habrán estado durando meses siente protagonistas de una farsa judicial.

Durante estos meses de juicio hemos sentido a representantes del gobierno español, guardias civiles, policías y Fiscales hablar de violencia para justificar la rebelión, cuando la única violencia en la 1O fue la policial, a pesar de que cualquier expresión de autodefensa popular hubiera estado completamente legítima. Más de mil personas heridas por las cargas policiales durante la jornada electoral, una de ellas mutilada de un ojo por el impacto de una bala de goma. El 1O estuvo marcado por la autoorganización popular y la desobediencia civil, pero también por la represión, es por eso que su sentencia puede marcar un precedente en la oleada represora. Hay que denunciar el juicio por su carácter político e injusto, pero también por la ràtzia represiva que supondrá. La Esquerra Independentista y el conjunto del Movimiento Popular desde los inicios hemos sufrido y sufrimos de primera mano la represión, tanto de gobiernos centrales como autonómicos, y somos muy conscientes que la represión pretende atemorizar y perseguir la disidencia política. Tenemos muy presente a las antifascistas detenidas esta semana, La Pública a Juicio, 8 mil motivos, las jóvenes de Altsasu, la Anna Gabriel, Adrià Carrasco y todas aquellas personas repressaliades por la maquinaria del estado capitalista y patriarcal.

Hacer una valoración política de las intervenciones de las procesadas y sus defensas durante el juicio es una buena manera de defender su condición de presas políticas, es por eso que rechazamos las renuncias políticas que se han hecho durante las estrategias jurídicas. Ante un juicio político, apostamos por una defensa política que acuse y desenmascare el Tribunal y el Estado.

Estos meses de juicio han alterado también el foco de debate, cada vez este se centra más en aquello que transcurre a Madrid; el juicio, las elecciones, las negociaciones entre gobiernos…Ante esto hay que continuar batallando en todos los frentes de lucha abiertos en los Países Catalanes, generar estructuras y redes de poder popular y responder con movilización y determinación a cualquier sentencia de los juicios políticos. Organización y lucha para hacer frente!

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fO1S

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal