lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fL9D

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

02/11/2018 :: Nacionales PP.Catalans

[Cat/Cast] Continuamos haciendo frente a la represión del Estado español!

x Endavant OSAN
Ante la petición fiscal de 177 años de prisión para vari@s pres@s polític@s, desde Endavant OSAN queremos mostrar nuestro total rechazo a este nuevo acto represivo

Continuem fent front a la repressió de l’Estat espanyol!

Davant la petició fiscal de 177 anys de presó per a diversos presos i preses polítics catalans, des d’Endavant OSAN volem mostrar el nostre total rebuig a aquest nou acte repressiu contra el dret d’autodeterminació dels Països Catalans. Un rebuig que creiem que no pot quedar només en la gesticulació retòrica, sinó que volem transformar en propostes mobilitzadores. És per aquest motiu que volem compartir les següents reflexions.

Aquesta petició fiscal és la culminació de l’accentuació autoritària de l’estat, que ha portat el processament judicial d’un miler de persones per voler facilitar l’exercici del dret d’autodeterminació. Una accentuació autoritària que, a més, s’ha escampat amb detencions i empresonaments que ataquen la llibertat d’expressió i els drets polítics, que combinada amb la impunitat judicial dels grups d’extrema dreta que actuen als Països Catalans, té com a objectiu espantar el poble.

L’objectiu del procés judicial no és només espantar i amenaçar els milions de persones que defensem el dret d’autodeterminació. Volen fer abjurar les forces autodeterministes del Principat de la unilateralitat i la desobediència, que és l’única via que permet exercir realment l’autodeterminació. Així mateix, volen llançar un avís a qualsevol intent d’obrir el debat autodeterminista al País Valencià i les Illes Balears. En la seva democràcia, no és possible parlar de tot.

Aquesta causa general contra l’autodeterminació no té res a veure amb la necessitat d’una dura crítica política contra el processisme i la gestió del mandat de l’1 d’octubre. Ni la repressió pot ser l’excusa per evitar la crítica política, ni la crítica política pot ser l’excusa per inhibir-se de la mobilització antirepressiva.

Cal convertir el judici oral en una gran mobilització contra l’aparell de l’estat espanyol. Les mobilitzacions al voltant del judici no han de servir per acumular forces cap a un procés negociador sinó per tot el contrari. La mobilització antirepressiva ha de servir per a fer descarrilar aquest procés de reforma i reassentament de l’Estat i obrir encara més el fossat entre el poble català i l’aparell de l’Estat espanyol.

Proposem als agents socials, polítics i sindicals treballar, cadascú des de l’àmbit i protagonisme que li pertoqui, per la convocatòria d’una vaga general i d’una jornada de lluita el primer dia del judici oral. Creiem que l’estratègia d’acusar l’Estat dins la sala de vistes s’ha de complementar amb la realitat d’un país paralitzat. Pensem que només una contundència mobilitzadora d’inici, hereva de les de l’1 i 3 d’octubre, ens permetrà poder teixir les aliances amb sectors socials d’altres territoris de l’estat i d’arreu d’Europa que posin l’aparell de l’Estat espanyol contra les cordes. Una mobilització especuladora, que remeti a la incertesa del 10 i 27 d’octubre, creiem que aïllarà i desmobilitzarà el moviment independentista.

Li diuen democràcia i no ho és!

Països Catalans, 2 de novembre de 2018

Continuamos haciendo frente a la represión del Estado español!

Ante la petición fiscal de 177 años de prisión para varios presos y presas políticos catalanes, desde Endavant OSAN queremos mostrar nuestro total rechazo a este nuevo acto represivo contra el derecho de autodeterminación de los Països Catalans. Un rechazo que creemos que no puede quedar sólo en la gesticulación retórica, sino que queremos transformar en propuestas movilizadoras. Es por este motivo que queremos compartir las siguientes reflexiones.

Esta petición fiscal es la culminación de la acentuación autoritaria del estado , que ha llevado el procesamiento judicial de un millar de personas por querer facilitar el ejercicio del derecho de autodeterminación. Una acentuación autoritaria que, además, se ha esparcido con detenciones y encarcelamientos que atacan la libertad de expresión y los derechos políticos, que combinada con la impunidad judicial de los grupos de extrema derecha que actúan en los Països Catalans, tiene como objetivo asustar al pueblo .

El objetivo del proceso judicial no es sólo asustar y amenazar a los millones de personas que defendemos el derecho de autodeterminación. Quieren hacer abjurar las fuerzas autodeterministas del Principat de la unilateralidad y la desobediencia, que es la única vía que permite ejercer realmente la autodeterminación. Asimismo, quieren lanzar un aviso a cualquier intento de abrir el debate autodeterminista en Valencia y las Islas Baleares. En su democracia, no es posible hablar de todo.

Esta causa general contra la autodeterminación no tiene nada que ver con la necesidad de una dura crítica política contra el processisme y la gestión del mandato del 1 de octubre. Ni la represión puede ser la excusa para evitar la crítica política, ni la crítica política puede ser la excusa para inhibirse de la movilización antirepressiva.

Hay que convertir el juicio oral en una gran movilización contra el aparato del estado español. Las movilizaciones en torno al juicio no deben servir para acumular fuerzas hacia un proceso negociador sino por todo lo contrario. La movilización antirepressiva debe servir para hacer descarrilar este proceso de reforma y reasentamiento del Estado y abrir aún más el foso entre el pueblo catalán y el aparato del Estado español.

Proponemos a los agentes sociales, políticos y sindicales trabajar, cada uno desde el ámbito y protagonismo que le corresponda, para la convocatoria de una huelga general y de una jornada de lucha el primer día del juicio oral . Creemos que la estrategia de acusar el Estado dentro de la sala de vistas se debe complementar con la realidad de un país paralizado. Pensamos que sólo una contundencia movilizadora de inicio, heredera de las del 1 y 3 de octubre, nos permitirá poder tejer las alianzas con sectores sociales de otros territorios del estado y de toda Europa que pongan la aparato de España contra las cuerdas. Una movilización espectacular, que remita a la incertidumbre del 10 y 27 de octubre, creemos que aislará y desmovilizará el movimiento independentista.

Lo llaman democracia y no lo es!

Países Catalanes, 2 de noviembre de 2018

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fL9D

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal