lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fN2U

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

24/03/2019 :: Nacionales PP.Catalans

[Cat/Cast] CUP centra la seva energia en el municipalisme per avançar cap a l'alliberament

x LLibertat.Cat
Pide al Front Republicà no dar pasos irreversibles o incluir en sus listas cargos orgánicos y electos

Catala

La Candidatura d’Unitat Popular es ratifica en la decisió de no participar en els eleccions espanyoles del proper 28 d’abril i considera que el proper gran repte que generarà les condicions veritablement favorables a l'exercici de l'autodeterminació són les eleccions municipals per tal de que es pugui generar, des de baix i des de l'esquerra, un nou camí cap a l'autodeterminació, la sobirania, i la reconstrucció d'un país trencat per la crisi. En aquest sentit, es reafirma amb què la clau de la sobirania la continua tenint el poble català i només és des d’aquí que es podrà exercir.

Per altra banda, la falta d’un full de ruta a Catalunya, la majoria abassegadora de les opcions contràries el dret a l'autodeterminació i el terreny poc fèrtil d'aliances polítiques al conjunt de l'Estat situen l’opció del bloqueig en via morta. I encara menys compartim l'opció de condicionar acords polítics, tornant al conegut «peix al cove» perquè aquesta via no estarà orientada a l'exercici de l'autodeterminació i la sobirania, i en canvi si contribuiran a enfortir opcions de reforma i enfortiment de l'estat.

En relació a aquesta qüestió, la CUP ha decidit avui en Consell Polític que no confrontarà amb opcions independentistes i d'esquerres que aposten per participar en aquestes eleccions, però ha demanat a Front Republicà que s’abstingui de fer passos irreversibles i que no incorpori candidats municipals, càrrecs electes i càrrecs orgànics en les seves llistes.

La CUP també considera que som davant d’un final de cicle polític evident i critica que el govern s’ha demostrar incapaç de traçar un full de ruta real i efectiu que ens permeti sortir d’aquest atzucac, deixant el país en la intempèrie política en plena ofensiva de l’Estat espanyol.

Com recordava la diputada de la CUP, Maria Sirvent, aquesta setmana al ple de Parlament de Catalunya, aquest govern s’ha convertit en el govern de «l’independentisme business friendly» completament allunyat de les promeses fetes durant la investidura de Quim Torra «de més justícia social, més redistribució de la riquesa i més atenció publica de més qualitat» i ha malbaratat absolutament el mandat sorgit del referèndum de l’1-O.

 La formació va posar en marxa aquest dijous, amb un gran acte a Barcelona, la seva campanya per a les eleccions municipals del proper 26 de maig. Per la CUP és prioritari ara mateix enfortir les institucions catalanes començant pels ajuntaments del país i desplegar una estratègia des des la base que es permeti recuperar la iniciativa política com a país. Allò importat no és el que es faci des de l’Estat sinó el que fem nosaltres des de Catalunya. I aquest nou cicle polític passa inevitablement per la consolidació i l’ampliació de «municipis valents» que ens permetin avançar cap a l'alliberament nacional i social del Països Catalans

Castellano

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) se ratifica en la decisión de no participar en los elecciones españolas del próximo 28 de abril (en una reunión de su Consejo Político celebrada ayer sábado) y considera que el próximo gran reto que generará las condiciones verdaderamente favorables al ejercicio de la autodeterminación son las elecciones municipales para que se pueda generar, desde bajo y desde la izquierda, un nuevo camino hacia la autodeterminación, la soberanía, y la reconstrucción de un país roto por la crisis. En este sentido, se reafirma con que la clave de la soberanía la continúa teniendo el pueblo catalán y solo es desde aquí que se podrá ejercer.

Por otro lado, la falta de una hoja de ruta en Cataluña, la mayoría de las opciones contrarias el derecho a la autodeterminación y el terreno poco fértil de alianzas políticas en el conjunto del Estado sitúan la opción del bloqueo en vía muerta. Y todavía menos compartimos la opción de condicionar acuerdos políticos, volviendo al conocido “peix al cove” porqué esta vía no estará orientada al ejercicio de la autodeterminación y la soberanía, y en cambio sí contribuirán a fortalecer opciones de reforma y fortalecimiento del estado.

En relación a esta cuestión, la CUP ha decidido en su Consejo Político que no confrontará con opciones independentistas y de izquierdas que apuestan para participar en estas elecciones, pero ha pedido a Frente Republicano que se abstenga de dar pasos irreversibles y que no incorpore candidatos municipales, cargos electos y cargos orgánicos en sus listas.

La CUP también considera que estamos ante un final de ciclo político evidente y critica que el gobierno se ha demostrar incapaz de trazar una hoja de ruta real y efectiva que nos permita salir de este callejón sin salida, dejando el país en la intemperie política en plena ofensiva del Estado español.

Cómo recordaba la diputada de la CUP, Maria Sirvent, esta semana al pleno de Parlamento de Cataluña, este gobierno se ha convertido en el gobierno de “el independentismo business friendly” completamente alejado de las promesas hechas durante la investidura de Quim Torra “de más justicia social, más redistribución de la riqueza y más atención pública de más calidad” y ha derrochado absolutamente el mandato surgido del referéndum del 1-O.

La formación puso en marcha este jueves, con un gran acto a Barcelona, su campaña para las elecciones municipales del próximo 26 de mayo. Para la CUP es prioritario ahora mismo fortalecer las instituciones catalanas empezando por los ayuntamientos del país y desplegar una estrategia desde la base que se permita recuperar la iniciativa política como país. Ahora lo importante no es el que se haga desde el Estado sino el que hscemos nosotros desde Cataluña. Y este nuevo ciclo político pasa inevitablemente por la consolidación y la ampliación de “municipios valientes” que nos permitan avanzar hacia la liberación nacional y social de los Països Catalans.

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fN2U

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal