lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fT5A

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

07/08/2020 :: Nacionales PP.Catalans

[Cat/Cast] Demanen presó per en Marcel, detingut durant el Holi contra Jusapol

x Alerta Solidaria
Fiscalía y Generalitat son quienes demandan 6 años contra el jóven antifascista

Traducción A. Bas. para La Haine

Catala

El passat 29 de setembre de 2018 milers de persones es manifestaven al centre de Barcelona per mostrar el rebuig a l’associació neofeixista Jusapol, un sindicat de Policies i Guardia Civils que volia ocupar la plaça Sant Jaume. Començava el “Holi Festival” a Via Laietana, amb l’objectiu de posar color a la foscor del feixisme i amb aquesta acció engegava una violenta reacció de la policia, la qual va efectuar nombroses càrregues contra els manifestants que restaven atònits davant d’una reacció policial desproporcionada. En aquest context, en Marcel, un jove que es trobava entre els milers de manifestants que hi havia en aquell moment a la Via Laietana, va rebre les càrregues que la policia estava efectuant.

 Cinc mesos després dels fets, en Marcel Vivet fou detingut a Badalona, casualment, dos dies abans d’una vaga general. Passà un dia sencer a comissaria fins que fou posat a disposició judicial i alliberat unes hores més tard. Aquesta detenció va ser una decisió política dels Mossos d’Esquadra que podrien haver posat el cas en coneixement del jutjat i que fos aquest qui decidís si procedia a la seva citació o detenció. No obstant, els Mossos d’Esquadra una vegada més van optar per una detenció innecessària amb l’única voluntat d’enviar un missatge d’escarment i avís a les portes d’una vaga general.

 Dos anys més tard, en un context que es preveu d’alta tensió social, la maquinària repressiva de l’Estat torna a activar-se per desmobilitzar el moviment juvenil, independentista i d’esquerres. D’una banda, la fiscal responsable del procediment, Ana Sanz, acusa al Marcel de de desordres públics, atemptat a l’autoritat i lesions lleus, demanant fins a 6 anys i mig de presó, 600 eruos de multa i 1.560 euros d’indemnització. Per la seva banda, la Lletrada de la Generalitat, Encarna Garcia Rosado, formula la mateixa acusació, demanant 4 anys, 9 mesos i un dia de presó, 600 euros de multa i 1.549,77 euros d’indemnització. Totes dues acusacions volen fer pagar al Marcel unes lesions al canell que ell no va provocar, sinó que amb tota probabilitat responen a la brutalitat amb que els agents van colpejar als manifestants antifeixistes.

 Des del Grup de Suport denunciem que es tracta d’un judici polític, en el marc de la macro causa contra l’independentisme, i un nou intent de desmobilitzar i destruir les vides de joves militants d’esquerres i independentistes. Exigim l’absolució d’en Marcel, la reparació personal i que els cossos policials assumeixin responsabilitats sobre les càrregues policials i el dispositiu que aquell dia pretenia, altra vegada, criminalitzar el moviment antifeixista i blanquejar l’espanyolisme més ranci i repressiu. A més a més, exigim a la Generalitat de Catalunya la retirada immediata de l’acusació formulada contra en Marcel, i ens solidaritzem amb totes aquelles persones que pateixen repressió i que a més a més veuen com el govern català continua perseguint manifestants antifeixistes de mà de la fiscalia espanyola.

 Finalment, volem agrair la feina que fan els companys i companyes d’Alerta Solidària, les mostres de suport rebudes tant a nivell col·lectiu com personal i transmetre tota la força i solidaritat al Marcel i a la seva família i entorn, així com amb totes les persones represaliades per la seva activitat política.

La repressió contra la dissidència política és una de les armes més visibles de la guerra bruta de l’Estat contra el moviment independentista. En Marcel, com tants d’altres militants per l’alliberament nacional, social i de gènere, no es trobarà mai sol, perquè som molts al seu costat. Conscients que la solidaritat és la nostra millor arma, sense cap por seguirem defensant els nostres drets.

 Grup de Suport “Marcel Absolució”

Alerta Solidària

Castellano

El pasado 29 de septiembre de 2018 miles de personas se manifestaban en el centro de Barcelona para mostrar el rechazo a la asociación neofascista Jusapol, un sindicato de Policías y Guardia Civiles que quería ocupar la plaza San Jaime. Empezaba el “Holi Festival” en vía Laietana, con el objetivo de poner color frente a la oscuridad del fascismo y con esta acción ponía en marcha una violenta reacción de la policía, la cual efectuó numerosas cargas contra los manifestantes que restaban atónitos ante una reacción policial desproporcionada. En este contexto, en Marcel, un joven que se encontraba entre los miles de manifestantes que había en aquel momento en la vía Laietana, recibió las cargas que la policía estaba efectuando.

Cinco meses después de los hechos, en Marcel Vivet fue detenido en Badalona, casualmente, dos días antes de una huelga general. Pasó un día entero a comisaría hasta que fue puesto a disposición judicial y liberado unas horas más tarde. Esta detención fue una decisión política de los Mossos d'Esquadra que podrían haber posado el caso en conocimiento del juzgado y que fuera este quien decidiera si procedía a su citación o detención. No obstante, los Mossos d'Esquadra una vez más optaron por una detención innecesaria con la única voluntad de enviar un mensaje de escarmiento y aviso a las puertas de una huelga general.

Dos años más tarde, en un contexto que se prevé de alta tensión social, la maquinaria represiva del Estado vuelve a activarse para desmovilizar el movimiento juvenil, independentista y de izquierdas. Por un lado, la fiscal responsable del procedimiento, Ana Sanz, acusa a Marcel de de desórdenes públicos, atentado a la autoridad y lesiones leves, pidiendo hasta 6 años y medio de prisión, 600 eruos de multa y 1.560 euros de indemnización. Por su parte, la Letrada de la Generalitat, Encarna Garcia Rosado, formula la misma acusación, pidiendo 4 años, 9 meses y un día de prisión, 600 euros de multa y 1.549,77 euros de indemnización. Ambas acusaciones quieren hacer pagar a Marcel unas lesiones a la muñeca que él no provocó, sino que con toda probabilidad responden a la brutalidad con que los agentes golpearon a los manifestantes antifascistas.

Desde el Grupo de Apoyo denunciamos que se trata de un juicio político, en el marco de la macro causa contra el independentismo, y un nuevo intento de desmovilizar y destruir las vidas de jóvenes militantes de izquierdas e independentistas. Exigimos la absolución de en Marcel, la reparación personal y que los cuerpos policiales asuman responsabilidades sobre las cargas policiales y el dispositivo que aquel día pretendía, otra vez, criminalizar el movimiento antifascista y blanquear el españolismo más rancio y represivo. Además, exigimos en la Generalitat de Cataluña la retirada inmediata de la acusación formulada contra en Marcel, y nos solidarizamos con todas aquellas personas que sufren represión y que además ven como el gobierno catalán continúa persiguiendo manifestantes antifascistas de mano de la fiscalía española.

Finalmente, queremos agradecer el trabajo que hacen los compañeros y compañeras de Alerta Solidaria, las muestras de apoyo recibidas tanto en nivel colectivo como personal y transmitir toda la bastante y solidaridad a Marcel y a su familia y en torno, así como con todas las personas represaliadas por su actividad política.

La represión contra la disidencia política es una de las armas más visibles de la guerra sucia del Estado contra el movimiento independentista. En Marcel, como tantos otros militantes por la liberación nacional, social y de género, no se encontrará nunca solo, porque somos muchos en su lado. Conscientes que la solidaridad es nuestra mejor arma, sin ningún miedo seguiremos defendiendo nuestros derechos.

Grupo de Apoyo “Marcel Absolució”

Alerta Solidaria

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fT5A

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal