lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fK1r

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

28/02/2018 :: Nacionales PP.Catalans

[Cat/Cast] En libertad el secretario general de la CGT Ermengol Gassiot

x CGT Catalunya
Queremos dejar claro, que ninguna amenaza ni ninguna represión nos domesticarà como pretenden, sino todo lo contrario.

 

En llibertat el secretari general de la CGT de Catalunya Ermengol Gassiot

 

Passades les 12 de la nit d’ahir, Ermengol Gassiot, secretari general de la CGT de Catalunya tercer sindicat en afiliació a Catalunya, i l’activista social Bàrbara Roch van ser possats en llibertat des de les depèndencies de la Ciutat de la Justícia, sent rebudes pel grup de suport que esperava a l’exterior.

 

La detenció es va produir a les 11:30 del matí de dimarts per part d’efectius del cos de mossos d’esquadra, mentre es feia entrega a Fiscalia de l’estat un manifest amb més de 1300 signatures d’acadèmics d’universitats de tot el món contra el conegut com ‘cas Som 27 i més’. En aquest procediment judicial 27 persones estan acusades entre 11 a 14 anys de presó per fer una tancada al rectorat de la UAB, com a protesta per una pujada del 66% de les taxes, entre elles el propi Ermengol Gassiot.

 

L’Ermengol i la Bàrbara van estar enmanillats durant hores, primer als calabossos de la comissaria dels Mossos i després a les dependències de la ciutat de la justícia. L’equip d’advocades va decidir realitzar un procediment d’habeas corpus per a evitar que les dues persones estiguessin més temps de l’imprescindible en situació de detenció.

 

Des de la CGT de Catalunya considerem aquest procés una revenja de l’anterior rectorat de la UAB contra la totalitat de la CGT, motivat per la trajectòria sindical que hem mantingut contra la política de privatització neoliberal i retallades que implementaven, en complicitat amb els diferents governs responsables.

 

Considerem que Fiscalia de l’estat espanyol ha aprofitat el moment per fer un acte d’escarni contra l’estudiantat organitzat i el sindicalisme que lluita per les llibertats i drets socials.

 

També volem deixar clar, que cap amenaça ni cap repressió ens domesticarà com pretenen, sino tot el contrari. Estem fermament decidides a redoblar esforços per a evitar el model de societat autoritària, explotadora i indigne que alguns volen instaurar.

 

Ermengol Gassiot és professor d’arqueologia a la UAB i des de fa quatre anys Secretari General de la Confederació General del Treball (CGT) de Catalunya, tercer sindicat en afiliació a Catalunya. El procés en el qual es troba imputat consisteix en 27 acusacions penals contra 25 estudiants, un PAS (personal d’administració i serveis) i un professor, que és l’Ermengol. En el marc de les mobilitzacions contra el ‘Pla Bolonya’, es va ocupar durant un mes el Rectorat, també com a protesta contra l’aleshores equip de Govern de la UAB. La fiscalia demana penes d’entre onze i catorze anys de presó i multes de 9.500 euros per a 27 persones per participar en l’ocupació o donar-hi suport. La UAB també els reclama 14.000 euros per responsabilitat civil.

________________

En libertad el secretario general de la CGT Ermengol Gassiot

 

Pasadas las 12 de la noche de ayer, Ermengol Gassiot, secretario general de la CGT tercer sindicato en afiliación en Cataluña, y el activista social Bárbara Roch fueron puestos en libertad desde las dependencias de la Ciudad de la Justicia, siendo recibidas por el grupo de apoyo que esperaba en el exterior.

La detención se produjo a las 11:30 de la mañana del martes por parte de efectivos del cuerpo de mozos de escuadra, mientras se hacía entrega a Fiscalía del estado un manifiesto con más de 1300 firmas de académicos de universidades de todo el mundo contra el conocido como ‘caso Som 27 i més’. En este procedimiento judicial 27 personas están acusadas entre 11 a 14 años de prisión para hacer una cerrada en el rectorado de la UAB, como protesta por una subida del 66% de las tasas, entre ellas el propio Ermengol Gassiot.

Ermengol y Bárbara estuvieron esposados  durante horas, primero en los calabozos de la comisaría de los Mossos y después a las dependencias de la ciudad de la justicia. El equipo de abogadas decidió realizar un procedimiento de habeas corpus para evitar que las dos personas estuvieran más tiempo del imprescindible en situación de detención.

Desde la CGT consideramos este proceso una revancha del anterior rectorado de la UAB contra la totalidad de la CGT, motivado por la trayectoria sindical que hemos mantenido contra la política de privatización neoliberal y recortes que implementaban, en complicidad con los diferentes gobiernos responsables.

Consideramos que Fiscalía del estado español ha aprovechado el momento para hacer un acto de escarnio contra el estudiantado organizado y el sindicalismo que lucha por las libertades y derechos sociales.

También queremos dejar claro, que ninguna amenaza ni ninguna represión nos domesticarà como pretenden, sino todo lo contrario. Estamos firmemente decididas a redoblar esfuerzos para evitar el modelo de sociedad autoritaria, explotadora e indigno que algunos quieren instaurar.

Ermengol Gassiot es profesor de arqueología en la UAB y desde hace cuatro años Secretario General de la Confederación General del Trabajo (CGT) de Cataluña, tercer sindicato en afiliación en Cataluña. El proceso en el que se encuentra imputado consiste en 27 acusaciones penales contra 25 estudiantes, un PAS (personal de administración y servicios) y un profesor, que es el Ermengol. En el marco de las movilizaciones contra el ‘Plan Bolonia’, se ocupó durante un mes el Rectorado, también como protesta contra el entonces equipo de Gobierno de la UAB. La fiscalía pide penas de entre once y catorce años de prisión y multas de 9.500 euros para 27 personas para participar en el empleo o apoyarlo. La UAB también los reclama 14.000 euros por responsabilidad civil.

 

 

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fK1r

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal