lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fO4O

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

28/07/2019 :: Nacionales PP.Catalans

[Cat/Cast] Es preparen concentracions contra la presència de la familia reial espanyola a Palma

x LLibertat.Cat
Se preparan concentraciones contra la presencia de la familia real española en Palma

Catala

Membres de la plataforma 'Arruix Borbons' han anunciat davant del Palau de Marivent de Palma la convocatòria de dues concentracions en contra de la monarquia i la presència dels Borbons a Mallorca.

Una per al dia de la recepció reial que els Reis espanyols acostumen a fer al Palau de l'Almudaina, i una altra per al primer d'agost, quan el col·lectiu de 'Cantaires per la llibertat' es desplaçarà fins als voltants de Marivent per a interpretar les seves lletres reivindicatives a favor de la llibertat dels presos polítics i el lliure retorn dels exiliats.

La plataforma també ha manifesta la necessitat que el Palau de Marivent recuperi la seva condició de museu públic. Segons ha recordat, després de la mort del Joan de Saridakis, «qui va encarregar la construcció del Palau i qui ho va deixar després de la seva mort al poble de les Balears», Marivent va funcionar durant uns anys com un espai obert al públic, fins convertir-se en una residència de la Casa Reia.

'Arruix Borbons' ha demanat a la societat mallorquina i «especialment als representants de les institucions» que rebutgin la invitació al tradicional besamans», que s'acostuma a celebrar cada estiu a L'Almudaina, en considerar-lo "un acte vergonyós i de submissió d'una societat democràtica davant d'un Rei que té una legitimitat més que dubtosa".

L'any passat, centenars de persones es van concentrar el Palau de Marivent contra la presència reial espanyola a Mallorca convocats per l'Assemblea Sobiranista de Mallorca. La mobilització va esdevenir en un clam per la llibertat dels presos polítics i en la reivindicació de "Marivent per al museu Saridakis"

Castellano

Miembros de la plataforma 'Arruix Borbones' han anunciado ante el Palau de Marivent de Palma la convocatoria de dos concentraciones en contra de la monarquía y la presencia de Borbones en Mallorca.

Una para el día de la recepción real que los Reyes españoles acostumbran a hacer al Palau de la Almudaina, y otra para el primero de agosto, cuando el colectivo de 'Cantores por la libertad' se desplazará hasta los alrededores de Marivent para interpretar sus letras reivindicativas a favor de la libertad de los presos políticos y el libre retorno de los exiliados.

La plataforma también ha manifiesta la necesidad que lo Palau de Marivent recupere su condición de museo público. Según ha recordado, después de la muerte de Joan de Saridakis, «quién encargó la construcción del Palau y quien lo dejó después de su muerte al pueblo de las Baleares», Marivent funcionó durante unos años como un espacio abierto al público, hasta convertirse en una residencia de la Casa Reía.
'Arruix Borbones' ha pedido a la sociedad mallorquina y «especialmente a los representantes de las instituciones» que rechacen la invitación al tradicional besamanos», que se acostumbra a celebrar cada verano en La Almudaina, al considerarlo "un acto vergonzoso y de sumisión de una sociedad democrática ante un Rey que tiene una legitimidad más que dudosa".

El año pasado, centenares de personas se concentraron el Palau de Marivent contra la presencia real española en Mallorca convocados por la Asamblea Soberanista de Mallorca. La movilización aconteció en un clamor por la libertad de los presos políticos y en la reivindicación de "Marivent para el museo Saridakis"

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fO4O

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal