lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fT09

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

30/06/2020 :: Nacionales PP.Catalans

[Cat/Cast] Fiscalia i Generalitat tornen a demanar penes de presó contra independentistes,

x Alerta Solidaria
Fiscalía y Generalitat vuelven a pedir penas de prisión contra independentistas, ahora por la no-investidura de Puigdemont

Catala

El passat 30 de gener de 2018 desenes de milers de persones es van concentrar als voltants del Parc de la Ciutadella per tal de defensar la sessió d’investidura que havia de suposar la restitució de Carles Puigdemont com a President de la Generalitat després que s’exiliés mesos abans. Malgrat tot, Carles Puigdemont no va comparèixer al Parlament davant la possibilitat de ser detingut i el President de la cambra, Roger Torrent, va anul·lar la convocatòria del ple. No obstant, durant hores, els missatges confusos sobre la possibilitat que es dugués a terme la sessió d’investidura va mobilitzar milers de persones per protegir el Parlament i, si finalment apareixia, a Carles Puigdemont, però res d’això va passar.

 Malgrat els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana van blindar els accessos al Parc de la Ciutadella per evitar l’entrada de les persones concentrades, la pressió popular va desbordar el dispositiu policial que va respondre amb identificacions, càrregues policial i cops de porra. Mesos més tard, diverses persones van ser detingudes pels Mossos d’Esquadra acusades de desordres públics i atemptat a l’autoritat, uns càrrecs que van prosperar gràcies a l’acusació del Ministeri Fiscal i dels Lletrats de la Generalitat, que han empès el procediment fins al final.

 Com ja és habitual, el lletrat de la Generalitat comparteix de forma íntegra el relat dels fets del Ministeri Fiscal i la seva qualificació, i acusen a set persones de desordres públics i atemptat en base als informes i atestats dels Mossos d’Esquadra, i demanen 3 i 2 anys de presó per a cada acusat respectivament. Una vegada més, la tant repetida frase per Quim Torra quan diu que “cap independentista tindrà mai un judici just a l’estat espanyol” se n’oblida quan es tracta de persones mobilitzades per l’independentisme popular, a qui no es dubta alhora d’ acusar i intentar empresonar com ja ha fet amb el cas dels 9 de Lledoners o en Charaf i l’Ibrahim, en presó preventiva des de les manifestacions post-sentència del TS, i tants altres casos.

 Des d’Alerta Solidària valorem com a especialment greu la posició de la Generalitat ja que no només fa un absolut seguidisme de la fiscalia sinó que a més a més insisteix en la seva política de criminalització i persecució de la protesta generalitzada per part de l’estat. En aquest sentit, exigim la retirada immediata de l’acusació per part de la Generalitat i la sol·licitud de l’arxiu d’aquesta causa que suposa una vulneració del dret a la protesta i la mobilització de la qual la Generalitat no només és còmplice sinó que amb el seu paper de nou impulsa la repressió contra l’independentisme i la mobilització.

Castellano

El pasado 30 de enero de 2018 decenas de miles de personas se concentraron en los alrededores del Parque de la Ciutadella para defender la sesión de investidura que tenía que suponer la restitución de Carles Puigdemont como Presidente de la Generalitat después de que se exiliara meses antes. A pesar de todo, Carles Puigdemont no compareció en el Parlamento ante la posibilidad de ser detenido y el Presidente de la cámara, Roger Torrent, anuló la convocatoria del pleno. No obstante, durante horas, los mensajes confusos sobre la posibilidad que se llevara a cabo la sesión de investidura movilizó miles de personas para proteger el Parlamento y, si finalmente aparecía, a Carles Puigdemont, pero nada de esto pasó.

A pesar de los Mossos d'Esquadra y la Guardia Urbana blindaron los accesos en el Parque de la Ciutadella para evitar la entrada de las personas concentradas, la presión popular desbordó el dispositivo policial que respondió con identificaciones, cargas policial y golpes de porra. Meses más tarde, varias personas fueron detenidas por los Mossos d'Esquadra acusadas de desórdenes públicos y atentado a la autoridad, unos cargos que prosperaron gracias a la acusación del Ministerio Fiscal y de los Letrados de la Generalitat, que han empujado el procedimiento hasta el final.

Como ya es habitual, el letrado de la Generalitat comparte de forma íntegra el relato de los hechos del Ministerio Fiscal y su calificación, y acusan a siete personas de desórdenes públicos y atentado en base a los informes y atestados de los Mossos d'Esquadra, y piden 3 y 2 años de prisión para cada acusado respectivamente. Una vez más, la tanto repetida frase por Quim Torra cuando dice que “ningún independentista tendrá nunca un juicio justo en el estado español” se olvida cuando se trata de personas movilizadas por el independentismo popular, a quien no se duda a la vez de acusar e intentar encarcelar como ya ha hecho con el caso de los 9 de Almeces o en Charaf e Ibrahim, en prisión preventiva desde las manifestaciones puesto-sentencia del TS, y tantos otros casos.

Desde Alerta Solidaria valoramos como especialmente grave la posición de la Generalitat puesto que no solo hace un absoluto seguidismo de la fiscalía sino que además insiste en su política de criminalización y persecución de la protesta generalizada por parte del estado. En este sentido, exigimos la retirada inmediata de la acusación por parte de la Generalitat y la solicitud del archivo de esta causa que supone una vulneración del derecho a la protesta y la movilización de la cual la Generalitat no solo es cómplice sino que con su papel de nuevo impulsa la represión contra el independentismo y la movilización.Países Catalanes, 29 de junio de 2020

Països Catalans, 29 de juny de 2020

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fT09

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal