lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/eZ64

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

16/06/2016 :: Nacionales PP.Catalans

[Cat/Cast] La Audiencia Nacional archiva la causa contra las detenidas en la operación Pandora II

x David Bou
La jueza critica las investigaciones de los mossos y afirma: "No se han obtenido en el presente procedimiento datos objetivos para afirmar la participación en los hechos"

[Català]

El sumari es va obrir a instàncies dels Mossos d'Esquadra, que van detenir nou persones i van escorcollar centres socials, ateneus llibertaris i habitatges a Barcelona i Manresa el mes d'octubre passat. Les detencions es van efectuar mitjançant un dispositiu de més de 500 agents dels Mossos d'Esquadra

El jutjat central d'instrucció número 3 de l'Audiència Nacional espanyola ha ordenat l'arxiu de la causa contra nou activistes anarquistes detingudes pels Mossos d'Esquadra el 28 d'octubre passat en el marc de l'operació Pandora II. A la interlocutòria emesa avui des de Madrid, la jutgessa Carmen Lamela critica durament les investigacions dutes a terme per la policia catalana i afirma: "No s'han obtingut en el present procediment dades objectives, accessibles a tercers i verificables que puguin considerar-se indicis per afirmar, ni tan sols de manera indiciària, la participació dels investigats en els fets que se'ls imputa". Aquesta decisió arriba després que tots els advocats de les detingudes presentessin un recurs conjunt on reclamaven tancar el procediment.

La jutgessa afirma que les investigacions dels Mossos d'Esquadra "s'han limitat a informar sobre reunions, viatges i visites a centres penitenciaris"

La investigació estava comandada per l'Àrea d'Anàlisi de la Comissaria General d'Informació dels Mossos d'Esquadra, amb seu a l'edifici Egara de Sabadell. La jutgessa considera que aquesta unitat policial "només va aconseguir comprovar que els investigats es relacionaven amb persones del col·lectiu anarquista, alguns d'ells amb antecedents penals". Els successius informes d'aquesta unitat "s'han limitat a informar sobre reunions, viatges i visites a centres penitenciaris", però la jutgessa no veu cap element probatori en relació amb fets il·lícits ni a la pertinença a cap "organització terrorista".

Totes les detingudes estaven acusades d'integració a organització criminal amb finalitat terrorista. La seva detenció es va efectuar mitjançant un dispositiu de més de 500 agents dels Mossos d'Esquadra desplegats a les ciutats de Barcelona i Manresa, amb un total de deu escorcolls: a l'Ateneu Llibertari de Sants i domicilis particulars dels barris de Gràcia, el Clot, Sant Andreu de Palomar i de la ciutat de Manresa. Un dels detinguts va ser Quim Gimeno, que posteriorment denunciaria un intent de captació per part del Cos Nacional de Policia espanyol.

[Castellano]

El sumario se abrió a instancias de los Mossos, que detuvieron a nueve personas y registraron centros sociales, ateneos libertarios y viviendas en Barcelona y Manresa el mes de octubre

Las detenciones se efectuaron mediante un dispositivo de más de 500 agentes de los Mossos

El Juzgado Central de Instrucción número 3 de la Audiencia Nacional española ha ordenado el archivo de la causa contra nueve activistas anarquistas detenidas por los Mossos el 28 de octubre pasado en el marco de la operación Pandora II. En la auto emitido hoy desde Madrid, la jueza Carmen Lamela critica duramente las investigaciones llevadas a cabo por la policía catalana y afirma: "No se han obtenido en el presente procedimiento datos objetivos, accesibles a terceros y verificables que puedan considerarse indicios para afirmar, ni siquiera de manera indiciaria, la participación de los investigados en los hechos que se les imputa ". Esta decisión llega después de que todos los abogados de las detenidas presentaran un recurso conjunto donde reclamaban cerrar el procedimiento.

La juez afirma que las investigaciones de los Mossos "se han limitado a informar sobre reuniones, viajes y visitas a centros penitenciarios" La investigación estaba comandada por el Área de Análisis de la Comisaría General de Información de los Mossos, con sede en el edificio Egara de Sabadell. La juez considera que esta unidad policial "sólo logró comprobar que los investigados se relacionaban con personas del colectivo anarquista, algunos de ellos con antecedentes penales". Los sucesivos informes de esta unidad "se han limitado a informar sobre reuniones, viajes y visitas a centros penitenciarios", pero la jueza no ve ningún elemento probatorio en relación con hechos ilícitos ni a la pertenencia a ninguna "organización terrorista" .

Todas las detenidas estaban acusadas de integración en organización criminal con finalidad terrorista. Su detención se efectuó mediante un dispositivo de más de 500 agentes de los Mossos desplegados en las ciudades de Barcelona y Manresa, con un total de diez registros: en el Ateneo Libertario de Sants y domicilios particulares de los barrios de Gracia, el Clot, Sant Andreu de Palomar y de la ciudad de Manresa. Uno de los detenidos fue Quim Gimeno, que posteriormente denunciaría un intento de captación por parte del Cuerpo Nacional de Policía español.

Traducido de La Directa por La Haine. https://directa.cat/laudiencia-nacional-espanyola-arxiva-causa-contra-detingudes-loperacio-pandora-ii

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/eZ64

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal