lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fT4Y

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

03/08/2020 :: Nacionales PP.Catalans

[Cat/Cast] La Fiscalia i la Generalitat acusen de nou, ara pel tall de la Meridiana

x Alerta Solidaria
La Fiscalía y la Generalitat acusan de nuevo, ahora por el corte de la Meridiana

Traducción A. Bas. para La Haine

Catala

Una vegada més, Fiscalia i Generalitat acusen a una persona per manifestar-se contra la sentència del Tribunal Suprem. Aquesta vegada l’acusació va contra un jove que va participar del tall de l’Avinguda Meridiana de Barcelona el 18 d’octubre de 2019, quan va ser detingut per dos agents dels Mossos d’Esquadra que se li van tirar a sobre i se’l van endur a comissaria. Tant la Fiscalia com la Generalitat acusen al jove d’atemptat a l’autoritat i lesions lleus, perquè segons la versió policial un dels agents es va fer mal al dit.

Fins a 2 anys de presó i quasi 6.000 euros per una contusió lleu al dit

El Fiscal del cas, Víctor Castells Domenech, demana una pena de presó de 2 anys i 1.080 euros de multa, a banda d’una indemnització 1.350 euros per l’agent que afirma les lesions al dit. Per la seva banda, la Lletrada de la Generalitat, Teresa Malla Fandos, demana 6 mesos de presó i 720 euros de multa, però eleva la indemnització a l’agent dels Mossos fins a 4.609 euros. Segons l’informe de la metgessa forense l’agent tant sols presentava una contusió i va dur una fèrula de forma preventiva durant 5 dies, i hauria estat 10 dies de baixa, però la Generalitat reclama més de 4.000 euros perquè segons l’agent a vegades li fa mal el dit.

Volem remarcar que tant l’acusació com les suposades seqüeles es basen exclusivament en la versió dels Mossos d’Esquadra, sense que hagin aportat cap mena de prova dels fets ni de les suposades seqüeles. Com tantes altres vegades, a jutges, fiscals i fins i tot a la Generalitat els hi és més que suficient una versió policial per portar a judici a la dissidència política encara que no hi hagi cap prova, amb l’únic objectiu d’atemorir als moviments populars i dissuadir de les protestes, alhora que intenta castigar econòmicament als manifestants amb multes i indemnitzacions absolutament desorbitades.

Generalitat i Fiscalia, de nou de la mà en la repressió contra l’independentisme

Una vegada més, la Generalitat de Catalunya governada per JxCat i ERC acusen conjuntament a un altre manifestant que va sortir al carrer durant l’octubre del 2019 per denunciar la repressió i rebutjar la sentència del Tribunal Suprem que enviava a la presó a part del Govern, Carme Forcadell i Jordi Cuixart i Jordi Sanchez.

Exigim la retirada de les acusacions de la Generalitat contra l’independentisme i contra qualsevol membre del moviment popular que ha sortit al carrer per defensar-se d’aquest sistema capitalista i patriarcal. Exigim també la immediata destitució del conseller d’Interior, que des del primer dia del seu mandat s’ha dedicat a reprimir les mobilitzacions populars: detenint, identificant i perseguint els activistes antidesnonaments, multant amb la llei mordassa per exercir el dret de manifestació o executant identificacions massives.

Meridiana, Barcelona, Països Catalans, 30 de juliol de 2020

Alerta Solidària
Solidaritat Perifèrica
Meridiana Resisteix

Castellano

Una vez más, Fiscalía y Generalitat acusan a una persona para manifestarse contra la sentencia del Tribunal Supremo. Esta vez la acusación va contra un joven que participó del corte de la Avenida Meridiana de Barcelona el 18 de octubre de 2019, cuando fue detenido por dos agentes de los Mossos d'Esquadra que se le echaron encima y se lo llevaron a comisaría. Tanto la Fiscalía como la Generalitat acusan al joven de atentado a la autoridad y lesiones leves, porque según la versión policial uno de los agentes se hizo daño al dedo.

Hasta 2 años de prisión y casi 6.000 euros por una contusión leve al dedo

El Fiscal del caso, Víctor Castells Domenech, pide una pena de prisión de 2 años y 1.080 euros de multa, además de una indemnización 1.350 euros por el agente que afirma las lesiones al dedo. Por su parte, la Letrada de la Generalitat, Teresa Malla Fandos, pide 6 meses de prisión y 720 euros de multa, pero eleva la indemnización al agente de los Mossos hasta 4.609 euros. Según el informe de la médica forense el agente tanto solo presentaba una contusión y llevó una férula de forma preventiva durante 5 días, y habría estado 10 días de baja, pero la Generalitat reclama más de 4.000 euros porque según el agente a veces le hace daño el dedo.

Queremos remarcar que tanto la acusación como las supuestas secuelas se basan exclusivamente en la versión de los Mossos d'Esquadra, sin que hayan aportado ningún tipo de prueba de los hechos ni de las supuestas secuelas. Como tantas otras veces, a jueces, fiscales e incluso en la Generalitat se los es más que suficiente una versión policial para llevar a juicio a la disidencia política aunque no haya ninguna prueba, con el único objetivo de atemorizar a los movimientos populares y disuadir de las protestas, a la vez que intenta castigar económicamente a los manifestantes con multas e indemnizaciones absolutamente desorbitadas.

Generalitat y Fiscalía, de nuevo de la mano en la represión contra el independentismo

Una vez más, la Generalitat de Cataluña gobernada por JxCat y ERC acusan conjuntamente a otro manifestante que salió a la calle durante octubre del 2019 para denunciar la represión y rechazar la sentencia del Tribunal Supremo que enviaba en la prisión aparte del Gobierno, Carme Forcadell y Jordi Cuixart i Jordi Sanchez.

Exigimos la retirada de las acusaciones de la Generalitat contra el independentismo y contra cualquier miembro del movimiento popular que ha salido a la calle para defenderse de este sistema capitalista y patriarcal. Exigimos también la inmediata destitución del consejero de Interior, que desde el primer día de su mandato se ha dedicado a reprimir las movilizaciones populares: deteniendo, identificando y persiguiendo los activistas antidesnonaments, multando con la ley mordaza para ejercer el derecho de manifestación o ejecutante identificaciones masivas.

Meridiana, Barcelona, Paísos Catalans, 30 de julio de 2020

Alerta Solidaria
Solidaridad Periférica
Meridiana Resiste

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fT4Y

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal