lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fJ3v

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

08/11/2017 :: Nacionales PP.Catalans

[Cat/Cast] La huelga general del 8-N, minuto a minuto

x Directa.cat
Por segunda vez en un mes y medio, coinciden en Cataluña una huelga general laboral y una llamada a la "movilización de país"

[Català]

La vaga general del 8-N, minut a minut

Per segon cop en un mes i mig, coincideixen a Catalunya una vaga general laboral i una crida a la "mobilització de país", ara per exigir la llibertat de les preses polítiques i denunciar la intervenció de l'autogovern via article 155

Catalunya viu aquest 8 de novembre la segona vaga general en l'espai d'un mes i mig. A la convocatòria del 3 d'octubre (que va servir de marc d'una mobilització popular per mostrar el rebuig a la repressió del Govern de l'Estat al referèndum celebrat dos dies abans) s'hi suma la d'aquest 8 de novembre, amb un context polític que en un lapse tan curt ha canviat radicalment: amb la Generalitat de Catalunya intervinguda pel Govern de l'Estat per mitjà de l'article 155 de la Constitució, mig executiu català en presó preventiva per rebel·lió i altres delictes, després de declarar la República catalana al Parlament, i també empresonats els portaveus d'Òmnium Cultural i l'ANC.

En aquest context, el sindicat Intersindical-SCS va tramitar ja fa dies davant de l'administració la sol·licitud de convocar vaga general els dies 8 i 9 de novembre, una convocatòria que té com a motivació oficial donar resposta a "la precarietat laboral instaurada en el món laboral a través de les successives reformes laborals" i també en protesta pel decret del govern espanyol que facilita el trasllat d'empreses a fora de Catalunya. Cal tenir en compte que les vagues per motius no laborals no estan permeses.

La convocatòria ha estat pendent d'un fil fins a l'últim moment, ja que fins ahir mateix a la última hora de la tarda la Sala del social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya no s'ha pronunciat desestimant definitivament el recurs que la patronal Foment del Treball va presentar contra la convocatòria d'aturada per considerar que responia a motius "extralaborals". El tribunal també ha rebutjat decretar la suspensió cautelar de la vaga de demanava l'agrupació empresarial.

Fins avui mateix a la última hora de la tarda el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya no s'ha pronunciat desestimant definitivament el recurs que la patronal Foment del Treball va presentar contra la convocatòria

Formalment, la vaga havia rebut una adhesió desigual entre les forces sindicals. Formalment hi han donat suport la Coordinadora Obrera Sindical (COS), la Intersindical Alternativa (IAC), el sindicat de mestres USTEC-STE i també les principals federacions del sindicat CGT. També hi dóna suport la CUP i bona part dels Comitès de Defensa de la República (CdR) que s'espera que duguin a terme accions al carrer durant tot el dia, especialment a primera hora del matí.

En paral·lel, diverses entitats cíviques han convocat mobilitzacions i concentracions al llarg del dia, liderades per les plataformes sobiranistes Òmnium Cultural, en el que s'ha anomenat una "aturada de país", com ja es va produir en la vaga del 3-O, però en aquest cas per exigir la llibertat de les preses polítiques. En aquest marc, s'han convocat concentracions davant del Palau de la Generalitat, a Barcelona, a les 12 del matí, i davant de les respectives delegacions del Govern de Girona, Lleida i Tarragona a la mateixa hora; i a la tarda, a les 6, s'ha fet una crida a concentrar-se davant dels ajuntaments dels principals municipis (en el cas de Barcelona, al pla de la Catedral). Aquestes convocatòries compten amb el suport de la majoria d'entitats adherides a la Taula per la Democràcia, com ara el sindicat Unió de Pagesos, la plataforma d'ONG Lafede.cat o la Unió de Federacions Esportives Catalanes i, més tímidament, els sindicats UGT i CCOO de Catalunya que, això sí, s'han desmarcat explícitament de la vaga general.

La Directa fa seguiment minut a minut de totes les mobilitzacions vinculades a la jornada de vaga.

12.45 h. Milers de vaguistes tallen  l'autovia C-32 en ambdos sentits a l'alçada de la sortida Mataró Oest. Es poden veure pancartes de «Llibertat preses» i «Aturem-ho tot, vaga general». Prèviament, les manifestants han recorregut les avingudes més amples de Mataró i s'han hagut de bifurcar degut a la gran afluència de persones. La capçalera de la manifestació ha estat encapçalada exclusivament per dones.

/ CDR Mataró

12.40 h. La manifestació de Terrassa ha arrencat a l'estació de Renfe a les 12 i des d'allà, milers de persones s'han dirigit a la plaça de la Dona Treballadora, on un grup de manifestants ha realitzat una pintada al peu del monument de la Dona Treballadora amb el lema «Llibertat presos, defensem la República».

Pintada al monument de la dona treballadora de Terrassa / Mireia Comas

12.05 h. Els Comitès de Defensa de la República anuncien l'"Operació Fronteres" i criden a la població a concentrar-se per realitzar talls fronterers a partir de les 12 h. Els talls són a l'Ebre (AP7, Aldea), La Junquera (AP7, Vilafant), Puigcerdà (N-152), La Seu d'Urgell (N-145) i Ponent (A2, Alcarràs). Al seu compte oficial de Twitter expliquen que es distribueixen per assemblees territorials: Tarragona, Penedès i Garraf a l'Ebre; Baix Monstseny, Maresme, Girona, Barcelonès a la Junquera; Baix Llobregat, Vallès Occidental, Alt Ter i Vallès Oriental a Puigcerdà i Catalunya Central i Anoia a Ponent. Des dels CDR també fan una crida a seguir les consignes i els protocols d'En Peu de Pau i portar tot el necessari per passar hores a la carretera.

/ CDR Mataró

12.00 h. Milers de persones omplen la plaça Sant Jaume de Barcelona minuts abans de la convocatòria oficial. Els accessos ja estan col·lapsats tot i que encara no han arribat al davant del Palau de la Generalitat les diverses columnes de vaguistes que marxen cap al centre des d'alguns barris de la ciutat, responent a la crida dels Comitès de Defensa del Referèndum.

Milers de persones demanen la llibertat dels presos i preses polítiques a plaça Sant Jaume / Victor Serri

11.45 h. Continua el tall de la circulació ferroviària a l'estació de l'AVE de Girona. Un miler de persones ocupen les vies des de primera hora del matí mentre a l'exterior s'han ajuntat fins a vuit furgonetes d'antiavalots de la Policia Nacional espanyola, que es van rellevant esperant ordres. A les 12 h del migdia hi ha convocada una concentració a la plaça del Vi però el tall continuarà paral·lelament, motiu pel qual les organitzadores fan una crida a sumar-s'hi.

Un miler de persones tallen la connexió del Tren d'Alta Velocitat amb l'Estat francès a Girona / Sergi Vázquez

11.15 h. Més de 200 persones han tallat la Ronda Litoral entre la sortida 23 i 22. Els Mossos d'Esquadra han intentat desallotjar sense èxit les manifestants per deixar un carril lliure a la circulació. Finalment, les vaguistes marxen en columna pel mig de la ronda cap a la concentració de la plaça Sant Jaume.

/ Miguel López Mallach

11.10 h. Més d'un centenar de persones convocades pels Comitès de Defensa de les República del Camp de Tarragona tallen la N-340 a Torredembarra. Tres patrulles de Mossos d'Esquadra demanen que deixin via lliure o enviaran un dispositiu d'ARRO.

/ Josep Maria Llauradó

11.04 h. Asseguda davant del jutjat de Vic, convocada pel Comitè de Defensa de la República. Es preveu que en surtin dos piquets informatius pel centre. 

/ Dolors Pena


10.47 h. La Policia Nacional espanyola carrega contra les manifestants de la Gran Via de Barcelona, a l'alçada del Poblenou per fer passar un grup de furgonetes.

10.27 h. Alguns talls es converteixen en marxes lentes. És el cas de la Ronda Litoral de Barcelona, a l'alçada del Poblenou, o la N-150 a Ripollet. En aquests moments, hi ha marxes lentes també a l'A-27 de Constantí cap a Lleida, a la C-32 de Gavà a Sitges i a l'avinguda Diagonal de Barcelona direcció Sants.

/ Eva Fernàndez

10.14 h. Una segona tongada de vehicles es reuneix al Sucre de Vic per sortir cap al tall de la Cerdanya, a la frontera amb l'Estat francès.

/ Josep Comajoan


9.43 h. La Gran Via de Barcelona, a l'alçada de la Rambla del Poblenou, continua tallada en els dos sentits de la marxa. Així mateix, la línia T6 del tramvia també es veu afectada.

/ Miguel López Mallach 

 

9.38 h. 200 persones assegudes a terra en els dos sentits de la marxa a la Ronda Litoral de Barcelona, alçada Poblenou. S'agafen dels braços i els Mossos d'Esquadra comencen a retirar manifestants una per una.

Les manifestants s'agafen dels braços a la Ronda Litoral de Barcelona  / Arran Jovent

 

9.29 h. Asseguda de manifestants a la carretera que enllaça la Seu d'Urgell amb Andorra. Mossos d'Esquadra reclamen l'obertura del trànsit i estan identificant algunes de les persones presents. Pagesos de la zona han col·locat bales de palla sobre la calçada.

Manifestants tallen la carretera de la Seu d'Urgell direcció Andorra  / CDR Solsonès

 

9.08 h. Desenes de manifestants bloquegen els accessos de l'Estació del Nord de Barcelona (foto). Hores d'ara també hi ha piquets a les andanes de l'Estació de Sants. A primera hora del matí els piquets han bloquejat la sortida dels autobusos urbans de Mataró. Es manté aturada la circulació de l'AVE que connecta amb França (piquet multitudinari a l'estació de Girona). Les línies R1, R2, R3 i R4 de Rodalies aturades per la presència de manifestants a les vies. També aturada la circulació de la línia vallesana de FGC, gent a les vies a l'alçada de Sant Cugat del Vallès.

 

 

8.55 h. Cues quilomètriques a l'AP7 a l'Alt Empordà. El tall viari a Borrassà (foto) provoca retencions de camions que arriben fins a la frontera. S'estan habilitant pàrquings a La Jonquera. Les autoritats de trànsit a l'Estat francès comencen a activar serveis d'informació i emergència per als conductors.

Tall de trànsit a l'AP7 a l'alçada de Borrassà (Alt Empordà). Camions aturats fins a La Jonquera  / Carles Palacio

 

8.49 h. L'accés a la Franja de Ponent per l'A-2 des de Lleida (a l'alçada d'Almacelles) es troba tallat per manifestants i vehicles particulars. Els Mossos intenten obrir un carril a la circulació. Diversos piquets també es mouen per polígons industrials i carreteres comarcals de Ponent, en alguns casos acompanyats de tractors.


8.40 h. Al Camp, marxes lentes des de les sis del matí a la N-340, T-11, A-7, A-27 i AP-7, així com a l'accés al Port de Tarragona. El trànsit s'ha vist afectat i la majoria de vies estan col·lapsades. De moment, els Comitès de Defensa de la República descarten fer talls. 

N-340 a l'alçada del polígon del Francolí / Josep Maria Llauradó


8.24 h. Tres furgonetes de la Brigada Mòbil arriben a la Gran Via de les Corts Catalanes (alçada plaça Cerdà). Intenten obrir un carril al trànsit. Uns 250 manifestants s'asseuen a terra. Els antiavalots intenten retirar la gent agafant-la pels braços i arrossegant-la. Obren un carril en direcció a la Ronda del Mig. Per la seva banda, els Mossos han obert un carril al trànsit a la C-32 a l'alçada de Vilassar, al Maresme.


8.06 h. L'avinguda Diagonal de Barcelona també tallada al trànsit per un piquet d'entre 150 i 200 persones (foto). La Ronda Litoral està bloquejada com a mínim a l'alçada del carrer Badajoz i al barri de la Barceloneta. La Gran Via tallada també a l'alçada de la plaça Cerdà. El nus de la Trinitat tallat en els dos sentits de la circulació. Mossos d'Esquadra comencen a fer identificacions de manifestants al tall ferroviari de Sant Vicenç de Castellet. Trànsit informa de 50 vies principals tallades i 13 amb congestió intermitent.

/ Freddy Davies


8.02 h. Segons informa L'Ariet, s'han produït càrregues de la Policia Nacional espanyola a l'interior de l'estació de l'AVE a Girona. La intervenció policial s'ha saldat amb un mínim de tres persones ferides. Es manté la tensió. Centenars de persones aconsegueixen trencar el cordó policial i reocupar les vies (foto). Mossos i CNP intenten reobrir la circulació però hi ha massa gent concentrada. Tallada la connexió ferroviària amb França des de fa dues hores. Les pantalles d'informació de l'estació anuncien la represa del servei a partir de les 15 h.

/ Ariet


7.44 h. La unitat 3 de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra es desplega a la sortida 6 de la ronda de Dalt de Barcelona. Els carrils centrals es mantenen tallats, però els agents fan un cordó per buidar el tram col·lapsat a través del carril lateral. Segons Trànsit són 44 les carreteres tallades o amb circulació congestionada per l'actuació dels Comitès en Defensa del Referèndum. Col·lapse absolut a les principals autopistes i als accessos a la ciutat de Barcelona. A quarts de vuit s'han afegit a la llista de talls la C-55 a Manresa i la C-16 a Sallent.

/ Sònia Calvó


7.39 h. Les línies R4 (Sant Vicenç de Castellet), R3 (Montcada i Reixac) i R2 (Mataró) de Renfe Rodalies tallades a la circulació des de fa uns minuts. No hi circulen trens.

/ Toni Cusó


7.29 h. Els primers talls viaris a la ciutat de Barcelona han començat a la Gran Via (alçada Bellvitge i alçada Clot) i a la ronda de Dalt (alçada sortida 6, fotografia) i alçada plaça Borràs. Segons el web de Trànsit en aquests moments hi ha 29 vies principals tallades i altres 9 amb congestió o talls intermitents.

/ Carlota Esteller


6.30 h. Hi ha talls a les principals vies del país i alguns es preveuen llargs: L'AP-7 tallada als dos extrems de Catalunya: a Camarles (Ebre) i Borrassà (L'Empordà), així com a Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Oriental). La N-II a l'alçada de Figueres (L'Empordà) i de Vilassar de Mar (Maresme). Més talls a la N-340 al port de l'Ordal, a la T-11 a Tarragona i la C-60, a l'alçada del túnel de Parpers, direcció Granollers. A la Catalunya Central, està tallada la C-16/E-9, a l'alçada de Santpedor, la C-17 a Osona i l'A-2 a Igualada. La B-23 a Molins de Rei, el túnel de Viella i la línia R4 de Rodalies. La C-32 també està tallada al Maresme Sud i a la boca sud del túnel de Santa Coloma de Gramenet. L'accés des de La Seu d'Urgell a Andorra també tallat, axí com l'accés a l'Estat françès des de Puigcerdà, per 400 persones. A Barcelona, el primer tall ha estat a la Gran Via, a l'alçada de Bellvitge. Segons el Servei de Trànsit de la Generalitat, en aquests moments hi ha 19 talls registrats.

Tall a l'AP-7 a l'Empordà / Jordi

________________

[Castellano]

La huelga general del 8-N, minuto a minuto

 

Por segunda vez en un mes y medio, coinciden en Cataluña una huelga general laboral y una llamada a la "movilización de país", ahora para exigir la libertad de las presas políticas y denunciar la intervención del autogobierno vía artículo 155

Cataluña vive este 8 de noviembre la segunda huelga general en el espacio de un mes y medio. En la convocatoria del 3 de octubre (que sirvió de marco de una movilización popular para mostrar el rechazo a la represión del Gobierno del Estado el referéndum celebrado dos días antes) se suma la de este 8 de noviembre , con un contexto político que en un lapso tan corto ha cambiado radicalmente: con la Generalidad de Cataluña intervenida por el Gobierno del Estado por medio del artículo 155 de la Constitución, medio ejecutivo catalán en prisión preventiva por rebelión y otros delitos, tras declarar la República catalana en el Parlamento, y también encarcelados los portavoces de Òmnium Cultural y el ANC.

En este contexto, el sindicato Intersindical-SCS tramitó hace días ante la administración la solicitud de convocar huelga general los días 8 y 9 de noviembre, una convocatoria que tiene como motivación oficial dar respuesta a "la precariedad laboral instaurada en el mundo laboral a través de las sucesivas reformas laborales "y también en protesta por el decreto del gobierno español que facilita el traslado de empresas fuera de Cataluña. Hay que tener en cuenta que las huelgas por motivos no laborales no están permitidas.

La convocatoria ha estado pendiente de un hilo hasta el último momento, ya que hasta ayer mismo a la última hora de la tarde la Sala de lo social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña no se ha pronunciado desestimando definitivamente el recurso que la patronal Fomento del Trabajo presentó contra la convocatoria de paro por considerar que respondía a motivos "extralaborales". El tribunal también rechazó decretar la suspensión cautelar de la huelga de pedía la agrupación empresarial.

Hasta hoy en la última hora de la tarde el Tribunal Superior de Justicia de Cataluña no se ha pronunciado desestimando definitivamente el recurso que la patronal Fomento del Trabajo presentó contra la convocatoria

Formalmente, la huelga había recibido una adhesión desigual entre las fuerzas sindicales. Formalmente han apoyado la Coordinadora Obrera Sindical (COS), la Intersindical Alternativa (IAC), el sindicato de maestros USTEC-STE y también las principales federaciones del sindicato CGT. También apoya la CUP y buena parte de los Comités de Defensa de la República (CdR) que se espera que lleven a cabo acciones en la calle durante todo el día, especialmente a primera hora de la mañana.

En paralelo, diversas entidades cívicas han convocado movilizaciones y concentraciones a lo largo del día, lideradas por las plataformas soberanistas Òmnium Cultural, en el que se ha llamado un "paro de país", como ya se produjo en la huelga del 3 -O, pero en este caso para exigir la libertad de las presas políticas. En este marco, se han convocado concentraciones frente al Palau de la Generalitat, en Barcelona, a las 12 de la mañana, y ante las respectivas delegaciones del Gobierno de Girona, Lleida y Tarragona a la misma hora; y por la tarde, a las 6, se ha hecho un llamamiento a concentrarse ante los ayuntamientos de los principales municipios (en el caso de Barcelona, en el plano de la Catedral). Estas convocatorias cuentan con el apoyo de la mayoría de entidades adheridas a la Mesa para la Democracia,

La Directa hace seguimiento minuto a minuto de todas las movilizaciones vinculadas a la jornada de huelga.

12 .45  h. Miles de huelguistas cortan la autovía C-32 en ambos sentidos a la altura de la salida Mataró Oeste. Se pueden ver pancartas de «Libertad presas» y «Paremos todo, huelga general». Previamente, las manifestantes han recorrido las avenidas más anchas de Mataró y se han tenido que bifurcar debido a la gran afluencia de personas. La cabecera de la manifestación ha estado encabezada exclusivamente por mujeres.

/ CDR Mataró

12:40 h.  La manifestación de Terrassa ha arrancado a la estación de Renfe a las 12 y desde allí, miles de personas se han dirigido a la plaza de la Mujer Trabajadora, donde un grupo de manifestantes ha realizado una pintada al pie del monumento de la Mujer Trabajadora con el lema «Libertad presos, defendemos la República».

Pintada en el monumento de la mujer trabajadora de Terrassa / Mireia Comas

12:05 h. Los Comités de Defensa de la República anuncian la "Operación Fronteras" y llaman a la población a concentrarse para realizar cortes fronterizos a partir de las 12 h. Los cortes son en el Ebro (AP7, Aldea), La Junquera (AP7, Vilafant), Puigcerdà (N-152), La Seu d'Urgell (N-145) y Poniente (A2, Alcarràs). En su cuenta oficial de Twitter explican que se distribuyen por asambleas territoriales: Tarragona, Penedès y Garraf en el Ebro; Bajo Monstseny, Maresme, Girona, Barcelonès a la Junquera; Barcelona, Barcelona, Alt Ter y Vallès Oriental en Puigcerdà y Cataluña Central y Anoia a Poniente. Desde los CDR también llaman a seguir las consignas y los protocolos de En Pie de Paz y llevar todo lo necesario para pasar horas en la carretera.

/ CDR Mataró

12:00 h. Miles de personas llenan la plaza Sant Jaume de Barcelona minutos antes de la convocatoria oficial. Los accesos ya están colapsados aunque todavía no han llegado al frente del Palau de la Generalitat las diversas columnas de huelguistas que marchan hacia el centro desde algunos barrios de la ciudad, respondiendo a la llamada de los Comités de Defensa del Referéndum .

Miles de personas piden la libertad de los presos y presas políticas en plaza Sant Jaume / Victor Serri

 


11.45 h. Continúa el corte de la circulación ferroviaria en la estación del AVE de Girona. Un millar de personas ocupan las vías desde primera hora de la mañana mientras en el exterior se han juntado hasta ocho furgonetas de antidisturbios de la Policía Nacional española, que se relevante esperando órdenes. A las 12 h del mediodía hay convocada una concentración en la plaza del Vino pero el corte continuará paralelamente, por lo que las organizadoras llaman a sumarse.

Un millar de personas cortan la conexión del Tren de Alta Velocidad con el Estado francés en Girona / Sergi Vázquez

 

11.15 h.  Más de 200 personas han cortado la Ronda Litoral entre la salida 23 y 22. Los Mossos han intentado desalojar sin éxito las manifestantes para dejar un carril libre a la circulación. Finalmente, las huelguistas marchan en columna por medio de la ronda hacia la concentración de la plaza Sant Jaume.

/ Miguel López Mallach


11:10 h. Más de un centenar de personas convocadas por los Comités de Defensa de las República del Camp de Tarragona cortan la N-340 en Torredembarra. Tres patrullas de Mossos piden que dejen vía libre o enviarán un dispositivo de ARRO.

/ Josep Maria Llauradó

11:04 h. Sentada ante el juzgado de Vic, convocada por el Comité de Defensa de la República. Se prevé que salgan dos piquetes informativos por el centro. 

/ Dolores Pena


10:47 h. La Policía Nacional española carga contra las manifestantes de la Gran Vía de Barcelona, a la altura del Poblenou para hacer pasar un grupo de furgonetas.

10:27 h. Algunos cortes se convierten en marchas lentas. Es el caso de la Ronda Litoral de Barcelona, a la altura del Poblenou, o la N-150 en Ripollet. En estos momentos, hay marchas lentas también en la A-27 de Constantino hacia Lleida, en la C-32 de Gavà en Sitges y en la avenida Diagonal de Barcelona dirección Santos.

/ Eva Fernández

 

10:14 h. Una segunda serie de vehículos se reúne en Sucre de Vic para salir hacia el corte de la Cerdanya, en la frontera con el Estado francés.

/ Josep Comajoan


09:43 h. La Gran Vía de Barcelona, a la altura de la Rambla del Poblenou, continúa cortada en ambos sentidos de la marcha. Asimismo, la línea T6 del tranvía también se ve afectada.

/ Miguel López Mallach 

 

09:38 h. 200 personas sentadas en el suelo en los dos sentidos de la marcha en la Ronda Litoral de Barcelona, altura Poblenou. Se cogen de los brazos y los Mossos empiezan a retirar manifestantes una por una.

Las manifestantes se cogen de los brazos en la Ronda Litoral de Barcelona / raíz Jóvenes

 

09:29 h. Sentada de manifestantes en la carretera que enlaza la Seo de Urgel con Andorra. Mossos reclaman la apertura del tráfico y están identificando algunas de las personas presentes. Agricultores de la zona han colocado balas de paja sobre la calzada.

Manifestantes cortan la carretera de la Seo de Urgel dirección Andorra / CDR Solsonès

 

09:08 h. Decenas de manifestantes bloquean los accesos de la Estación del Norte de Barcelona (foto). En estos momentos también hay piquetes en los andenes de la Estación de Sants. A primera hora de la mañana los piquetes han bloqueado la salida de los autobuses urbanos de Mataró. Se mantiene parada la circulación del AVE que conecta con Francia (piquete multitudinario en la estación de Girona). Las líneas R1, R2, R3 y R4 de Cercanías paradas por la presencia de manifestantes en las vías. También parada la circulación de la línea vallesana de FGC, gente en las vías a la altura de Sant Cugat del Vallès.

 

 

08:55 h. Colas kilométricas en la AP7 en el Alt Empordà. El corte de carretera en Borrassà (foto) provoca retenciones de camiones que llegan hasta la frontera. Se están habilitando parkings en La Jonquera. Las autoridades de tránsito en el Estado francés empiezan a activar servicios de información y emergencia para los conductores.

Corte de tráfico en la AP7 a la altura de Borrassà (Alt Empordà). Camiones parados hasta La Jonquera / Carlos Palacio

 

08:49 h. El acceso a la Franja por la A-2 desde Lleida (a la altura de Almacelles) se encuentra cortado por manifestantes y vehículos particulares. Los Mossos intentan abrir un carril a la circulación. Varios piquetes también se mueven por polígonos industriales y carreteras comarcales de Ponent, en algunos casos acompañados de tractores.


08:40 h. En el Camp, marchas lentas desde las seis de la mañana en la N-340, T-11, A-7, A-27 y AP-7, así como el acceso al Puerto de Tarragona. El tráfico se ha visto afectado y la mayoría de vías están colapsadas. De momento, los Comités de Defensa de la República descartan hacer cortes. 

N-340 a la altura del polígono del Francolí / Josep Maria Llauradó


08:24 h. Tres furgonetas de la Brigada Móvil llegan a la Gran Vía de las Cortes Catalanas (altura plaza Cerdà). Intentan abrir un carril al tráfico. Unos 250 manifestantes sientan en el suelo. Los antidisturbios intentan retirar la gente cogiéndola por los brazos y arrastrándola. Abren un carril en dirección a la Ronda del Mig. Por su parte, los Mossos han abierto un carril al tráfico en la C-32 a la altura de Vilassar, en el Maresme.


08:06 h. La avenida Diagonal de Barcelona también cortada al tráfico por un piquete de entre 150 y 200 personas (foto). La Ronda Litoral está bloqueada como mínimo a la altura de la calle Badajoz y el barrio de la Barceloneta. La Gran Vía cortada también a la altura de la plaza Cerdà. El nudo de la Trinidad cortado en ambos sentidos de la circulación. Mossos empiezan a hacer identificaciones de manifestantes al corte ferroviario de Sant Vicenç de Castellet. Tráfico informa de 50 vías principales cortadas y 13 con congestión intermitente.

/ Freddy Davies


08:02 h. Según informa El Ariete, se han producido cargas de la Policía Nacional española en el interior de la estación del AVE en Girona. La intervención policial se ha saldado con un mínimo de tres personas heridas. Se mantiene la tensión. Cientos de personas consiguen romper el cordón policial y reocupar las vías (foto). Mossos y CNP intentan reabrir la circulación pero hay demasiada gente concentrada. Cortada la conexión ferroviaria con Francia desde hace dos horas. Las pantallas de información de la estación anuncian la reanudación del servicio a partir de las 15 h.

/ Ariete


07:44 h. La unidad 3 de la Brigada Móvil de los Mossos se despliega en la salida 6 de la ronda de Dalt de Barcelona. Los carriles centrales se mantienen cortados, pero los agentes hacen un cordón para vaciar el tramo colapsado a través del carril lateral. Según Tráfico son 44 las carreteras cortadas o con circulación congestionada por la actuación de los Comités en Defensa del Referéndum. Colapso absoluto a las principales autopistas y los accesos a la ciudad de Barcelona. A las siete y media se han añadido a la lista de cortes la C-55 en Manresa y la C-16 en Sallent.

/ Sonia Calvó


07:39 h. Las líneas R4 (Sant Vicenç de Castellet), R3 (Montcada i Reixac) y R2 (Mataró) de Renfe Cercanías cortadas a la circulación desde hace unos minutos. No circulan trenes.

/ Toni Cusó


07:29 h. Los primeros cortes de carretera en la ciudad de Barcelona han empezado a la Gran Vía (altura Bellvitge y altura Clot) y en la ronda de Dalt (altura salida 6, fotografía) y altura plaza Borràs. Según el web de Tráfico en estos momentos hay 29 vías principales cortadas y otras 9 con congestión o cortes intermitentes.

/ Carlota Esteller


06:30 h.Hay cortes en las principales vías del país y algunos se prevén largos: La AP-7 cortada en los dos extremos de Cataluña: en Camarles (Ebro) y Borrassà (La Opinión), así como en Santa Perpètua de Mogoda (Barcelona oriental). La N-II a la altura de Figueres (La Opinión) y de Vilassar de Mar (Barcelona). Más cortes en la N-340 en el puerto del Ordal, en la T-11 en Tarragona y la C-60, a la altura del túnel de Parpers, dirección Granollers. En la Cataluña Central, está cortada la C-16 / E-9, a la altura de Santpedor, la C-17 en Osona y la A-2 en Igualada. La B-23 en Molins de Rei, el túnel de Vielha y la línea R4 de Cercanías. La C-32 también está cortada en el Maresme Sur y en la boca sur del túnel de Santa Coloma de Gramenet. El acceso desde La Seu d'Urgell en Andorra también cortado, así como el acceso al Estado francés desde Puigcerdà, por 400 personas. En Barcelona, el primer corte ha sido en la Gran Vía, a la altura de Bellvitge. Según el Servicio de Tráfico de la Generalitat, en estos momentos hay 19 cortes registrados.

Corte a la AP-7 en el Empordà / Jordi BorràsBorràs

https://directa.cat/actualitat/vaga-general-del-8-n-minut-minut

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fJ3v

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal