lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fJ7K

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

27/12/2017 :: Nacionales PP.Catalans

[Cat/Cast] Los Mossos detienen a dos concejales de la CUP de Reus investigadas por el 1-O

x Directa.cat
Llorens y Ciurana se negaron a declarar por haber firmado un manifiesto en el que pedían la expulsión dela Policía del hotel de la ciudad donde se alojaban

[Català]

Els Mossos detenen dues regidores de la CUP de Reus investigades per l'1-O

 Marta Llorens i Oriol Ciurana es van negar a declarar com a investigades per haver firmat un manifest en què demanaven l’expulsió dels agents del Cos Nacional de Policia de l’hotel de la ciutat on s’allotjaven

La titular del jutjat número 2 de Reus, Maria Jose Nadal Sorribes, va emetre ahir al vespre una ordre de detenció per a les regidores de la CUP de Reus, Oriol Ciurana i Marta Llorens, després que es neguessin a comparèixer davant el tribunal en dues ocasions. Tot i que la jutge els ha citat demà a les 9 del matí a les dependències judicials, sobre dos quarts d'una del migdia, dos mossos d’esquadra de paisà les han identificat i detingut quan entraven a l’Ajuntament.

La detenció s’ha produït després que Marta Llorens i Oriol Ciurana participessin a la manifestació que fa un grup d’avis i àvies cada matí davant l'Ajuntament per reclamar la llibertat dels presos polítics. Els advocats ja estan intentant que passin a disposició judicial avui mateix per evitar que dormin a comissaria. La CUP ha convocat concentració a la plaça arran de la detenció, així com una concentració davant dels jutjats demà a dos quarts de nou del matí.

La titular del jutjat número 2 de Reus va emetre ahir al vespre una ordre de detenció, després que es neguessin a comparèixer davant el tribunal en dues ocasions

Justament, aquest matí, les dues regidores han explicat davant els mitjans que «la justícia espanyola és una estructura que no els representa» i per això han assegurat que “ja saben on són i on vivim” i han afegit que seguirien treballant al cCnsistori fins que no es produeixi la detenció. En la roda de premsa s’hi ha aplegat prop de 200 persones per donar suport a les encausades, així com membres del plenari reusenc com el mateix alcalde, Carles Pellicer, que també es troba entre la llista d’investigades per aquesta macrocausa.

Concentració de suport a les regidores aquest matí davant l'Ajuntament

 

Els regidors anticapitalistes han subratllat que l’Estat “està organitzant tota la maquinària per reprimir-nos", i han recalcat que el concepte “democràcia” ha estat violat i s’ha convertit en “una paraula repressiva”. En aquest sentit, Marta Llorens, portaveu del grup municipal i encausada, ha recordat que avui es compleix un any de la detenció del regidor de la CUP de Vic, Joan Coma, després de fer unes declaracions en què utilitzava la dita catalana “per fer una truita cal trencar els ous” i que el va acabar portant a declarar davant de l’Audiència Nacional espanyola (AN). “La repressió segueix, anirà en augment i serà de llarga durada”, ha dit Llorens.
 

Un “procés polític”

Segons apunten font de la defensa, les investigades s’acolliran al seu dret de no declarar tenint en compte que la seva formació política afronta l’embat judicial com un procés polític. Així doncs, qualifiquen el procediment de “pur tràmit”.

Per altra banda, una altra membre de la CUP de Reus, Mariona Quadrada, també està inclosa en les diligències prèvies del cas de l’1-O i aquest matí també ha rebut una citació en la que es precisa de la seva declaració el pròxim divendres dia 29 de desembre a les 10 del matí, després que no pogués comparèixer amb les altres regidores perquè no comptava amb la seva advocada.

_____________________

[Castellano]

Los Mossos detienen a dos concejales de la CUP de Reus investigadas por el 1-O

 Marta Llorens y Oriol Ciurana se negaron a declarar como investigadas por haber firmado un manifiesto en el que pedían la expulsión de los agentes del Cuerpo Nacional de Policía del hotel de la ciudad donde se alojaban

La titular del juzgado número 2 de Reus, Maria Jose Nadal Sorribes, emitió anoche una orden de detención para l@s concejales de la CUP de Reus, Oriol Ciurana y Marta Llorens, después de que se negaran a comparecer ante el tribunal en dos ocasiones. Aunque la juez les ha citado mañana a las 9 de la mañana a las dependencias judiciales, sobre las doce y media del mediodía, dos mossos de escuadra de paisano las han identificado y detenido cuando entraban en el Ayuntamiento.

La detención se produjo después de que Marta Llorens y Oriol Ciurana participaran en la manifestación que hace un grupo de abuelos y abuelas cada mañana ante el Ayuntamiento para reclamar la libertad de los presos políticos. Los abogados ya están intentando que pasen a disposición judicial hoy mismo para evitar que duerman en comisaría. La CUP ha convocado concentración en la plaza tras la detención, así como una concentración ante los juzgados mañana a las ocho y media de la mañana.

La titular del juzgado número 2 de Reus emitió anoche una orden de detención, después de que se negaran a comparecer ante el tribunal en dos ocasiones

Justamente, esta mañana, l@s dos concejales han explicado ante los medios que «la justicia española es una estructura que no les representa» y por ello han asegurado que "ya saben dónde están y dónde vivimos" y añadieron que seguirían trabajando en el Consistorio mientras que no se produzca la detención. En la rueda de prensa se ha reunido cerca de 200 personas para apoyar a l@s encausad@s, así como miembros del plenario reusense como el mismo alcalde, Carles Pellicer, que también se encuentra entre la lista de investigadas por esta macrocausa.

Concentración de apoyo a las concejalas esta mañana ante el Ayuntamiento

 

Los concejales anticapitalistas han subrayado que el Estado "está organizando toda la maquinaria para reprimirnos", y recalcaron que el concepto "democracia" ha sido violado y se ha convertido en "una palabra represiva". En este sentido, Marta Llorens, portavoz del grupo municipal y encausada, recordó que hoy se cumple un año de la detención del concejal de la CUP de Vic, Joan Coma, tras hacer unas declaraciones en las que utilizaba dicha catalana "para hacer una tortilla hay que romper los huevos "y que lo terminó llevando a declarar ante la Audiencia Nacional española (AN)." la represión sigue, irá en aumento y será de larga duración ", dijo Llorens.
 

Un "proceso político"

Según apuntan fuentes de la defensa, las investigadas se acogerán a su derecho de no declarar teniendo en cuenta que su formación política afronta el embate judicial como un proceso político. Así pues, califican el procedimiento de "puro trámite".

Por otra parte, otra miembro de la CUP de Reus, Mariona Cuadrada, también está incluida en las diligencias previas del caso del 1-O y esta mañana también ha recibido una citación en la que se precisa de su declaración el próximo viernes día 29 de diciembre a las 10 de la mañana, después de que no pudiera comparecer con las otras concejalas porque no contaba con su abogada.

https://directa.cat/actualitat/mossos-detenen-dues-regidores-de-cup-de-reus-investigades-l1

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fJ7K

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal