lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fO9E

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

23/09/2019 :: Nacionales PP.Catalans

[Cat/Cast] Macrooperativo de la Guardia Civil contra "movimientos indepentistas catalanes"

x Directa.cat - Vilaweb - La Haine
Una decena de detenciones en el Vallès y Osona en un macrooperativo de la Guardia Civil contra "movimientos independentistas catalanes"

Salto represivo en Catalunya con una operación de carácter "antiterrorista" de la Guardia Civil ordenada por el juzgadpo nº 6 de la Audiencia Nacional. Una decena de detenciones y registros en varias localidades del Vallés y Osona. El cuerpo represivo les acusa de los delitos de rebeldía, sedición, terrorismo y tenencia de explosivos.. Precisamente el cuerpo represivo ha difundido además un video de los registros donde se centran en una olla y en una bolsa de plastico con contenido sin especificar, una nueva chapuza que recuerda a otros montajes policiales, como todas las operaciones Pandora, Pandora II, Piñata, Ice o el "comando Dixán" en las que al final todas esas acusaciones resultaron ser falsas. 

La operación policial llega además en un momento crucial para Catalunya, cuando está cerca de salir la sentencia del juicio del Procés y el pueblo prepara la respuesta, ante la previsión de que la respuesta será dura. Cientos de personas han estado protestando esta mañana en las localidades que han sido víctimas de este asalto policial y se han convocado nuevas para esta tarde:

_______________

[Català]

Una desena de detencions al Vallès i Osona en un macrooperatiu de la Guàrdia Civil contra "moviments independentistes catalans"

Fonts de l'institut armat asseguren que l'operació hauria estat ordenada pel jutjat central d'instrucció 6 de l'Audiència Nacional espanyola, que es manté oberta i que s'estan fent diversos escorcolls. El CDR de Sabadell ha convocat durant aquest matí dues concentracions de protesta i diverses entitats preparen una manifestació unitària a la tarda a la plaça del Doctor Robert.

 Un veí de Mollet del Vallès piulava a les 7.54 h del matí: “Avui dilluns ens llevem amb el carrer del Sol tallat per la Guàrdia Civil amb una dotzena de cotxes i armats #Mollet”. Instants més tard ho feien d’altres persones des de Sabadell (Vallès Occidental), Santa Perpètua de Mogoda, Cerdanyola del Vallès, Sant Fost de Campsentelles (Vallès Oriental) i Sant Pere de Torelló (Osona).

Segons fonts de l’Audiència Nacional espanyola, estaríem davant d’una operació ordenada pel jutjat central d’instrucció 6, la investigació de la qual s’hauria iniciat un any i mig enrere i que, segons el Ministeri d’Interior espanyol tindria l’objectiu “d’aclarir les presumptes activitats delictives planificades per membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR)”. Fins ara, serien una desena les persones detingudes i una xifra similar d’escorcolls. Aquestes mateixes fonts assenyalen que “a l’espera de l’anàlisi per part dels especialistes, s’haurien trobat substàncies considerades precursores que es podrien fer servir per a l’elaboració d’explosius” i se’ls acusa dels delictes de rebel·lió, sedició, terrorisme i tinença d’explosius. El desplegament de la benemèrita estaria integrat per més de 500 agents, comandat per la Brigada d’Informació i amb el suport de dos destacaments vinguts expressament des de Madrid.

L’anterior operació de la Guàrdia Civil a Catalunya relacionada amb el moviment independentista i focalitzada en els CDR es va fer l’any 2018 i va suposar el confinament durant més d’un any de la veïna de Viladecans Tamara Carrasco i la fugida a l’exili del veí d’Esplugues de Llobregat Adrià Carrasco. En aquell cas es van confiscar caretes i xiulets, i es va incloure als atestats uns cordons de sabates com a material que serviria per a la fabricació d’artefactes.

Des del Comitè de Defensa de la República de Sabadell s’han convocat dues concentracions de protesta a partir de les deu del matí a la plaça de les Dones del Tèxtil i a la plaça Picasso de la capital vallesana. Sota el lema “Ens voleu atemorides, però hi tornarem”, diverses entitats han fet una crida a participar de la manifestació unitària “de suport a les detingudes” que es farà aquest dilluns a les 19 h a la plaça del Doctor Robert.

 

Concentració a la plaça de les Dones del Tèxtil de Sabadell, per denunciar les detencions i l’escorcoll que es feia a poca distància|MIREIA COMAS

Testimonis de la intervenció policial a Sabadell afirmen que agents de la Guàrdia Civil encaputxats haurien entrat al domicili d’una de les persones detingudes esbotzant la porta. Dins l’habitatge –que després s’ha escorcollat– hi havia una parella amb dues criatures. Aquestes mateixes fonts asseguren que tres de les persones detingudes formarien part dels 9 de Lledoners, un grup de manifestants imputats per protestar davant dels furgons policials quan s’enduien els presos polítics del Procés a Madrid el passat mes de febrer.

L’equip de premsa de la Guàrdia Civil ha difós un vídeo d’un dels escorcolls realitzats de matinada a Sabadell, on es veu una olla, pots i bosses sobre una taula d’un magatzem. Segons ha pogut saber la Directa, aquest local s’hauria fet servir per guardar-hi material pirotècnic emprat en el correfoc de la Comissió de Festes Populars. L’escorcoll de la Guàrdia Civil al domicili de la plaça de les Dones del Tèxtil de Sabadell ha finalitzat cinc minuts abans de les dotze del migdia. Ha estat aleshores quan els Mossos d’Esquadra han retirat el cordó d’antiavalots que protegia la zona, enmig d’una sonora esbroncada d’unes tres-centes persones que s’hi han concentrat des de mig matí.

Les diferents comitives policials de la Guàrdia Civil traslladaran les persones detingudes fins a la caserna de la comandància de Sant Andreu de la Barca i des d’allà –previsiblement– fins als calabossos de la caserna de Valdemoro, a la comunitat de Madrid. Fonts del Ministeri de l’Interior assenyalen que podrien prestar declaració dimecres a la tarda o dijous al matí a les dependències de l’Audiència Nacional espanyola, al carrer Gènova de la capital de l’Estat espanyol.

https://directa.cat/nou-persones-detingudes-a-sabadell-mollet-i-cerdanyola-en-un-macrooperatiu-de-mes-de-500-guardies-civils-vinguts-des-de-madrid/

____

La Guàrdia Civil pretén presentar un sac i una olla com a proves de terrorisme en un vídeo de la ràtzia d’avui

Amb imatges d'un local on hi ha tot d'andròmines presentant-les com una prova contra els detinguts d'avui

El Ministeri d’Interior espanyol i la Guàrdia Civil han emès un comunicat de premsa en què parlen de la ràtzia que han desplegat a diversos indrets del Principat contra l’independentisme, amb nou detinguts i escorcolls. La nota diu que als escorcolls ‘s’ha decomissat abundant documentació i material informàtic per a ser estudiat i analitzat’. ‘A més –afegeix–, s’ha localitzat abundant material i substàncies, considerades precursores per a la confecció d’explosius, susceptibles (tot esperant confirmació dels especialistes) de ser utilitzades en la fabricació d’artefactes.’ Quin és aquest material tan perillós de què parlen? Poc després, han difós unes imatges en un vídeo editat per la Guàrdia Civil mateix, de caire propagandístic, en què es veuen diversos agents entrant de nit, armats amb fusells, en un local –que no diuen on és– on hi ha tot d’andròmines, entre les quals es veu un sac amb un material que no es precisa i una olla i que la policia presenta com una prova contra els detinguts.

https://www.vilaweb.cat/noticies/video-guardia-civil-detencions-independentisme/

________________

[Castellano]

Una decena de detenciones en el Vallès y Osona en un macrooperativo de la Guardia Civil contra "movimientos independentistas catalanes"

Fuentes del instituto armado aseguran que la operación habría sido ordenada por el Juzgado Central de Instrucción 6 de la Audiencia Nacional española, que se mantiene abierta y que se están haciendo varios registros. El CDR de Sabadell ha convocado durante esta mañana dos concentraciones de protesta y varias entidades preparan una manifestación unitaria por la tarde en la plaza del Doctor Robert.

Un vecino de Mollet del Vallés tuiteaba a las 7:54 h de la mañana: "Hoy lunes nos levantamos con la calle del Sol cortada por la Guardia Civil con una docena de coches y armados #Mollet". Instantes más tarde lo hacían de otras personas desde Sabadell (Barcelona), Santa Perpètua de Mogoda, Cerdanyola del Vallès, Sant Fost de Campsentelles (Barcelona) y Sant Pere de Torelló (Osona).

Según fuentes de la Audiencia Nacional española, estaríamos ante una operación ordenada por el Juzgado Central de Instrucción 6, la investigación de la que se habría iniciado un año y medio atrás y que, según el Ministerio de Interior español tendría la objetivo "de aclarar las presuntas actividades delictivas planificadas por miembros de los Comités de Defensa de la República (CDR)". Hasta ahora, serían una decena las personas detenidas y una cifra similar de registros. Estas mismas fuentes señalan que "a la espera del análisis por parte de los especialistas, se habrían encontrado sustancias consideradas precursoras que se podrían utilizar para la elaboración de explosivos" y se les acusa de los delitos de rebeldía, sedición, terrorismo y tenencia de explosivos. El despliegue de la benemérita estaría integrado por más de 500 agentes,

La anterior operación de la Guardia Civil en Cataluña relacionada con el movimiento independentista y focalizada en los CDR se hizo en 2018 y supuso el confinamiento durante más de un año de la vecina de Viladecans Tamara Carrasco y la huida al exilio del vecino de Esplugues de Llobregat Adrià Carrasco. En ese caso se confiscaron caretas y silbidos, y se incluyó a los atestados unos cordones de zapatos como material que serviría para la fabricación de artefactos.

Desde el Comité de Defensa de la República de Sabadell se han convocado dos concentraciones de protesta a partir de las diez de la mañana en la plaza de las Mujeres del Textil y en la plaza Picasso de la capital vallesana. Bajo el lema "Nos quieren atemorizadas, pero volveremos", diversas entidades han hecho un llamamiento a participar de la manifestación unitaria "de apoyo a las detenidas" que se hará este lunes a las 19 h en la plaza del Doctor Robert.

Concentración en la plaza de las Mujeres del Textil de Sabadell, para denunciar las detenciones y el registro que se hacía a poca distancia | MIREIA COMAS

 Testigos de la intervención policial en Sabadell afirman que agentes de la Guardia Civil encapuchados habrían entrado en el domicilio de una de las personas detenidas esbozando la puerta. Dentro de la vivienda -que después han registrado-  había una pareja con dos niños. Estas mismas fuentes aseguran que tres de las personas detenidas formarían parte de los 9 de Lledoners, un grupo de manifestantes imputados por protestar ante los furgones policiales cuando se llevaban los presos políticos del Procés en Madrid el pasado mes de febrero.

El equipo de prensa de la Guardia Civil ha difundido un vídeo de uno de los registros realizados de madrugada en Sabadell, donde se ve una olla, botes y bolsas sobre una mesa de un almacén. Según ha podido saber la Directa, este local se habría utilizado para guardar material pirotécnico empleado en el correfoc de la Comisión de Fiestas Populares. El registro de la Guardia Civil en el domicilio de la plaza de las Mujeres del Textil de Sabadell ha finalizado cinco minutos antes de las doce del mediodía. Fue entonces cuando los Mossos retiraron el cordón de antidisturbios que protegía la zona, en medio de un sonoro abucheo de unas trescientas personas que se han concentrado desde media mañana.

Las diferentes comitivas policiales de la Guardia Civil trasladarán las personas detenidas hasta el cuartel de la comandancia de San Andrés de la Barca y desde allí -previsiblement- hasta los calabozos del cuartel de Valdemoro, en la comunidad de Madrid. Fuentes del Ministerio del Interior señalan que podrían prestar declaración el miércoles por la tarde o el jueves por la mañana en las dependencias de la Audiencia Nacional española, en la calle Génova de la capital de España.

https://directa.cat/nou-persones-detingudes-a-sabadell-mollet-i-cerdanyola-en-un-macrooperatiu-de-mes-de-500-guardies-civils-vinguts-des-de-madrid/

_____

La Guardia Civil pretende presentar un saco y una olla como pruebas de terrorismo en un vídeo de la razia de hoy

Con imágenes de un local donde hay todo tipo de trastos presentándolas como una prueba contra los detenidos de hoy

El Ministerio del Interior español y la Guardia Civil han emitido un comunicado de prensa en el que hablan de la razzia que han desplegado en diversos lugares del Principat contra el independentismo, con nueve detenidos y registros. La nota dice que los registros 'han decomisado abundante documentación y material informático para ser estudiado y analizado'. 'Además -añade-, se ha localizado abundante material y sustancias, consideradas precursoras para la confección de explosivos, susceptibles (en espera confirmación de los especialistas) de ser utilizadas en la fabricación de artefactos.' ¿Cuál es este material tan peligroso de que hablan? Poco después, han difundido unas imágenes en un vídeo editado por la Guardia Civil mismo, de carácter propagandístico, en el que se ven diversos agentes entrando de noche, armados con fusiles, en un local -que no dicen donde es- donde hay todo tipo de cachivaches, entre los que se ve un saco con un material que no se precisa y una olla y que la policía presenta como una prueba contra los detenidos.

https://www.vilaweb.cat/noticies/video-guardia-civil-detencions-independentisme/

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fO9E

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal