lahaine.org

compartir

                        

Dirección corta: https://lahaine.org/fF1i

Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf
  tamaño texto
Enviar por e-mail  enviar        Versión para imprimir  imprimir

traductor

30/03/2017 :: Nacionales PP.Catalans

[Cat/Cast] Manifiesto: El Ebro y el Segre son vida, no a los trasvases!

x CUP

[Catalá]

Manifest: L’Ebre i el Segre són vida, no als transvasaments!

 

El dijous 23 de febrer s’anunciava als mitjans de comunicació que la nit del dimecres 22 de febrer, els alcaldes i alcaldesses i els presidents dels consells comarcals de les comarques de la Conca de Barberà, l’Anoia, la Segarra i l’Urgell, reunits a la seu de la conselleria de Territori i Sostenibilitat, havien aprovar l’acord per portar aigua per a boca, per beure, des del pantà de Rialb a 31 pobles de les mateixes comarques.

Davant d’aquest acord, des de la CUP-Crida Constituent denunciem:

El canal Segarra-Garrigues és una infraestructura denunciada a la Fiscalia de Medi Ambient per part de la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) l’any 2014, amb una desviació de més 81% del pressupost inicial i sobredimensionada per a les hectàrees de reg que es preveuen implantar.
 L’anomenat “Gran pacte del Segarra-Garrigues” és l’acord per acabar portant l’aigua del Segre a les Conques Internes de Catalunya (CIC), per tant, a Barcelona, per la porta del darrere.
 Com sempre ha mantingut la PDE, una de les finalitats del canal Segarra-Garrigues ha estat la de transvasar aigua a les Conques Internes, copiant el model de transvasament al Camp de Tarragona, amb el Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT).
 Diversos governs, com el Tripartit (PSC-ERC-ICV) l’any 2008, van intentar transvasar aigua del Segre cap a l’Àrea Metropolitana.
 Aquesta inversió milionària per part de les administracions públiques només respon a l’interès d’acabar obrint la porta a nous consums d’aigua a l’entorn de l’Àrea Metropolitana. Per tant, sense cap repercussió real a la pagesia de Ponent.
 El canal Segarra-Garrigues ha estat venut com la solució per a la pagesia de Ponent quan realment els beneficis els tenen les grans empreses constructores i els comerciants d’aiguaFa molts anys que AGBAR (Aigües de Barcelona) demana el transvasament d’aigua del riu Segre a Barcelona perquè és la principal inversora i gestora del canal amb prop del 45% a les seues mans. Alhora, un altre 25% està en mans de Fomento de Construcciones y Contratas (FCC).
 Els poders polítics i econòmics que hi ha darrere el canal Segarra-Garrigues i que sempre han trobat una forta oposició social als transvasaments, busca nous aliats per a poder justificar aquesta actuació. Ara, cercant la complicitat dels pobles de les comarques de la Conca de Barberà, l’Anoia, la Segarra i l’Urgell.
 Un cop més, denunciem la manca de coherència i compromís dels partits polítics, Convergència i Unió i Esquerra Republicana de Catalunya, que van donar suport a les mobilitzacions de la PDE l’any passat a Amposta i Barcelona i que ara recolzen aquest pacte.
 Volem deixar ben clar que per a la CUP aquesta no és una qüestió que afecta només a les comarques de Ponent o a les Terres de l’Ebre sinó que la gestió que es fa de l’aigua i dels recursos naturals, afecta a tots els rius dels Països Catalans com el Ter, el Xúquer i el Vinalopó, entre molts d’altres.
 Exigim al Govern de la Generalitat que comenci a treballar per solucionar els problemes puntuals que alguns pobles tenen amb els seus aqüífers i que en cap cas impliquen justificar la interconnexió de xarxes des del Segre ni des del CAT.

Per tot això, la CUP-Crida Constituent donem tot el nostre suport a la PDE i refermem el nostre compromís amb els principis de la Nova Cultura de l’Aigua.

L’Ebre i el Segre són vida, no als transvasaments!

 

________________


[Castellano]

Manifiesto: El Ebro y el Segre son vida, no a los trasvases!

El jueves 23 de febrero se anunciaba en los medios de comunicación que la noche del miércoles 22 de febrero, los Alcaldes y los presidentes de los consejos comarcales de las comarcas de la Conca de Barberà, Anoia, la Segarra y el Urgell , reunidos en la sede de la conselleria de Territorio y Sostenibilidad, habían aprobar el acuerdo para llevar agua para boca, para beber, desde el pantano de Rialb a 31 pueblos de las mismas comarcas. 

Ante este acuerdo, desde la CUP-Crida Constituient denunciamos:

El canal Segarra-Garrigues es una infraestructura denunciada a la Fiscalía de Medio Ambiente por parte de la Plataforma en Defensa del Ebro (PDE) en el año 2014, con una desviación de más 81% del presupuesto inicial y sobredimensionada para las hectáreas de riego que se prevén implantar.


 El llamado "Gran pacto del Segarra-Garrigues" es el acuerdo para terminar llevando el agua del Segre a las cuencas internas de Cataluña (CIC), por lo tanto, en Barcelona, por la puerta trasera.


 Como siempre ha mantenido la PDE, una de las finalidades del canal Segarra-Garrigues ha sido la de trasvasar agua a las cuencas internas, copiando el modelo de trasvase en el Camp de Tarragona, con el Consorcio de Aguas de Tarragona (CAT).
 Varios gobiernos, como el Tripartito (PSC-ERC-ICV) en 2008, intentaron trasvasar agua del Segre hacia el Área Metropolitana.
 Esta inversión millonaria por parte de las administraciones públicas sólo responde al interés de terminar abriendo la puerta a nuevos consumos de agua en el entorno del Área Metropolitana.Por lo tanto, sin ninguna repercusión real a la agricultura de Ponent.


 El canal Segarra-Garrigues ha sido vendido como la solución para el campo de Poniente cuando realmente los beneficios los tienen las grandes empresas constructoras y los comerciantes de agua . Hace muchos años que AGBAR (Aguas de Barcelona) pide el trasvase de agua del río Segre en Barcelona porque es la principal inversora y gestora del canal con cerca del 45% en sus manos. Asimismo, otro 25% está en manos de Fomento de Construcciones y Contratas (FCC).


 Los poderes políticos y económicos que hay detrás del canal Segarra-Garrigues y que siempre han encontrado una fuerte oposición social a los trasvases, busca nuevos aliados para poder justificar esta actuación. Ahora, buscando la complicidad de los pueblos de las comarcas de la Conca de Barberà, Anoia, la Segarra y el Urgell.


 Una vez más, denunciamos la falta de coherencia y compromiso de los partidos políticos, CiU y Esquerra Republicana de Catalunya, que apoyaron las movilizaciones de la PDE el año pasado en Amposta y Barcelona y que ahora apoyan este pacto .


 Queremos dejar bien claro que para la CUP ésta no es una cuestión que afecta sólo a las comarcas de Ponent o en las Tierras del Ebro sino que la gestión que se hace del agua y de los recursos naturales, afecta a todos los ríos de los Países Catalanes como el Ter, el Júcar y el Vinalopó, entre muchos otros.


 Exigimos al Gobierno de la Generalidad que empiece a trabajar para solucionar los problemas puntuales que algunos pueblos tienen con sus acuíferos y que en ningún caso implican justificar la interconexión de redes desde el Segre ni desde el CAT.

Por todo ello, la CUP-Crida Constituient damos todo nuestro apoyo a la PDE y reafirmamos nuestro compromiso con los principios de la Nueva Cultura del Agua. 
El Ebro y el Segre son vida, no a los trasvases!

compartir

                        

Dirección corta: https://lahaine.org/fF1i

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal