lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fO3f

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

18/07/2019 :: Nacionales PP.Catalans

[Cat/Cast] Sobre el cas d'espionatge del ministeri d'Exteriors a les delegacions catalanes

x CUP
La CUP vuelve a constatar una vez más la voluntad de control y de represión de los aparatos del Estado español contra cualquier disidencia política

Catala

Davant dels indicis d’espionatge per part del govern de l’Estat espanyol a les delegacions a l’estranger de la Generalitat, la CUP torna a constatar una vegada més la voluntat de control i de repressió dels aparells de l’Estat espanyol contra qualsevol dissidència política, sigui quin sigui el color del seu govern. 

Les proves aportades al TSJC per part del Ministeri d’Afers Exteriors i Cooperació, encapçalat pel ministre en funcions Josep Borrell, per reclamar el tancament de les delegacions de la Generalitat a Londres, Ginebra i Berlín i els indicis d’espionatge polític d’on parteixen aquestes evidencien de nou els vincles del PSOE amb les clavegueres d’un estat corrupte i hereu de la dictadura franquista. Tot i que la tendència ha estat situar el PSOE com una falsa força política de centre com a reacció a l’augment de l’extrema dreta i com a un interlocutor vàlid per dialogar sobre el dret a l’autodeterminació de Catalunya, els fets corroboren que aquesta formació és una de les màximes representacions del règim del 78.

Davant d’aquests fets greus, que mostren un cop més el funcionament de l’Estat, cal tenir en compte el funcionament també de la comunitat internacional, que ha premiat l’actitud i les accions del PSOE, i en concret del ministre en funcions Josep Borrell nomenant-lo responsable de la diplomàcia europea.

Per tant, la formació considera que l’aparell repressiu de l’Estat conformat per tots els seus actors policials i judicials es troba plenament posicionat en el combat polític per a impedir l’exercici del dret a l’autodeterminació. El legislatiu espanyol, en un front compost per diversos partits polítics (PP, PSOE i C’s), s’ha implicat en aquesta explosió repressiva modificant el codi penal, legislant per impedir l’exercici del dret a la protesta, controlant l’aparell judicial, autoritzant la violència policial, mitjançant l’aplicació de l’article 155 CE o fins i tot, a través de l’espionatge polític, generant una unitat d’acció entre tots els poders de l’Estat espanyol, fins i tot amb aquells que no són estrictament institucionals.

Per aquest motiu, la CUP creu que cal una resposta el més àmplia possible de totes les demòcrates que defensen drets polítics, cívics i socials fonamentals i una proposta valenta en clau d’alternativa democràtica que impliqui al conjunt de l’esquerra rupturista i que situï al centre de l’agenda política la conquesta de drets socials i polítics, així com el dret a l’autodeterminació.

 Castellano

Ante los indicios de espionaje por parte del gobierno del Estado español a las delegaciones en el extranjero de la Generalitat, la CUP vuelve a constatar una vez más la voluntad de control y de represión de los aparatos del Estado español contra cualquier disidencia política, sea qué sea el color de su gobierno.

Las pruebas aportadas al TSJC por parte del Ministerio de Asuntos exteriores y Cooperación, encabezado por el ministro en funciones Josep Borrell, para reclamar el cierre de las delegaciones de la Generalitat en Londres, Ginebra y Berlín y los indicios de espionaje político de donde parten estas evidencian de nuevo los vínculos del PSOE con las cloacas de un estado corrupto y heredero de la dictadura franquista. A pesar de que la tendencia ha estado situar el PSOE como una falsa bastante política de centro como reacción al aumento de la extrema derecha y como un interlocutor válido para dialogar sobre el derecho a la autodeterminación de Cataluña, los hechos corroboran que esta formación es una de las máximas representaciones del régimen del 78.

Ante estos hechos graves, que muestran un golpe más el funcionamiento del Estado, hay que tener en cuenta el funcionamiento también de la comunidad internacional, que ha premiado la actitud y las acciones del PSOE, y en concreto del ministro en funciones Josep Borrell nombrándolo responsable de la diplomacia europea.

Por lo tanto, la formación considera que el aparato represivo del Estado conformado por todos sus actores policiales y judiciales se encuentra plenamente posicionado en el combate político para impedir el ejercicio del derecho a la autodeterminación. El legislativo español, en un frente compuesto por varios partidos políticos (PP, PSOE y C’s), se ha implicado en esta explosión represiva modificando el código penal, legislando para impedir el ejercicio del derecho a la protesta, controlando el aparato judicial, autorizando la violencia policial, mediante la aplicación del artículo 155 CE o incluso, a través del espionaje político, generando una unidad de acción entre todos los poderes del Estado español, incluso con aquellos que no son estrictamente institucionales.

Por este motivo, la CUP cree que hace falta una respuesta lo más amplia posible de todas las demócratas que defienden derechos políticos, cívicos y sociales fundamentales y una propuesta valiente en clave de alternativa democrática que implique al conjunto de la izquierda rupturista y que sitúe en el centro de la agenda política la conquista de derechos sociales y políticos, así como el derecho a la autodeterminación.

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fO3f

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal