lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/dC29

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

16/01/2012 :: Nacionales PP.Catalans

El Centro Social Militia desconvoca su acto de inauguración con ponentes fascistas

x Unitat contra el feixisme i el racisme
Tras una semana de concienciación y denuncia en las redes sociales el Centro Social Militia ha anunciado que aplaza su acto inaugural.

[Català]

Després d’una setmana de conscienciació i denúncia a les xarxes socials —per part d’Unitat contra el feixisme i el racisme (UCFR), així com per molta altra gent— l’anomenat Centro Social Militia ha anunciat que aplaça el seu acte inaugural.

Com ha denunciat UCFR, aquest acte incloïa ponents de coneguda trajectòria feixista. El centre s’inspira explícitament a la Casa Pound d’Itàlia, i el líder de Casa Pound, Gianluca Iannone, era el principal convidat. Tant Militia com el Casa Pound afirmen que “no són de dretes ni d’esquerres”. És fals. Aquesta frase prové de Jose Antonio Primo de Rivera, fundador de la Falange. I el nom de Casa Pound honra el poeta Ezra Pound, que va donar suport actiu a Mussolini i Hitler durant la segona guerra mundial, i va fer discursos regulars a la ràdio italiana, fomentant l’odi contra la gent jueva. És molt revelador que Militia pensi que això no és ser de dretes.

La preocupació provocada pel local feixista ha estat massiva, com demostren les 500 visites que cada hora rebia la declaració d’UCFR al respecte, al nostre web. Felicitem tota la gent que va difondre la denúncia d’aquest centre feixista; tota la feina feta va aconseguir que el tema transcendís a la premsa. El resultat de tot plegat ha estat que l’acte inaugural, on pensaven que podrien començar a posar les bases d’un centre feixista a Barcelona, ha estat aplaçat. És una victòria de la unitat i de la pressió social.

Tot i això, hem de estar alertes per diversos motius.

Primer, no es pot excloure que l’aplaçament anunciat sigui fals. És una característica dels feixistes —des de Hitler fins a Anders Breivik— que menteixen sense escrúpols. Els indicis, però, són que sí han hagut de fer aquest pas enrere.

Segon, que el problema no és només l’acte inaugural, sinó la pròpia existència d’un centre feixista. Tota l’experiència és que la presència d’un local així comporta un augment de les agressions feixistes i racistes a la zona. UCFR es posarà en contacte amb les diverses entitats socials i veïnals del barri afectat, amb l’objectiu d’iniciar una campanya ciutadana pel tancament del centre feixista.

Tercer, perquè les connexions entre Militia i activistes destacats de Plataforma per Catalunya (PxC) són indubtables. Tenim proves fotogràfiques del paper clau al centre d’Alberto Sanchez, regidor de PxC per L’Hospitalet. Molts altres dirigents locals de PxC, com el seu Secretari d’Organització, David Parada, havien confirmat la seva assistència a l’acte. Per això, la declaració de PxC on afirmen que no en saben res és simplement falsa. Dit això, és possible que ens trobem davant d’una divisió interna a PxC. Després del seu fracàs a les eleccions legislatives, un sector del partit, impacient amb les corbates i la respectabilitat, vol provar amb la disfressa utilitzada per Casa Pound, la de moviment social amb un culte de la violència. El temps dirà què passa al petit món de l’extrema dreta a Catalunya.

Pel moment, el cert és que hem aconseguit aturar un acte feixista, igual que ho han fet els moviments socials i democràtics a Castelló, on s’anava a celebrar un acte semblant.

Per això hem de felicitar-nos totes i tots. Hem guanyat una petita victòria. Hem de seguir treballant per eliminar l’amenaça del tot.

Unitat contra el feixisme i el racisme
Barcelona, 12 de gener de 2012


[Castellano]

Tras una semana de concienciación y denuncia en las redes sociales -por parte de Unitat contra el feixisme i el racisme (UCFR), así como para mucha otra gente- el llamado Centro Social Militia ha anunciado que aplaza su acto inaugural.

Como ha denunciado UCFR, este acto incluía ponentes de conocida trayectoria fascista. El centro se inspira explícitamente en la Casa Pound de Italia, y el líder de Casa Pound, Gianluca Iannone, era el principal invitado.Tanto Militia como el Casa Pound afirman que "no son de derechas ni de izquierdas". Es falso. Esta frase proviene de Jose Antonio Primo de Rivera, fundador de la Falange. Y el nombre de Casa Pound honra el poeta Ezra Pound, que dio apoyo activo a Mussolini y Hitler durante la segunda guerra mundial, e hizo discursos regulares en la radio italiana, fomentando el odio contra la gente judía. Es muy revelador que Militia piense que esto no es ser de derechas.

La preocupación provocada por el local fascista ha sido masiva, como demuestran las 500 visitas que cada hora recibía la declaración de UCFR al respecto, en nuestra web. Felicitamos a toda la gente que difundió la denuncia de este centro fascista, todo el trabajo realizado logró que el tema trascendiera a la prensa. El resultado de todo ello ha sido que el acto inaugural, donde pensaban que podrían empezar a poner las bases de un centro fascista en Barcelona, ​​ha sido aplazado. Es una victoria de la unidad y de la presión social.

Sin embargo, debemos estar alertas por diversos motivos.

Primero, no se puede excluir que el aplazamiento anunciado sea falso. Es una característica de los fascistas-desde Hitler hasta Anders Breivik-que mienten sin escrúpulos. Los indicios, sin embargo, son que sí han tenido que dar este paso atrás.

Segundo, que el problema no es sólo el acto inaugural, sino la propia existencia de un centro fascista. Toda la experiencia es que la presencia de un local así conlleva un aumento de las agresiones fascistas y racistas en la zona. UCFR se pondrá en contacto con las diversas entidades sociales y vecinales del barrio afectado, con el objetivo de iniciar una campaña ciudadana por el cierre del centro fascista.

Tercero, porque las conexiones entre Militia y activistas destacados de Plataforma per Catalunya (PxC) son indudables. Tenemos pruebas fotográficas del papel clave en el centro de Alberto Sánchez, concejal de PxC por L'Hospitalet. Muchos otros dirigentes locales de PxC, como su Secretario de Organización, David Parada, habían confirmado su asistencia al acto. Por ello, la declaración de PxC donde afirman que no saben nada es simplemente falsa. Dicho esto, es posible que nos encontremos ante una división interna en PxC. Tras su fracaso en las elecciones legislativas, un sector del partido, impaciente con las corbatas y la respetabilidad, quiere probar con el disfraz utilizada por Casa Pound, la de movimiento social con un culto de la violencia. El tiempo dirá qué pasa en el pequeño mundo de la extrema derecha en Cataluña.

Por el momento, lo cierto es que hemos conseguido parar un acto fascista, al igual que lo han hecho los movimientos sociales y democráticos en Castellón, donde se iba a celebrar un acto similar.

Por eso debemos felicitarnos todas y todos. Hemos ganado una pequeña victoria. Tenemos que seguir trabajando para eliminar la amenaza del todo.

Unitat contra el feixisme i el racisme
Barcelona, 12 de enero de 2012

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/dC29

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal