lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/dG4Z

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

06/05/2012 :: Nacionales PP.Catalans

Clot sense nazis

x Unitat contra el feixisme i el racisme
Ayer se realizó una manifestación por el barrio del Clot. Dos personas fueron detenidas.

[Català]

Recentment hem descobert, al barri del Clot-Camp de l’Arpa, Barcelona, un ‘centre social’ de clara orientació feixista. En un començament es deia ‘Militia’; ara l’amaguen darrere el nom ‘Tramuntana’.Ubicat al C/ Independència 333, el local s’inspira directament en Casa Pound Itàlia (CPI), que pertany a un corrent del feixisme italià associat amb atemptats terroristes. CPI es dedica a captar joves mitjançant una oferta de música, beguda, activitats esportives, etc., igual que ho van fer les tropes d’assalt de Hitler als anys 30.

Gianluca Iannone, el líder públic de CPI, es defineix obertament de feixista: va declarar que “El feixisme va ser l’experiència més bonica de la història d’Itàlia”.

L’inspirador intel·lectual de CPI, Gabriele Adinolfi, és un històric ideòleg feixista italià que ha col·laborat amb el grup nazi i antisemita hongarès, Jobbik. Fa anys que Adinolfi impulsa la idea de fomentar el feixisme mitjançant allò que anomena ‘metapolítica’; activitats no explícitament polítiques però que serveixen per establir una zona de influència per a un grup directiu feixista. CPI homenatja obertament Mussolini… el mateix Mussolini que va bombardejar Barcelona durant la guerra civil. Iannone i Adinolfi havien de participar a l’acte inaugural del local nazi al Clot, el gener passat, que es va anul·lar gràcies a les protestes.

Aquest centre també té clares connexions amb Plataforma per Catalunya (PxC), un partit feixista que es disfressa de demòcrata. El centre l’impulsa l’Alberto Sánchez, ex militar i actual regidor per PxC a L’Hospitalet. El local està llogat a nom de Rebeca Berenguer, candidata de PxC a les últimes eleccions municipals. I, sobretot, a l’acte inaugural, al costat dels dos feixistes de Casa Pound, havia de parlar l’històric nazi, Enrique Ravello, responsable de relacions internacionals de PxC.

Amb tots aquests antecedents, els intents de suggerir que el centre és un espai apolític, dedicat a innocents activitats lúdiques i culturals, són un insult a la intel·ligència.

I si durant les poques setmanes que porta obert, encara no tenim constància d’accions violentes directament atribuïbles al local, tota l’experiència de centres d’aquest tipus demostra que fan augmentar la violència feixista i racista a la zona. Mentre existia un centre feixista en un barri del sud-est de Londres, els atacs racistes a la zona van pujar en un 210%. Un simpatitzant de CPI, que freqüentava un centre com aquest, va cometre el doble assassinat racista a Florència el passat 13 de desembre.

A Manresa, l’agressió neonazi de la nit del 23 de març, que va deixar en coma un menor d’edat i va ferir greument dos altres nois, demostra cap a on porta el feixisme. Des d’aquí, condemnem aquesta agressió, expressem la nostra solidaritat amb els joves agredits, i denunciem la impunitat de la que sembla que gaudeixen agressions d’aquest tipus. Una impunitat que contrasta clarament amb les pressions per part de les autoritats vers els moviments que són partidaris d’una societat plural i democràtica, i que s’oposen al feixisme (per exemple, les multes que sumen uns 30.000 euros imposades a persones acusades d’haver participat a manifestacions contra PxC a Salt i a Barcelona durant l’estiu i la tardor de 2011).

Si amb el creixement de Casa Pound a Itàlia, ja s’han produït els primers assassinats, entre altres actes violents, és evident que no podem deixar que el feixisme arreli: ni al Clot, ni a Barcelona, ni enlloc.

Declarem el nostre suport a la campanya unitària, àmplia i ciutadana que ha posat en marxa Unitat contra el Feixisme i el Racisme —conjuntament amb moltes entitats del barri; associacions i col·lectius del districte de Sant Martí i dels barris veïns; així com entitats de tota la regió metropolitana— per eliminar aquesta amenaça feixista.

Fem una crida per la solidaritat d’entitats d’arreu de Catalunya i de l’Estat espanyol, perquè se sumin a la campanya de difusió per advertir del perill d’aquest centre nazi.


Unitat contra el feixisme i el racisme
31 de març de 2012


[Castellano]

Recientemente hemos descubierto, en el barrio del Clot-Camp de l'Arpa, Barcelona, ​​un 'centro social' de clara orientación fascista. En un comienzo se llamaba 'Militia'; ahora lo esconden detrás del nombre 'Tramuntana'. Ubicado en la C/Independencia 333, el local se inspira directamente en Casa Pound Italia (CPI), que pertenece a una corriente del fascismo italiano asociado con atentados terroristas. CPI se dedica a captar jóvenes mediante una oferta de música, bebida, actividades deportivas, etc., Al igual que lo hicieron las tropas de asalto de Hitler en los años 30.

Gianluca Iannone, el líder público de CPI, se define abiertamente de fascista: declaró que "El fascismo fue la experiencia más bonita de la historia de Italia".

El inspirador intelectual de CPI, Gabriele Adinolfi, es un histórico ideólogo fascista italiano que ha colaborado con el grupo nazi y antisemita húngaro, Jobbik. Hace años que Adinolfi impulsa la idea de fomentar el fascismo mediante lo que llama 'metapolítica'; actividades no explícitamente políticas pero que sirven para establecer una zona de influencia para un grupo directivo fascista. CPI homenajea abiertamente Mussolini ... el mismo Mussolini que bombardeó Barcelona durante la guerra civil. Iannone y Adinolfi debían participar en el acto inaugural del local nazi en el Clot, en enero pasado, que se anuló gracias a las protestas.

Este centro también tiene claras conexiones con Plataforma per Catalunya (PxC), un partido fascista que se disfraza de demócrata. El centro lo impulsa Alberto Sánchez, ex militar y actual concejal por PxC en L'Hospitalet. El local está alquilado a nombre de Rebeca Berenguer, candidata de PxC en las últimas elecciones municipales. Y, sobre todo, en el acto inaugural, junto a los dos fascistas de Casa Pound, tenía que hablar del histórico nazi, Enrique Ravello, responsable de relaciones internacionales de PxC.

Con todos estos antecedentes, los intentos de sugerir que el centro es un espacio apolítico, dedicado a inocentes actividades lúdicas y culturales, son un insulto a la inteligencia.

Y si durante las pocas semanas que lleva abierto, aunque no tenemos constancia de acciones violentas directamente atribuibles al local, toda la experiencia de centros de este tipo demuestra que hacen aumentar la violencia fascista y racista en la zona. Mientras existía un centro fascista en un barrio del sureste de Londres, los ataques racistas en la zona subieron en un 210%. Un simpatizante de CPI, que frecuentaba un centro como éste, cometió el doble asesinato racista en Florencia el pasado 13 de diciembre.

En Manresa, la agresión neonazi de la noche del 23 de marzo, que dejó en coma a un menor de edad e hirió gravemente otros dos chicos, demuestra hacia dónde lleva el fascismo. Desde aquí, condenamos esta agresión, expresamos nuestra solidaridad con los jóvenes agredidos, y denunciamos la impunidad de la que parece que disfrutan agresiones de este tipo. Una impunidad que contrasta claramente con las presiones por parte de las autoridades hacia los movimientos que son partidarios de una sociedad plural y democrática, y que se oponen al fascismo (por ejemplo, las multas que suman unos 30.000 euros impuestas a personas acusadas de haber participado en manifestaciones contra PxC en Salt y en Barcelona durante el verano y el otoño de 2011).

Si con el crecimiento de Casa Pound en Italia, ya se han producido los primeros asesinatos, entre otros actos violentos, es evidente que no podemos dejar que el fascismo arraigue: ni en el Clot, ni en Barcelona, ​​ni en ninguna parte.

Declaramos nuestro apoyo a la campaña unitaria, amplia y ciudadana que ha puesto en marcha Unitat contra el Feixisme i el Racisme -conjuntamente con muchas entidades del barrio; asociaciones y colectivos del distrito de Sant Martí y de los barrios vecinos, así como entidades de toda la región metropolitana-para eliminar esta amenaza fascista.

Hacemos un llamamiento por la solidaridad de entidades de toda Catalunya y del Estado español, para que se sumen a la campaña de difusión para advertir del peligro de este centro nazi.


Unitat contra el feixisme i el racisme
31 de marzo de 2012

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/dG4Z

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal