lahaine.org

compartir

                    

Dirección corta: https://lahaine.org/fY3M

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

16/06/2021 :: Barcelona

Condemnen l’activista independentista Marcel Vivet a cinc anys de presó

x Vilaweb
També li imposa una multa de més de dos mil euros

L’activista independentista Marcel Vivet ha estat condemnat a cinc anys de presó per l’Audiència de Barcelona per la seva participació en la manifestació ‘Holi’ contra els policies espanyols de Jusapol el 29 de setembre del 2018 a Barcelona. La sentència li imposa dos anys de presó per un delicte de desordres públics i tres anys de presó i un dia per atemptat contra un agent de l’autoritat. També se li imposa una inhabilitació especial per al dret de sufragi passiu i una multa de 2.100 euros per les lesions ocasionades a l’agent dels mossos d’esquadra.

Marcel Vivet: “Hem de demanar a la Generalitat que deixi de ser una institució que no defensa el seu poble”

En la sentència el jutge el declara culpable de colpejar un agent dels mossos amb un pal en el transcurs de la manifestació i d’ocasionar-li ferides que van requerir assistència mèdica. Tanmateix, el mateix magistrat que redacta la sentència reconeix que no hi ha imatges gràfiques que ho acreditin, però que amb la declaració de l’agent és suficient per a imposar una sentència condemnatòria: “El Tribunal Suprem com el Constitucional tenen establert amb reiteració que la declaració de la víctima pot ser suficient per establir una sentència condemnatòria, afeblint la presumpció d’innocència”.

El jutge li ha imposat la màxima pena que demanaven les acusacions. La fiscalia sol·licitava una condemna de cinc anys i sis mesos de presó, i la Generalitat quatre anys i nou mesos. Abans del judici, la Generalitat va oferir-li un pacte, segons el qual ell acceptava els presumptes delictes a canvi d’una pena de dos anys de presó, però Vivet ho va rebutjar: “Xantatge i estratègia per a carregar-me el pes d’aquesta vergonya de judici i ells rentar-se’n les mans”, va dir.

 

Els Mossos no van detenir Vivet fins al 19 de febrer de 2019, va passar una nit a comissaria i va sortir-ne en llibertat amb càrrecs. El judici es va fer el mes de febrer passat i va tenir un amoli ressò entre els moviments socials, que van citar-se a les portes del TSJC per a donar suport a Vivet.

Les mostres de suport han arribat des de diferents partits i entitats com la CUPÒmnium Cultural, l’ANC, la Intersindical, Guanyem Catalunya. Polítics com Albert Botran i Jordi Cuixart també han piulat missatges a les xarxes denunciant la pena imposada. El grup de suport a Marcel Vivet ha convocat una concentració avui a les 20 hores a la plaça de la Vila de Badalona.

 

https://www.vilaweb.cat/noticies/condemnen-lactivista-independentista-marcel-vivet-a-cinc-anys-de-preso/amp/?__twitter_impression=true

compartir

                    

Dirección corta: https://lahaine.org/fY3M

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License ::

Principal