lahaine.org

compartir

                        

Dirección corta: https://lahaine.org/fE1G

Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf
  tamaño texto
Enviar por e-mail  enviar        Versión para imprimir  imprimir

traductor

08/02/2017 :: Nacionales PP.Catalans

Consideraciones de ARRAN sobre el juicio político del 9N

x ARRAN
Es imprescindible estar suficientemente movilizadas en las calles y ejercer suficiente presión para responder contundentemente a los ataques que España continuará generando

 

Consideracions d’Arran sobre el judici polític del 9N

 Des d’Arran Països Catalans, l’organització juvenil de l’Esquerra Independentista, volem fer un seguit de reflexions al voltant del judici polític que va tenir lloc ahir en motiu del procés participatiu del 9N.

 

Considerem el judici polític d’ahir com un nou atac a la democràcia per part de l’Estat espanyol. Aquest nou exemple repressiu de l’Estat atempta directament contra la voluntat popular majoritària del poble català i el seu dret legítim d’autodeterminar-se.

Aquesta és una nova mostra que el referèndum pactat amb l’Estat espanyol, més enllà de significar la subordinació de la voluntat popular al beneplàcit de l’Estat opressor, és absolutament impossible. Així doncs, l’única forma viable per tal que es celebri un referèndum d’autodeterminació en aquesta part del país passa per la desobediència i l’autoorganització popular.

La gran mobilització d’ahir ens demostra que l’independentisme segueix ben viu als carrers, d’allà on mai ha de sortir-ne. Reiterem que la mobilització popular serà clau per tal de guanyar el pols a l’Estat i alhora per forçar a materialitzar la ruptura. Així, celebrem la mobilització i encoratgem a tothom a mobilitzar-se activament als carrers de forma constant.

Considerem que el discurs contradictori de Mas, Ortega i Rigau és una mostra més de traïdoria cap a l’independentisme. Han desaprofitat una palestra mediàtica per mostrar la voluntat ferma d’exercir la desobediència com a eina imprescindible per fer efectiva la ruptura amb l’Estat. Pretenen dur-se tot el rèdit polític del procés participatiu del 9N i en canvi, als jutjats afirmen que les seves actuacions van estar perfectament circumscrites a la legalitat postfranquista espanyola, avantposant de nou els seus interessos partidistes al mandat popular, un cop més sense estar a l’alçada de la mobilització popular.

Aquest discurs basat en l’acceptació de la legalitat espanyola entra en absoluta contradicció amb aquelles que entenem que no és possible l’autodeterminació del poble català dins d’aquesta legalitat. Això perjudica greument el procés d’emancipació del poble català ja que aquest no s’esdevindrà mai dins la legalitat espanyola. Alhora perjudica greument l’estratègia desobedient de l’Esquerra Independentista i perjudica a totes aquelles persones que hem decidit desobeir per guanyar.

Considerem que aquesta estratègia de justificar-se legalment i mantenir-se dins de la legalitat espanyola és una mostra més -com ja ho va ser la rebaixa del potencial polític del 9N, el no convocar eleccions immediatament després del 9N com demanava la majoria del poble català, el forçar la llista unitària pel 27S o el supeditar la celebració del referèndum a l’aprovació d’uns pressupostos autonòmics- que ens demostra que l’ara PDECat, antiga Convergència Democràtica de Catalunya, no és capaç d’arribar a la culminació d’aquest procés i que en qualsevol moment pot fer-se enrere i trair la voluntat popular.

Davant de tot això, és imprescindible estar suficientment mobilitzades als carrers i exercir suficient pressió per, en primer lloc, respondre contundentment contra els atacs que l’Estat espanyol continuarà generant, i en segon lloc, per evitar que el govern es faci enrere i convoqui, sense dilacions ni rebaixes, el referèndum d’autodeterminació aquest 2017.

 

Per la independència dels Països Catalans, pel socialisme i pel feminisme, el jovent desobeïm!

***

Arran, organització juvenil de l’Esquerra Independentista.

Països Catalans, 7 de febrer de 2017.

______________________

 

Consideraciones de ARRAN sobre el juicio político del 9N

 

Desde ARRAN Países Catalanes , la organización juvenil de la Izquierda Independentista, queremos hacer una serie de reflexiones en torno al juicio político que tuvo lugar ayer con motivo del proceso participativo del 9N.

 

Consideramos el juicio político de ayer como un nuevo ataque a la democracia por parte del Estado español . Este nuevo ejemplo represivo del Estado atenta directamente contra la voluntad popular mayoritaria del pueblo catalán y su derecho legítimo de autodeterminarse.

Esta es una nueva muestra de que el referéndum pactado con el Estado español, más allá de significar la subordinación de la voluntad popular en el beneplácito del Estado opresor, es absolutamente imposible. Así pues, la única forma viable para que se celebre un referéndum de autodeterminación en esta parte del país pasa por la desobediencia y la autoorganización popular.

La gran movilización de ayer nos demuestra que el independentismo sigue vivo en las calles , de donde nunca debe salir. Reiteramos que la movilización popular será clave para ganar el pulso al Estado y al mismo tiempo para forzar materializar la ruptura. Así, celebramos la movilización y alentamos a todos a movilizarse activamente en las calles de forma constante .

Consideramos que el discurso contradictorio de Mas, Ortega y Rigau es una muestra más de alevosía hacia el independentismo . Han desaprovechado una palestra mediática para mostrar la voluntad firme de ejercer la desobediencia como herramienta imprescindible para hacer efectiva la ruptura con el Estado. Pretenden llevarse todo el rédito político del proceso participativo del 9N y en cambio, en los juzgados afirman que sus actuaciones estuvieron perfectamente circunscritas a la legalidad posfranquista española , anteponiendo de nuevo sus intereses partidistas al mandato popular, una vez más sin estar a la altura de la movilización popular.

Este discurso basado en la aceptación de la legalidad española entra en absoluta contradicción con aquellas que entendemos que no es posible la autodeterminación del pueblo catalán dentro de esta legalidad . Esto perjudica gravemente el proceso de emancipación del pueblo catalán ya que este no se dará nunca dentro de la legalidad española. Asimismo perjudica gravemente la estrategia desobediente de la Izquierda Independentista y perjudica a todas aquellas personas que hemos decidido desobedecer para ganar .

Consideramos que esta estrategia justificarse legalmente y mantenerse dentro de la legalidad española es una muestra más -como ya lo fue la rebaja del potencial político del 9N, el no convocar elecciones inmediatamente después del 9N como pedía la mayoría del pueblo catalán, el forzar la lista unitaria por 27S o el supeditar la celebración del referéndum a la aprobación de unos presupuestos autonómicos- que nos demuestra que el ahora PDECat, antigua Convergencia Democrática de Cataluña, no es capaz de llegar a la culminación de este proceso y que en cualquier momento puede echarse atrás y traicionar la voluntad popular.

Ante todo esto, es imprescindible estar suficientemente movilizadas en las calles y ejercer suficiente presión para, en primer lugar, responder contundentemente contra los ataques que España continuará generando , y en segundo lugar, para evitar que el gobierno se haga atrás y convoque , sin dilaciones ni rebajas, el referéndum de autodeterminación este 2017.

 

Por la independencia de los Países Catalanes, por el socialismo y por el feminismo, la juventud desobedecen!

***

ARRAN, organización juvenil de la Izquierda Independentista.

Países Catalanes, 7 de febrero de 2017.


compartir

                        

Dirección corta: https://lahaine.org/fE1G

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal