lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/cI2g

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

08/06/2010 :: Nacionales PP.Catalans

[Fotos] Cortes de carretera y piquetes en Barcelona con razón de la jornada de huelga

x La Haine - Barcelona / L´Accent
[cat/cast] Se ha llamado a lo largo de toda la noche y la mañana a la huelga general. Se apoya la huelga, pero hay que ir a más, a por la huelga general.

[català]

Durant tot el matí s'han produït diferents accions: piquets i talls de carretera a Barcelona. Amb crits com "Contra l’Europa del capital, vaga general" s'ha tallat la Diagonal a l’alçada de Palau Reial tocades les 8h. Vora unes 70 persones han encès una filera de pneumàtics per reforçar el tall, que ha durat 15 minuts més, sota crits a favor de la vaga general. No s’ha identificat ningú.

Així mateix, als voltants de la Universitat Autònoma s'han produït talls en les vies de Renfe i a la carretera B 30. Aquest últim s’ha reforçat amb una crema de pneumàtics. Al campus de la universitat s'han fet piquets.

La jornada de lluita ha continuat, cap a les 10 del matí s'ha tornat a tallar la Diagonal, just davant d'una oficina de viatges Marsans, empresa del líder de la patronal espanyola CEOE, Díaz Ferran, motiu pel qual s'han emprat bancs i objectes d’aquest local. El trànsit de la Diagonal ha estat aturat durant una mitja hora. S'ha cridat "Que la crisi la paguin els rics", i "Vaga general".

Amb aquestes accions es pretén fer una crida a la vaga general, que les lluites s'accentuïn en un moment com l'actual, en què s'està realitzant un atac estructural contra les classes populars, contra les persones més explotades i oprimides. En un moment en què des de dalt es pretén imposar un model ultraneoliberal, basat en l'explotació extrema. Es fa una crida a la lluita des de baix, perquè només una lluita forta i ferma pot aturar les retallades i la reforma laboral. I lluitant, lluitant juntes, també podrem tractar d'anar a per molt més.

En aquests moments està tenint lloc la manifestació convocada pels sindicats oficials, en la qual també participen críticament altres sindicats com CGT o IAC-USTEC, i diversos col•lectius i organitzacions anticapitalistes.

De la mateixa manera, ens han informat que al llarg de la nit s'han fet accions i pintades en diferents barris contra la reforma laboral que exigien la vaga general i animaven a la lluita popular contra la crisi i les retallades.

_______________________________________________________________

[castellano]

A lo largo de la mañana se han producido diferentes acciones, piquetes y cortes de carretera en Barcelona. Con gritos de "Contra l´Europa del capital, vaga general" se ha cortado la diagonal a la altura de Palau Reial pasadas las 8h. Habría unas 70 personas que han encendido una línea de neúmativos para reforzar el corte. 15 minutos después el corte se ha abandonado, bajo gritos de huelga general. Ninguna persona ha sido identificada.

Asimismo, en los alrededores de la Universitat Autónoma se han producido cortes en las vías de renfe, y en la carretera B 30, corte que también se ha realizado ayudados por neumátivos ardiendo. Se han hecho piquetes por la universitat Autónoma.

La jornada de lucha ha continuado y alrededor de las 10 de la mañana se ha realizado un nuevo corte en la Diagonal, justo enfrente de una oficina de viajes Marsans, empresa del líder de la patronal española CEOE Díaz Ferran, y para ello se han empleado bancos y objetos de la propia oficina. La Diagonal ha estado parada una media hora. Se ha gritado "que la crisi la paguin els rics", y "vaga general".

Con estas acciones se pretende hacer una llamada a la huelga general, a que las luchas se acentúen en un momento como el actual en el que se está realizando un ataque estructural contra las clases populares, contra las personas más explotadas y oprimidas. En un momento, en el que desde arriba se pretende imponer un modelo ultraneoliberal, basado en la explotación extrema. Se hace un llamado a la lucha desde abajo, pues únicamente luchando de una manera fuerte se pararán los recortes y la reforma laboral. Y luchando, luchando juntas, también podremos tratar de ir a por mucho más.

En estos momentos está teniendo lugar la manifestación convocada por los sindicatos oficiales, en la cual también participaran críticamente otros sindicatos como CGT o IAC-USTEC, y varios colectivos y organizaciones anticapitalistas.

Asimismo, nos han informado que a lo largo de la noche se han hecho acciones y pintadas en diferentes barrios contra la reforma laboral, exigiendo la huelga general y animando a la lucha popular contra la crisis y los recortes.

_________________________________________________________

Fotos

Corte en la Diagonal - Palau Reial

Corte en Diagonal - sede Viajes Marsans

-----------------------------------------------------------

Información de L´Accent

[cat]

La vaga contra les retallades del govern espanyol en els salaris de treballadors i treballadores del sector públic i en les pensions ha començat als Països Catalans amb talls en algunes vies de tren i carreteres.

Des de diversos punts de l'àrea metropolitana de Barcelona han informat a L'ACCENT que entre les 7.30h i les 10 del matí hi ha hagut tallades les línies de tren de Renfe que passen per la UAB, retencions a les entrades al campus amb cotxe, tall amb pneumàtics amb foc de l'autopista B30 i que durant mitja hora un grup de persones ha tallat la Diagonal de Barcelona també amb pneumàtics amb foc.
No hi ha notícies de cap persona detinguda.

Trens i carreteres tallades a la UAB
Des de dos quarts de vuit del matí ens han informat a L'ACCENT des de la UAB que les vies de la Renfe han estat del tot tallades fins a les 10, hora en què alcen els piquets a tot el campus i rodalies. Hi havia desenes de persones a les vies que impedeien el pas dels trens i tenien aturats els combois.
D'altra banda, també a la UAB, hi ha hagut piquets informatius a totes les entrades amb cotxe al campus, per la qual cosa l'entrada amb vehicles era molt lenta. Alguns testimonis han explicat que els piquets han provocat que els vehicles haguessin d'esperar una hora per entrar al recinte universitari.
Fora del campus, un altre grup de persones ha tallat amb pneumàtics amb foc l'autopista B30, per la qual cosa ha quedat tallada.

La Diagonal de Barcelona tallada amb foc
A l'entrada de Barcelona, una seixantena de persones ha tallat durant una mitja hora abans de les 9 l'entrada per la Diagonal a l'alçada de la zona universitària. Els concentrats portaven una pancarta que deia "Lluitant aturarem les retallades" i han creuat pneumàtics al mig de la calçada encesos per aturar el trànsit.

extret de L´Accent
-------------------------------------------------------------------------------
[cast]

La huelga contra los recortes del gobierno español de los salarios de trabajadores y trabajadoras del sector público y de las pensiones ha comenzado en los Països Catalans con cortes en algunas vías de tren y carreteras.

Desde diversos puntos del área metropolitana de Barcelona han informado a L'ACCENT que entre las 7.30h las 10 de la mañana han sido cortadas las líneas de tren de Renfe que pasan por la UAB, ha habido retenciones en las entradas al campus en coche , cortes con neumáticos ardiendo en la autopista B30 y que durante media hora un grupo de personas ha cortado la Diagonal de Barcelona también con neumáticos en llamas.
No hay noticias de que ninguna persona haya sido detenida.

Trenes y carreteras cortadas en la UAB
Desde las siete y media de la mañana informaron a L'ACCENT que en la UAB las vías de Renfe han sido totalmente cortadas hasta las 10, hora en que se han levantado los piquetes en todo el campus y alrededores. Había decenas de personas en las vías que impedian el paso de los trenes y paravan los convoyes.

Por otra parte, también en la UAB, ha habido piquetes informativos en todas las entradas en coche al campus, por lo que la entrada con vehículos era muy lenta. Algunos testigos han explicado que a causa de los piquetes, los vehículos tenian que esperar una hora para entrar en el recinto universitario.

Fuera del campus, otro grupo de personas ha cortado con neumáticos ardiendo la autopista B30, por lo que ha quedado cortada.

La Diagonal de Barcelona cortada con fuego
En la entrada de Barcelona, unas sesenta personas han cortado durante media hora antes de las 9 la entrada a Barcelona por la Diagonal a la altura de la zona universitaria. Los concentrados portaban una pancarta que decía "Luchando detendremos los recortes" y han cruzado neumáticos en llamas en medio de la calzada para detener el tráfico.

extraido de: http://www.laccent.cat/

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/cI2g

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License ::

Principal