lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/dY4B

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

31/10/2013 :: Nacionales PP.Catalans

Davant la possible imputació de dos militants de l’assemblea per haver cremat un retrat del monarca

x Arran
[Cat/Cast] Alerta Solidaria y Arran Maresme ante la imputación de dos jovenes por haber quemado un retrado del rey español

Catalan

Davant les diferents notícies aparegudes en diversos mitjans de comunicació on s’indica que el jutge de l’Audiència Nacional (Estatal) Pablo Ruz ha ordenat que es porti a declarar dos militants de l’assemblea, en Guifré d’Argentona i en Jordi de Mataró, com a sospitosos d’haver cremat un retrat gegant del monarca espanyol en el marc de la manifestació de l’Esquerra Independentista durant la passada Diada històrica de l’11 de setembre a Mataró. La nostra assemblea i l’organització antirepressiva de l’Esquerra Independentista, Alerta Solidària, volem expressar que:

Entenem que aquesta nova acció de l’Audiència Nacional (Estatal), una rèmora del passat franquista espanyol, contra dos dels nostres militants no és res més que el seguiment d’una estratègia que porta molts anys practicant l’Estat espanyol contra l’independentisme català: intentar per tots els mitjans acabar amb nosaltres. Per tant, volem afirmar que es tracta d’un procés polític contra l’independentisme.

Lluny d’intentar acabar amb nosaltres, ara som més que mai i ho demostrem dia a dia al carrer, però cal citar també per la seva transcendència històrica i, a més perquè coincideix amb el dia de la crema de la fotografia del monarca, la Via Catalana, una nova mostra del poder popular del poble català que vol la independència i, a més, que entén que la nació no són només les quatre províncies de la comunitat autònoma, sinó que va molt més enllà, els Països Catalans.

Entenem que la figura del monarca espanyol, una figura grisa i caduca hereva del franquisme, no representa el conjunt del poble català i, per tant, creiem que és totalment lícit pensar que cremar-ne el retrat és una manera de representar de manera simbòlica que no som espanyols i que vénen temps de canvi. Temps de construir la República catalana independent.

Per tot això, i molt més, defensarem els nostres companys de militància d’una manera ferma i contundent, perquè ells només són els cap de turc de l’Estat espanyol a causa del procés que ha engegat una part del poble català i que, a més, saben que ja no té marxa enrere. Malgrat tot, intentaran evitar-ho i per això han anat a buscar militants de l’Esquerra Independentista del Maresme, una comarca molt activa a nivell independentista, perquè saben que aquest moviment polític és el màxim garant que el procés no defalleixi, que sigui realment constituent d’una nova república i que sigui fet des d’una òptica d’esquerres i de Països Catalans.

Finalment i veient com està actuant l’Estat espanyol, pensem que l’únic camí per aconseguir la independència passa per la desobediència i que aquesta acció és una mostra més que els catalans no tenim rei, que seguirem lluitant per la plena independència i construint la República Socialista dels Països Catalans.

Castellano

Ante las diferentes noticias aparecidas en varios medios de comunicación donde se indica que el juez de la Audiencia Nacional Pablo Ruz ha ordenado que se traiga a declarar dos militantes de la asamblea, Guifré de Argentona y en Jordi de Mataró, como sospechosos de haber quemado un retrato gigante del monarca español en el marco de la manifestación de la Izquierda Independentista durante la pasada Fiesta histórica del 11 de septiembre en Mataró, nuestra asamblea y la organización antirepressiva de la Izquierda Independentista, Alerta Solidaria, queremos expresar que:

Entendemos que esta nueva acción de la Audiencia Nacional, una rèmora del pasado franquista español, contra dos de nuestros militantes no es nada más que el seguimiento de una estrategia que trae muchos años practicando el Estado español contra el independentismo catalán: intentar por todos los medios acabar con nosotros. Por lo tanto, queremos afirmar que se trata de un proceso político contra el independentismo.

Lejos de intentar acabar con nosotros, ahora somos más que nunca y lo demuestramos día a día en la calle, pero hay que citar también por su trascendencia histórica y, además porque coincide con el día de la crema de la fotografía del monarca, la Vía Catalana, una nueva muestra del poder popular del pueblo catalán que quiere la independencia y, además, que entiende que la nación no son sólo las cuatro provincias de la comunidad autónoma, sino que va mucho más allá, los Països Catalans.

Entendemos que la figura del monarca español, una figura gris y caduca heredera del franquismo, no representa el conjunto del pueblo catalán y, por lo tanto, creemos que es totalmente lícito pensar que quemar el retrato es una manera de representar de manera simbólica que no somos españoles y que vienen tiempos de cambio. Tiempo de construir la República catalana independiente.

Por todo esto, y mucho más, defenderemos nuestros compañeros de militancia de una manera firme y contundente, porque ellos sólo son los cabeza de turco del Estado español debido al proceso que ha puesto en marcha una parte del pueblo catalán y que, además, saben que ya no tiene marcha atrás. A pesar de todo, intentarán evitarlo y por eso han ido a buscar militantes de la Izquierda Independentista del Maresme, una comarca muy activa a nivel independentista, porque saben que este movimiento político es el máximo garante que el proceso no desfallezca, que sea realmente constituyente de una nueva república y que sea hecho desde una óptica de izquierdas y de Países Catalanes.

Finalmente y viendo como está actuando el Estado español, pensamos que el único camino para conseguir la independencia pasa por la desobediencia y que esta acción es una muestra más que los catalanes no tenemos rey, que seguiremos luchando por la plena independencia y construyendo la República Socialista de los Países Catalanes.

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/dY4B

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal