lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fL2A

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

27/07/2018 :: Nacionales PP.Catalans

Denunciem una nova agressió nazi a Girona el 22/07/2018

x Plataforma Antifeixista Gironina
Del grup de 6 neonazis, se'n van poder identificar dos: Raúl Galán i Jordi Cuesta Herencia, amb llargs historials en els moviments feixistes.

Només fa una setmana de la presentació pública de la Plataforma Antifeixista Gironina i ja hem de denunciar una nova agressió feixista a la ciutat. Entre el grup agressor es va identificar dos coneguts militants nazis: Raúl Galán i Jordi Cuesta Herencia.

Per fer front a aquesta situació, convoquem una concentració dilluns que ve, 30/07, a les 20.30 a la piala del Vi per exigir a l'Ajuntament de Girona que assumeixi les seves responsabilitats.

La nít del dissabte 21 al diumenge 22 de juliol, entre les dotze i la una de la matinada, un grup de sis homes vestits amb samarretes de simbologia explícitament nazi caminava pel Barri Vell de Girona, en la zona on ja han protagonitzat una série d'agressions en les darreres setmanes, la darrera d'elles just el dissabte anterior, quan van amenaçar a un grup de joves que es trobaven al Bar Sant Félix al crit de `cogedlos, que a éstos nos los cargamos'.

És per aixó que, conscients de la gravetat de la situació, un grup de ciutadanes assegudes a una terrassa va decidir recriminar públicament la preséncia del grup feixista, que automáticament van posar-se en posició de guárdia i van atacar els joves de la terrassa a cops de puny i peu, amb l'ajuda de cadenes que duien a sobre. Poc després, es va produir una altra agressió en el moment que es dirigiera al Casal Independentista el Forn, objecte de nombrosos atacs feixistes els darrers mesos.

Del grup de 6 neonazis, se'n van poder identificar dos: Raúl Galán i Jordi Cuesta Herencia, amb llargs historials en els moviments feixistes. Tots dos van participar en l'atac contra l'Escola d'Hostaleria de Girona mentre s'hi celebrava la consulta del 9N i són habituals de les concentracions i manifestacions de l'extrema dreta, com els 12 d'Octubre feixistes de Montjuic, a Barcelona. També sels ha pogut veure participant en actes de Plataforma x Catalunya i les seves Joventuts Identitáries. (Vegeu les fotografíes).

Davant d'aquests fets, des de la Plataforma Antifeixista Gironina, reiterem la denúncia deis casos d'agressions feixistes que s'han produit a Girona, molt especialment durant els darrers sis mesos, que tenen continuitat amb altres agressions arreu de Catalunya, com la que ha patit el fotoperiodista Jordi Borrás o la del passat dimarts 24 de juliol al Casal Popular Tres Lliris de Barcelona.

És del tot intolerable que grups neonazis, clarament identificats, organitzats i armats, patrullin pels carrers de Girona amb total impunitat cercant noves víctimes per a les seves rátzies. Encara crida més l'atenció que malgrat els discursos aparentment antifeixistes deis representants polítics el pes de la repressió caigui una vegada rere Faltra contra les que combaten l'odi i no pas contra feixistes i nazis, és en aquest sentir que s'emmarca la imputació de tres companyes de l'Espai Antiracista per delictes d'odi després d'una querella de Plataforma x Catalunya. Per aixó exigim a l'Ajuntament de Girona que expliqui quines mesures ha pres i pensa prendre per impedir que els nazis continuin escampant por i odi als carrers de la ciutat.

Així mateix l'instem a prendre les mesures per evitar que elements nazis continuas organitzant-se i expressant-se a l'empara del Girona Futbol Club -un club sostingut en bona part grácies als recursos públics municipals- i la seva grada d'animació Jovent Gironí.

Convoquem a tothom a manifestar-se en aquest sentit al proper ple de l'Ajuntament de Girona, el dilluns 30 de juliol, a la plaça del Vi, després de la concentració per a les preses polítiques i exiliades. Com vam anunciar en el comunicat de presentació de la Plataforma, tenim clar que quan es tracia de combatre el feixisme no podem permetre'ns cedir ni un pam d'impunitat als feixistes. Seguirem teixint espais lliures de racisme i feixisme i lliures de qualsevol discriminació. Serem allá on caigui, plantant cara a tota persona o col•lectiu que vulgui sembrar la por i l'odi. Col•ectivament, seguirem dempeus en el combat contra el feixisme.

Cap agressió sense resposta!

Feixisme, mai més, enlloc i contra ningú.

https://twitter.com/PlataformaAnti1/status/1022392591034343424

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fL2A

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal