lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/cH2j

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

14/05/2010 :: Nacionales PP.Catalans, Països Catalans

Reestructuración urbanística: un claro ejemplo de como se hacen las cosas en Vallcarca

x Vallcarca
[cat / cast] Ayer jueves, fue desalojada una manzana en el barrio Vallcarca de Barcelona

[Català]

Ahir, dijous, dia 13 de maig, a les 8h del matí, sis furgonetes antiavalots de la guàrdia urbana i un ampli dispositiu de secretes van envair el barri i van desallotjar dos habitatges i un centre social (“El Tercer Assalt”). Resultat: deu persones al carrer i Vallcarca es queda sense l’últim centre social que hi quedava, on hi fèiem menjadors, sopadors i activitats diverses per al barri. No ens han deixat treure les coses del local, i tot el material del menjador (cuines, olles, neveres, llibres, ordinadors...) ha anat a parar als contenidors de runa.

Aquest desallotjament no és casual.

Justament el cap de setmana passat havíem realitzat unes jornades de denúncia al conflicte urbanístic de Vallcarca, organitzades per diverses veïnes del barri, als solars (antigues cases) i al Tercer Assalt. Dies més tard, hi teníem els mercenaris; destruint-ho tot.

Ja veiem la prioritat de l’ajuntafems: desarticular els llocs de reunió. Són tres centres socials desallotjats en dos mesos, amb la qual cosa pretenen dissoldre qualsevol intent d’autoorganització veïnal.
Es gasten els diners públics en destruir projectes socials i autogestionats per deixar, així, enormes solars que quedaran abandonats durant molt de temps; aquesta és la seva política de degradació del territori. Perquè construir, de moment, no hi construiran pas res.

Fan fora les veïnes de casa seva, tanquen els comerços de tota la vida, els nostres llocs de reunió... Davant el silenci i la connivència dels mitjans de comunicació, l’ajuntafems i les constructores (Nuñez y Navarro) fan l’agost amb total impunitat. Diners públics per a beneficis privats!

La destrucció avança si no fem res per aturar-la.
No al pla urbanístic!!!
Vallcarca, desperta!!!!!


Reestructuració urbanística: un clar exemple de com es fan les coses a Vallcarca

Davant la necessitat de construir ràpidament ciutats senceres, construïm cementiris de formigó armat, en les quals grans masses de població estan obligades a morir d’avorriment.

La lògica del mercat s’estén a tots els àmbits de la nostra vida: estem obligats a hipotecar el nostre pressent i el nostre futur, ens fan creure que som responsables de la crisi econòmica i, per tant, hem de pagar-la amb el nostre treball. Tot està regit per les seves lleis, des de com guanyar-nos les garrofes fins a com curar-nos els mals i malalties; així que la manera en què hem de viure tampoc pot escapar d’aquesta lògica. Heus aquí la reestructuració urbanística que ens perjudica a totes les persones que no formem part d’aquesta classe exclusiva, minoritària i parasitària que ens legisla, ens governa i ens oprimeix.
Vallcarca no serveix al capital tal com és, o, més ben dit, tal com era abans. No s’ajusta als interessos de la casta dels empresaris de la nostra estimada Barcelona. Vallcarca és un tumor que cal extirpar, com tants altres barris similars.

Màquines, grues, policies, segurates. A poc a poc, van venint i ens foten al carrer, destrueixen les nostres cases –a vegades amb les nostres coses dins– i, a més, ens roben els nostres llocs de trobada, espais de creació i reflexió.

Esfondren les velles torretes, plenes d’encant, amb els jardins melancòlics, i hi aixequen monstruositats modernes, en les quals entaforen un nombre d’habitants deu, vint cops superior.

No només ens quedem sense casa, sinó que també perdem vincles humans, parts del nostre passat i de la nostra història, referents de tot tipus. El mercat, però, aquest omnipresent desconegut, no hi entén pas res, de tot això. Ell només hi veu números, inversions; nosaltres, exemples de maneres de viure, trossos de la nostra història, bocins irrecuperables.

«Vallcarca és un barri molt llaminer per a l’especulació: de cop i volta, ha esdevingut un barri cèntric –com a mínim, respecte a anys enrere, quan era un barri residencial– i té un metro al costat. És, a més, un lloc de passada per als turistes que pugen o baixen del Park Güell. Per a la mirada classista dels nostres regidors, era una vergonya que calia fer desaparèixer i, de pas, fer-hi negoci. I ja s’hi estan posant...».
No és difícil de veure, però, que el tumor de veritat és aquesta plaga urbanística-destructora que s’estén com una taca d’oli per tota la ciutat... i més enllà. Tampoc no és difícil de veure que aquest “mercat” anònim de què parlem no és, en aquest cas, altra cosa que l’Ajuntament de Barcelona i el grup empresarial Nuñez y Navarro que, com si fossin déus moderns, es creuen amb la potestat de fer-nos viure on ells volen i com ells volen.

No al pla urbanístic!!!
Vallcarca, desperta!!!!

Podran destruir els instruments, però no silenciaran la música!


[Castellano]

Ayer jueves 13/5 a las 8:00 am, seis furgonetas de antidisturbios de la guardia urbana y un amplio dispositivo de secretas, han tomado el barrio y han desalojado dps viviendas y un centro social: el "3 Assalt", dejando en la calle unas 10 personas y destruyendo el único centro social que quedaba en Vallcarca. Lugar donde hacíamos comedores, cenadores y distintas actividades para el barrio. No nos han dejado sacar las cosas del local, todo el material del comedor: cocinas, neveras, ollas... libros y computadoras han ido a parar a los contenedores de escombros.

Este desalojo no es casual.

Justo el fin de semana anterior, habíamos realizado unas jornadas de denuncia del conflicto urbanístico en Vallcarca, organizado por lxs destintxs vecinxs del barrio, en las esplanadas (antiguas casas) y en el "3 Assalt". Dias despues, allí estaban lxs mercenarixs. Destruyendolo todo.

Así vemos la prioridad del ay-untamiento: desarticular los lugares de reunión, dando preferencia a desalojar los centros sociales (3 en 2 meses), y disolver cualquier intento de autoorganización vecinal.

Gastan el dinero público en destruir proyectos sociales y autogestionados, dejando grandes solares, durante mucho tiempo, para seguir con su política de degradación del barrio. Porque construir (de momento) no van a construir nada.

Hechan a lxs vecinxs de sus casas, cierran los comercios de toda la vida, nuestros lugares de reunión.....Ante el silencio y la connivencia de los medios de comunicación, el ay-untamiento y las constructoras (Nuñez y Navarro) hacen negocio con total impunidad. Dinero público para beneficios privados!!!!

La destrucción avanza si no hacemos nada por pararla.
No al plan urbanístico!!!
Vallcarca despierta!!!!!


Reestructuración urbanística: un claro ejemplo de como se hacen las cosas en Vallcarca

Ante la necesidad de construir rápidamente ciudades enteras, nos disponemos a construir cementerios de hormigón armado, en las que grandes masas de la población están condenadas a morirse de
aburrimiento.

La lógica del mercado se extiende a todos los ámbitos de la vida. Hipotecando nuestro presente y futuro,haciéndonos creer de que somos las personas responsables de la crisis económica y por defecto tenemos que pagarla con nuestro trabajo. Todo está regido por sus leyes y su lógica: desde nuestra manera de ganarrnos el pan hasta como curarnos las enfermedades y dolencias. Y la forma en cómo y dónde debemos vivir, no puede escapar de ella. Ahí tenemos a la reestructuración urbanística que nos perjudica a todas las personas que no pertenecemos a esa clase exclusiva, minoritaria y parasitaria, que nos legisla, nos gobierna y nos oprime.

Vallcarca no sirve al capital así como es, o mejor dicho como era. No se ajusta a los intereses de la casta de empresarios de nuestra querida Barcelona. Vallcarca es un tumor a extirpar, como tantos otros barrios similares.

Maquinas, grúas, policías, seguratas. Poco a poco vienen, nos echan a la calle, destruyen nuestras casas a veces con nuestras cosas dentro, y además nos roban nuestros lugares de encuentro, espacios de creación y reflexión.

Se derriban las viejas torres, llenas de encanto, con sus jardines melancólicos, para elevar horrores modernos donde meter diez, veinte veces el número anterior de habitantes.

No solo nos quedamos sin casa, sino que también perdemos lazos humanos, partes de nuestro pasado y de nuestra historia, referentes de todo tipo. Pero el mercado, ese desconocido omnipresente, nada
entiende de ello. Él solo ve números, negocios, inversiones; nosotras exponentes de formas de vida, pedazos de nuestra historia, porciones irrecuperables nuestras.

«Vallcarca es un barrio goloso para la especulación: súbitamente se ha vuelto céntrico (al menos en relación a su situación anterior, cuando era un barrio residencial), y tiene un metro a la puerta. Es, además, lugar de paso en el ascenso o la bajada de turistas del Parque Güell: para la mirada clasista y pacata de nuestros ediles, era una vergüenza que había que erradicar, y de paso hacer negocio. Están en ello…»

Pero si intentamos ver mas allá, notaremos que el verdadero tumor es esta plaga urbanística-destructora que se extiende como una mancha de aceite por toda la ciudad —y más allá de sus fronteras. Y veremos que ese MERCADO anónimo del cual hablamos, en este caso, no son ni más ni
menos que el Ayuntamiento de Barcelona y el grupo empresarial Nuñez y Navarro, que como dioses modernos se creen con la capacidad de hacernos vivir donde ellos quieren y como ellos quieren.

No al plan urbanístico!!!
Vallcarca despierta!!!!

n destruir los instrumentos, pero no acabarán con la música!

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/394583/index.php

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/cH2j

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal