lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/dY2e

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

26/10/2013 :: Nacionales PP.Catalans

Dues persones denuncien haver rebut pallisses de la policia després d'un intent de fugida

x Coordinadora Obrera Sindical
[Fotos] [Cat/Cast] Dos personas denuncian haber recibido palizas de la policía después de un intento de fuga en el CIE de Zapadores

Catalan

Dues persones immigrants d'origen algerià han denunciat que diversos interns van sofrir insults racistes, vexacions i agressions físiques de la policia en el Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de València, després de l'intent de fugida d'un d'ells en la matinada del divendres 18 d'octubre al dissabte 19. Així mateix, asseguren que la policia ha intentat que impliquen a les ONG que realitzen tasques d'acompanyament als immigrants del CIE en l'intent de fugida oferint-los tracte de favor a canvi d'acusar als voluntaris d'introduir objectes perillosos.

Segons les denúncies que Sekkal Mohamed Nouredine, de 20 anys, i Amine Mourdani, de 22, van interposar en el jutjat d'instrucció ahir diumenge, 20 d'octubre, tots dos van rebre puntades, cops de puny i insults com a “moro de merda” o “fill de puta” després de la veu d'alarma de la policia per un intent de fugida.

Els dos immigrants relaten que els agents de policia, després de descobrir que el primer havia intentat fugir, van començar a copejar als seus companys (entre els quals es trobava Mourdani). Quan Nouredine va tornar a la seua cel·la per si mateix, els policies es van tirar sobre ell i li van mantenir en el sòl mentre li donaven cops de puny, li escopien i li insultaven i, un d'ells, li posava la bota en el coll fins a dificultar-li la respiració, segons consta en la denúncia. Més endavant, el van portar a la cel·la d'aïllament on va dormir en el sòl sense més roba que uns pantalons curts.

D'altra banda, Mourdani explica en la seua denúncia que, després de l'alerta per la fugida del seu company d'habitació, els agents li van pegar en l'espatlla, el van treure del llit i el van tirar a terra, i li van trepitjar el coll mentre li cridaven 'et mate, et mate'.

El jove algerià assegura, a més, que, l'endemà, un agent de policia li va demanar que acusés a les ONG que visiten el CIE periòdicament d'introduir unes alicates i una fulla perquè els interns s'escaparen i, que, si així ho feia, 'm'ajudarien a eixir'.

Tant Nouredine com Mourdani han sol·licitat en les seues denúncies que s'investiguen els fets, que s'estudien els enregistraments del sistema de vídeo vigilància en les hores assenyalades, que s'identifique als agents que van cometre les agressions i que es cride a declarar tant als testimonis com a ells mateixos.

Aquestes denúncies es produeixen dies després que altres dos interns d'origen algerià feren públic que havien rebut agressions els passats dies 12 i 13 d'octubre després d'un intent de vaga de fam pacífica per protestar per la seua privació de llibertat.

Per tot això, la Campanya pel tancament dels Centres d'Internament d'Estrangers manifesta, de nou, la seua profunda preocupació pels fets al·legats en les denúncies presentades que atribueixen a agents de policia agressions i tractes vexatoris als interns del CIE. Així mateix, la Campanya exigeix que s'òbriga una recerca que permeta esclarir els fets denunciats i que és respecte el treball de les ONGs que realitzen tasques d'acompanyament als interns.

També reclama que no s'executen les ordres d'expulsió de les víctimes, ja que s'impediria que la justícia puga actuar per determinar les responsabilitats d'aquests successos.

(L'Assemblea de la COS a l'Horta participa en la Campanya pel Tancament dels CIEs. Hem adjuntat la nota publicada per la campanya per afegir-nos a la denúncia pública davant les agressions patides per persones internades a la força al CIE de Sapadors de València. També s'adjunten diverses imatges sobre el cas).

Castellano

Dos personas inmigrantes de origen argelino han denunciado que varios internos sufrieron insultos racistas, vejaciones y agresiones físicas de la policía en el Centro de Internamiento de Extranjeros (CIE) de Valencia, después del intento de fuga de uno de ellos en la madrugada del viernes 18 de octubre al sábado 19. Así mismo, aseguran que la policía ha intentado que implican a las ONG que realizan tareas de acompañamiento a los inmigrantes del CIE en el intento de fuga ofreciéndolos trate de favor a cambio de acusar a los voluntarios de introducir objetos peligrosos.

Según las denuncias que Sekkal Mohamed Nouredine, de 20 años, y Amine Mourdani, de 22, interpusieron en el juzgado de instrucción ayer domingo, 20 de octubre, los dos recibieron patadas, puñetazos e insultos como “moro de mierda” o “hijo de puta” después de la voz de alarma de la policía por un intento de fuga.

Los dos inmigrantes relatan que los agentes de policía, después de descubrir que el primero había intentado huir, empezaron a golpear a sus compañeros (entre los cuales se encontraba Mourdani). Cuando Nouredine volvió a su celda por si mismo, los policías se echaron sobre él y le mantuvieron en el suelo mientras le daban puñetazos, le escupían y le insultaban y, uno de ellos, le ponía la bota en el cuello hasta dificultarle la respiración, según consta en la denuncia. Más adelante, lo trajeron a la celda de aislamiento donde durmió en el suelo sin más roba que unos pantalones cortos.

Por otro lado, Mourdani explica en su denuncia que, después de la alerta por la fuga de su compañero de habitación, los agentes le pegaron en el hombro, lo sacaron de la cama y lo echaron en tierra, y le pisaron el cuello mientras le llamaban 'te mato, te mato'.

El joven argelino asegura, además, que, el día siguiente, un agente de policía le pidió que acusara a las ONG que visitan el CIE periódicamente de introducir unos alicates y una hoja porque los internos se escaparon y, que, si así lo hacía, 'me ayudarían a salir'.

Tanto *Nouredine como Mourdani han solicitado en sus denuncias que se investigan los hechos, que se estudian las grabaciones del sistema de vídeo vigilancia en las horas señaladas, que se identifico a los agentes que cometieron las agresiones y que se llamo a declarar tanto a los testigos como ellos mismos.

Estas denuncias se producen días después de que otros dos internos de origen argelino hicieron público que habían recibido agresiones los pasados días 12 y 13 de octubre después de un intento de huelga de hambre pacífica para protestar por su privación de libertad.

Por todo esto, la Campaña por el cierre de los Centros de Internamiento de Extranjeros manifiesta, de nuevo, su profunda preocupación por los hechos alegados en las denuncias presentadas que atribuyen a agentes de policía agresiones y tratos vejatorios a los internos del CIE. Así mismo, la Campaña exige que se abra una investigación que permita esclarecer los hechos denunciados y que es respete el trabajo de las *ONGs que realizan tareas de acompañamiento a los internos.

También reclama que no se ejecutan las órdenes de expulsión de las víctimas, puesto que se impediría que la justicia pueda actuar para determinar las responsabilidades de estos sucesos.

(La Asamblea de la CUERPO en l'Horta participa en la Campaña por el Cierre de los CIEs. Hemos adjuntado la nota publicada por la campaña para añadirnos a la denuncia pública ante las agresiones sufridas por personas internadas a la fuerza al CIE de Zapadores de Valencia. También se adjuntan varias imágenes sobre el caso)

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/dY2e

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal