lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/eR50

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

26/05/2015 :: Barcelona

El Casal Tramuntana anuncia el seu tancament

x Directa.cat
El grup impulsor del centre neofeixista a la Verneda anuncia que acaba "una etapa" i adverteix que en pensa obrir una altra.

 El grup impulsor del centre neofeixista a la Verneda anuncia que acaba "una etapa" i adverteix que en pensa obrir una altra. UCFR saluda el que considera una "victòria de la lluita veïnal"

El Casal Tramuntana, el centre de proselitisme i activisme neofeixista actiu a Barcelona des del gener de 2012, tanca. Així ho ha anunciat el col·lectiu ultra –instal·lat primer en un local al barri del Clot i, des de fa un any, en un de la Verneda– en un post penjat al seu bloc aquest dissabte a la nit, en el qual també adverteix que “comença una nova etapa”, sense especificar més. Unitat contra el Feixisme i el Racisme (UCFR), per la seva banda, a través d'un comunicat urgent, ha celebrat el que ha titllat de “victòria de la lluita veïnal”, que es va posar en marxa tan bon punt es va desvetllar la ubicació del local, el març de 2012. El Tramuntana, d'orientació espanyolista amb inclinacions carlines en l'aspecte nacional i strasseristaen l'àmbit social, ha estat un pioner de les rèpliques d'experiències com la Casa Pound italiana impulsades a l'Estat espanyol.

El col·lectiu ultra adverteix que pensa començar "una nova" etapa, sense especificar més

Al seu comunicat, el Casal Tramuntana indica que “ha decidit cessar la seva activitat a finals d’aquest mes” i assenyala com a principal motiu del tancament del centre, instal·lat des de l’estiu passat en un local del carrer Alcalá de Guadaira del barri de la Verneda, “la sensació que, d’un temps ençà, s’estava acabant una etapa”.

Funcionava malgrat una ordre de cessament d’activitats

El Tramuntana tanca, doncs, després de gairebé tres anys i mig en actiu, malgrat que des d’un bon inici la seva presència va estar acompanyada de fortes protestes veïnals, primer al Clot i després a la Verneda, on es van constituir nuclis d’UCFR que van aplegar nombroses entitats veïnals, socials, de cultura popular i polítiques de les zones afectades. A petició d’aquests moviments, les autoritats del districte de Sant Martí van arribar a decretar, ja el 2012, una ordre de cessament d’activitat del Tramuntana, que funcionava oficiosament com a local social sense tenir cap mena de llicència, tot i que l’activitat mai no va cessar.

UCFR ha reaccionat a l’anunci del tancament considerant-lo com “una rendició”, fruit de la lluita “de la gent del Clot, de la Verneda i, més en general, del conjunt de la ciutat”. “Durant aquests tres anys, hem demostrat la força de la unitat, de la gent normal i corrent, fins i tot davant un nucli dur nazi com el que representa aquest centre”, afegeix el comunicat d’UCFR.

UCFR saluda el tancament com "una victòria de la lluita veïnal"

Durant aquest temps, el Tramuntana havia desplegat una tasca de proselitisme neofeixista amagat rere activitats lúdiques i accions pretesament socials i xenòfobes, limitades a la gent que els seus impulsors consideraven de casa. Entre els activistes del centre, hi figuraven el neonazi Alejandro Fernández, que porta els logos del Tramuntana i del partit grec Alba Daurada tatuats a la cama; diversos dirigents de les joventuts de PxC, i un regidor d’aquesta formació a l’Hospitalet, Alejandro Sánchez, que no es torna a presentar als comicis. Membres del Tramuntana com Sánchez i Fernández havien viatjat a Grècia, on s’havien trobat amb dirigents destacats del partit neonazi hel·lè.

Insults homòfobs

El Tramuntana també havia protagonitzat atacs a activistes del Clot i la Verneda. Una de les seves víctimes, Daniel Celma, els va denunciar l’abril passat perquè considera que el centre va vulnerar la llei contra la LGTBIfòbia publicant insults homòfobs contra ell al Facebook com a reacció a una manifestació contra el feixisme i la islamofòbia que va tenir lloc a la Verneda.

Membres del Tramuntana, candidats de PxC

El Tramuntana ha tancat advertint que considera que “calia començar una nova” etapa, sense especificar a què es refereix. De moment, alguns dels seus membres estan concentrats en les eleccions d’aquest diumenge: Alejandro Fernández concorre com a número 2 de PxC a Barberà del Vallès; un altre activista molt vinculat al centre, Miquel Llopis Roselló, concorre com a número 2 a la llista de PxC al Prat de Llobregat, i un altre, Sergio Concepción, va a la llista de PxC a Salt, també en segon lloc.

Activistes del Tramuntana concorren a les llistes ultres del Prat, Barberà i Salt

La notícia del tancament del Tramuntana arriba poques setmanes després del desallotjament i la nova ocupació d’un altre centre neofeixista, el Ramiro de Ledesma, ubicat al barri de Chamberí de Madrid, que va ser desallotjat d’un immoble estatal i va anunciar, fa una setmana, que havia ocupat un altre edifici proper. Aquell centre, com altres a l’Estat espanyol, havia ocupat el local que feia servir, a diferència del col·lectiu del Tramuntana, que per ara no ha optat per aquesta fórmula.

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/eR50

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal