lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fL1Q

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

17/07/2018 :: Barcelona

El Fotoperiodista Jordi Borràs agredido por un policía nacional

x Directa.cat
El agresor de Jordi Borràs es un policía nacional español que "no patrulla en la calle desde hace mucho tiempo"

 [Català]

L’agressor de Jordi Borràs és un policia nacional espanyol que "no patrulla al carrer des de fa molt de temps"

 

El fotoperiodista ha patit una fractura nassal, un traumatisme cranial i contusions i cops pel cos. El Cos Nacional de Policia espanyol ha confirmat la pertinença al cos, però no prendrà mesures fins que hi hagi una sentència judicial

Cap a quarts de nou del vespre, quan sortia de cobrir l’acte de presentació del moviment Crida Nacional per la República a l’Ateneu Barcelonès, el fotoperiodista Jordi Borràs ha estat agredit. Es dirigia a buscar el seu vehicle, quan s’ha creuat amb un individu, que després de cridar “Viva España, viva Franco, hijo de puta”, se li ha llançat al damunt, propinant-li cops de puny.

Borràs ha quedat estès al terra al carrer dels Capellans, tocant a la plaça 8 de març. L’agressor ha fugit corrent, però dos vianants l’han interceptat a l’avinguda de la Catedral i s’hi han enfrontat. És aleshores quan l’individu ha tret una suposada placa de policia nacional espanyol i ha entrat dins el pàrquing subterrani. En aquests moments, li ha caigut una bossa amb objectes, entre els quals hi havia una navalla de la marca Boker i diversos tiquets de compra de sis pel·lícules i els DVD. Els objectes han servit perquè Mossos d’Esquadra iniciés una investigació.

Jordi Borràs ha estat atès al centre hospitalari Pere Camps, on han certificat una fractura nassal, traumatisme cranial i contusions i cops pel cos. Després de l’atenció mèdica s’ha dirigit cap a la comissaria de Nou de la Rambla a posar una denúncia, acompanyat per la seva advocada.

Fonts de la Policia Nacional espanyola han confirmat aquest dimarts 17 de juliol al matí a la ‘Directa’ la pertinença de l’home al cos. Es tracta d’un agent que s’encarrega del treball d’oficines i “no patrulla al carrer des de fa molt de temps”. Les mateixes fonts afirmen que l’agressor del fotoperiodista ha denunciat Jordi Borràs perquè, segons ell, “el va reconèixer i el va atacar al crit de ‘puta policia’“. El Cos Nacional de Policia espanyol ha informat que s’ha obert un expedient per fer seguiment del cas, però no es prendrà cap mesura fins a tenir una sentència judicial.

El fotoperiodista ha investigat l’extrema dreta i és autor, entre altres, de llibres com Plus Ultra, una crònica gràfica de l’espanyolisme a Catalunya i Desmuntant Societat Civil Catalana. Qui són, què oculten i què fan per impedir la independència de Catalunya. La seva activitat periodística li ha costat amenaces, inclús de mort, per part de l’extrema dreta, en diverses ocasions.

________________

 

El agresor de Jordi Borràs es un policía nacional español que "no patrulla en la calle desde hace mucho tiempo"

El fotoperiodista ha sufrido una fractura nasal, un traumatismo craneal y contusiones y golpes por el cuerpo. El Cuerpo Nacional de Policía español ha confirmado la pertenencia al cuerpo, pero no tomará medidas hasta que haya una sentencia judicial

Hacia las 9 de la noche, cuando salía de cubrir el acto de presentación del movimiento Llamada Nacional para la República en el Ateneu Barcelonès, el fotoperiodista Jordi Borràs ha sido agredido. Se dirigía a buscar su vehículo, cuando se ha cruzado con un individuo, que tras gritar "Viva España, viva Franco, hijo de puta", se le ha lanzado encima, propinándole puñetazos.

Borràs ha quedado tendido en el suelo en la calle de los Curas, casi en la plaza 8 de marzo. El agresor huyó corriendo, pero dos peatones lo han interceptado en la avenida de la Catedral y se le han enfrentado. Es entonces cuando el individuo ha sacado una supuesta placa de policía nacional español y ha entrado en el parking subterráneo. En estos momentos, se le ha caído una bolsa con objetos, entre los que había una navaja de la marca Boker y varios tickets de compra de seis películas y los DVD. Los objetos han servido para que los Mossos iniciara una investigación.

Jordi Borràs ha sido atendido en el centro hospitalario Pere Camps, donde han certificado una fractura nasal, traumatismo craneal y contusiones y golpes por el cuerpo. Después de la atención médica se ha dirigido hacia la comisaría de Nou de la Rambla a poner una denuncia, acompañado por su abogada.

Fuentes de la Policía Nacional española han confirmado este martes 17 de julio por la mañana a la 'Directa' la pertenencia del hombre al cuerpo. Se trata de un agente que se encarga del trabajo de oficinas y "no patrulla en la calle desde hace mucho tiempo". Las mismas fuentes afirman que el agresor del fotoperiodista ha denunciado a Jordi Borràs porque, según él, " lo reconoció y le atacó al grito de  ' puta  policía' " . El Cuerpo Nacional de Policía español ha informado de que se ha abierto un expediente para hacer seguimiento del caso, pero no se tomará ninguna medida hasta tener una sentencia judicial.

El fotoperiodista ha investigado la extrema derecha y es autor, entre otros, de libros como Plus Ultra, una crónica gráfica del españolismo en Cataluña y Desmontando Sociedad Civil Catalana. Quienes son, qué ocultan y qué hacen para impedir la independencia de Cataluña . Su actividad periodística le ha costado amenazas, incluso de muerte, por parte de la extrema derecha, en varias ocasiones.

https://directa.cat/els-objectes-extraviats-per-lagressor-de-jordi-borras-permeten-iniciar-una-investigacio/

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fL1Q

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal