lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/eS3I

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

03/07/2015 :: Nacionales PP.Catalans

El Parlament de Catalunya vota a favor del tancament dels CIE

x David Bou - Directa.cat
Ciutadans i PP es queden sols avalant els Centres d'Internament d'Estrangers en un document de conclusions que es portarà al ple de la cambra

La resolució no suposarà el tancament automàtic del CIE de Barcelona, ja que l'Executiu català no té competències en aquesta matèria

Tarda històrica a la cambra legislativa catalana. Tots els grups parlamentaris, amb  l'exceció de Ciutadans i el Partit Popular, han recolzat les conclusions del Grup de Treball per la Revisió del Model dels Centres d'Internament d'Estrangers (CIE), circumscrit a la Comissió de Drets Humans i Justícia del Parlament de Catalunya. Després de cinc sessions d'aquest grup de treball, la comissió ha votat les conclusions presentades per cada grup parlamentari.

Finalment, CiU i el PSC han recolzat la principal demanda de la plataforma Tancarem el CIE -formada per la campanya Tanquem els CIE, la fundació Migrastudium i SOS Racisme Catalunya- i han demanat “que es comenci un procés en el termini més breu possible per iniciar el tancament progressiu dels CIE”.
Aquesta resolució parlamentària és pionera a l'Estat espanyol i, per Tancarem el CIE, suposa “un pas endavant pels drets humans”. Tot i que la resolució no suposarà, de moment, el tancament del CIE de Barcelona, ja que l'executiu català no té competències en aquesta matèria, les promotores de la iniciativa creuen que “pot ser un precedent important per un canvi de paradigma en les polítiques migratòries”.

En el document final de conclusions hi ha altres compromisos destacables.
S'han aprovat també els punts que insten al ministeri de l'Interior espanyol a derogar el protocol 2007 sobre deportacions de la Policia Nacional espanyola, i a la Generalitat de Catalunya i al Govern central que posin fi a les batudes policials per perfil ètnic, i es rebutgen les deportacions exprés. També s'ha donat llum verda al debat i a la votació al ple del Parlament de les conclusions aprovades avui en la comissió de Justícia i Drets Humans. Aquest debat es celebrarà previsiblement en el ple del 22 o 23 d'aquest mes de juliol.

https://directa.cat/parlament-de-catalunya-vota-favor-del-tancament-dels-cie

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/eS3I

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal