lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fQ1D

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

27/12/2019 :: Nacionales PP.Catalans

El Tsunami Democràtic irromp en un irromp en un concert de Sant Esteve dedicat als presos polítics

x Vilaweb
[Cat/Cast] [Videos] Irrumpe El Tsunami Democràtic irromp en el concierto de Sant Esteve

Catala

En el concert tradicional de Sant Esteve, interpretat pels cors de l’Orfeó Català al Palau de la Música Catalana de Barcelona, s’han tornat a convertir en un element de reivindicació per la llibertat dels presos polítics. El públic i els cantaires han mostrat estelades, llaços grocs i una pancarta del Tsunami Democràtic.

Com cada any, ‘El cant de la senyera’ ha estat la guspira que animat els crits de llibertat entre el públic, que han fet aparèixer desenes d’estelades. Amb ‘Els segadors’, que s’ha interpretat just després, el públic i els cantaires han esdevingut un clam per la independència.

El repertori d’enguany ha comptat amb peces internacionals, tradicionals catalanes, així com amb quatre estrenes han bastit un repertori que ha buscat l’alegria, l’emoció i la reflexió del públic. Els artífexs del concert també han aprofitat que moltes de les cançons parlen del camí cap a Betlem per visualitzar el drama dels refugiats a la Mediterrània.

Del 1913 ençà
El concert de Sant Esteve, que es canta del 1913 ençà, és cada any un dels actes més importants del Palau i un dels concerts nadalencs amb més tradició d’Europa. En aquests cent cinc anys d’història, s’ha deixat de fer molt poques vegades, per circumstàncies excepcionals com ara la guerra de 1936-1939, la primera postguerra, la gran nevada del 1962 i la reestructuració del cor.

Castellano

En el concierto tradicional de San Esteve, interpretado por los coros del Orfeón Catalá en el Palau de la Música Catalana de Barcelona, se han vuelto a convertir en un elemento de reivindicación por la libertad de los presos políticos. El público y los cantores han mostrado esteladas, lazos amarillos y una pancarta del Tsunami Democrátic.

Como cada año, ‘El canto de la senyera’ ha sido el chispazo que animado los gritos de libertad entre el público, que han hecho aparecer decenas de esteladas. Con ‘Els segadors’, que se ha interpretado justo después, el público y los cantores han acontecido un clamor por la independencia.

El repertorio de este año ha contado con piezas internacionales, tradicionales catalanas, así como con cuatro estrenos han construido un repertorio que ha buscado la alegría, la emoción y la reflexión del público. Los artífices del concierto también han aprovechado que muchas de las canciones hablan del camino hacia Belén para visualizar el drama de los refugiados en el Mediterráneo.

Del 1913 acá

El concierto de San Esteve, que se canta desde 1913 acá, es cada año uno de los actos más importantes del Palau y uno de los conciertos navideños con más tradición de Europa. En estos ciento cinco años de historia, se ha dejado de hacer muy pocas veces, por circunstancias excepcionales como por ejemplo la guerra de 1936-1939, la primera posguerra, la grande nevada del 1962 y la reestructuración del coro.

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fQ1D

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal