lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fV6t

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

13/12/2020 :: Nacionales PP.Catalans

Els Mossos d'Esquadra aparten del cos un agent pel cas de les suplantacions d'identitats digitals

x Pau Frabegat
La decisió s'ha conegut aquest dissabte 12 de desembre mitjançant una nota de premsa publicada al web de la policia catalana.

La decisió s'ha conegut aquest dissabte 12 de desembre mitjançant una nota de premsa publicada al web de la policia catalana. En el comunicat, de dues frases, assenyalen que la investigació efectuada per la Divisió Afers interns també s'ha concretat en un expedient disciplinari cap al mosso ara apartat

“Després de tenir coneixement de les informacions periodístiques la Direcció General de la Policia va obrir una informació reservada. Aquesta informació reservada, duta a terme per la Divisió Afers Interns, s’ha concretat en un expedient disciplinari cap a un mosso de la Comissaria General d’Informació que ha estat apartat de les seves funcions”. Amb aquestes dues frases els Mossos d’Esquadra han comunicat aquest dissabte 12 de desembre les mesures contra un agent que, segons les informacions de la policia catalana, estaria al darrere dels casos de suplantació d’identitats digitals destapats per la Directa a finals d’octubre i que, per ara, toquen almenys catorze adreces electròniques i inclouen més d’una seixantena de correus falsos d’organitzacions de l’esquerra independentista, moviments socials i sindicats llibertaris.

La notícia arriba tres dies després de la compareixença del conseller Miquel Sàmper a la comissió parlamentària d’Interior, en la qual va afirmar que “entre 17.000 efectius de Mossos d’Esquadra, estem mirant si hi ha hagut una intervenció a títol personal per part d’un o dos mossos”, després de negar que Mossos, “com a cos”, tingui “res a veure” amb la trama d’espionatge digital.

Per la seva banda, el jutjat d’instrucció número 9 de Barcelona donava el vistiplau perquè es comencés a investigar la suplantació d’identitat a la portaveu de La Forja – Jovent Revolucionari, Lluna Berlanga, a través del seu correu electrònic, el passat mes de juliol, un dels casos destapats per la Directa. La militant, amb l’organització antirepressiva Alerta Solidària, va presentar una querella pels presumptes delictes d’usurpació d’estat civil, d’identitat digital i de revelació de secrets, que ha estat admesa a tràmit. Des del col·lectiu han qualificat el comunicat dels mossos publicat avui de “lamentable intent de rentat de cara”. “Els Mossos i el Departament d’Interior volen fer-nos creure que un agent, un, un de sol, és qui des de Madrid, Vic o Sabadell es dedicava a suplantar persones i organitzacions polítiques. Ens espien a unes i ara ens prenen per imbecils a totes”, han reblat a través de les xarxes socials.

https://directa.cat/els-mossos-desquadra-aparten-del-cos-un-agent-pel-cas-de-les-suplantacions-didentitats-digitals/

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fV6t

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal