lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/dG2N

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

01/05/2012 :: Nacionales PP.Catalans

Els Mossos estableixen controls ideològics i d’identitat per la cimera del BCE

x El triangle
Los Mossos establecen controles ideológicos y de indentidad por la cumbre del BCE

[Català]

Diumenge a la nit van ser retingudes, identificades i pregutades per la seva ideologia una trentena de persones a Sants i Sant Antoni. 10 persones han estat detingudes i a 18 se'ls ha negat l'entrada a Catalunya des de la suspensió del tractat de Shengen.

Els Mossos d’Esquadra estan duent a terme una forta campanya de repressió i control social en motiu de la cimera del Banc Central Europeu (BCE) que tindrà lloc a Barcelona entre els dies 3 i 5 de maig. L’últim episodi, segons explica Portalsantantoni.net i diversos testimonis a través de la xarxa social Twitter, dins el hashtag #CheckpointBCN és l’establiment de punts de control a la ciutat en els que identifiquen la gent que hi passa, els demanen el DNI i els pregunten per la seva ideologia, vulnerant clarament la Constitució, que diu que ningú pot ser discriminat per la seva ideologia.

Segons han relatat diversos testimonis, diumenge al vespre diverses furgonetes d’antidisturbis dels Mossos d’Esquadra van procedir a realitzar aquests controls a les portes del centre social autogestionat Can Vies, al barri de Sants, i també davant la Universitat Lliure La Rimaia, a la cruïlla entre Ronda de Sant Pau i el Paral·lel. Els agents, segons els testimonis, van parar exclusivament a joves i immigrants, els van demanar la identificació, a alguns també el número de telèfon i els van preguntar per la seva ideologia.

A més a més, dilluns al matí, i coincidint amb la visita del secretari d’Estat per la Seguretat, Ignacio Ulloa, al Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de Zona Franca, els Mossos han impedit l’arribada a les portes del centre de desenes de manifestants que en reclamaven el tancament. Tot i que en aquest cas no els han preguntat per llur ideologia, han requerit la identificació d’alguns dels presents.

Segons ha informat dilluns el ministeri de l'Interior, des de la suspensió del tractat de Shengen el dia 28 a les 12 de la nit, han estat detingudes 10 persones als passos fronterers d'entrada a Catalunya i a 18 se'ls ha negat l'entrada al territori català. S'ha controlat a més de 126.000 persones a les diverses entrades des de França i també als aeroprts de Barcelona i Girona.


[Castellano]

El domingo por la noche fueron retenidas, identificadas y pregutadas por su ideología una treintena de personas en Sants y Sant Antoni. 10 personas han sido detenidas y a 18 se les ha negado la entrada a Catalunya desde la suspensión del tratado de Shengen.

Los Mossos d'Esquadra están llevando a cabo una fuerte campaña de represión y control social con motivo de la cumbre del Banco Central Europeo (BCE) que tendrá lugar en Barcelona entre los días 3 y 5 de mayo. El último episodio, según explica Portalsantantoni.net y varios testigos a través de la red social Twitter, en el hashtag #CheckpointBCN es el establecimiento de puntos de control en la ciudad en los que identifican la gente que pasa, les piden el DNI y les preguntan por su ideología, vulnerando claramente la Constitución, que dice que nadie puede ser discriminado por su ideología.

Según han relatado varios testigos, el domingo por la noche varias furgonetas de antidisturbios de los Mossos d'Esquadra procedieron a realizar estos controles en las puertas del centro social autogestionado Can Vies, en el barrio de Sants, y también ante la Universitat Lliure La Rimaia, en el cruce entre Ronda de Sant Pau y el Paral·lel. Los agentes, según los testigos, pararon exclusivamente a jóvenes e inmigrantes, les pidieron la identificación, a algunos también el número de teléfono y les preguntaron por su ideología.

Además, el lunes por la mañana, y coincidiendo con la visita del secretario de Estado para la Seguridad, Ignacio Ulloa, en el Centro de Internamiento de Extranjeros (CIE) de Zona Franca, los Mossos han impedido la llegada a las puertas del centro de decenas de manifestantes que reclamaban el cierre. Aunque en este caso no les han preguntado por su ideología, han requerido la identificación de algunos de los presentes.

Según informó el lunes el Ministerio del Interior, desde la suspensión del tratado de Shengen el día 28 a las 12 de la noche, han sido detenidas 10 personas en los pasos fronterizos de entrada a Catalunya y a 18 se les ha negado la entrada en el territorio catalán. Se ha controlado a más de 126.000 personas en las diversas entradas desde Francia y también en los aeropuertos de Barcelona y Girona.

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/dG2N

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal