lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/eW1k

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

28/12/2015 :: Barcelona

Els Mossos investiguen a 17 activistes i un periodista per una acció a El Corte Inglés

x Gemma García / Directa,cat
Entre les persones investigades, hi ha dues detingudes i Jesús Rodríguez, que va cobrir informativament l'acció de protesta i en va escriure una notícia

Dues persones han estat detingudes avui al matí i almenys 16 més han estat citades a declarar, investigades per unes accions de protesta simbòliques contra El Corte Inglés de Plaça Catalunya, a Barcelona. Entre les acusades, es troba el periodista de la Directa Jesús Rodríguez, que l'1 de novembre de 2015 va cobrir informativament l'acció que donava el tret de sortida a la campanya de boicot al centre comercial. Segons ha pogut saber una de les advocades, El Corte Inglés va denunciar els fets i el Jutjat d'Instrucció 1 ha iniciat un procediment de diligències prèvies, que ha derivat en identificacions i en declaracions davant el Mossos d'Esquadra durant el matí.

Segons han informat algunes de les persones investigades, també Jesús Rodríguez, se les ha denunciat per “intentar mitjançant accions coercitives que el Corte Inglés es retiri d'un procés judicial”. Concretament, en el cas de Rodríguez, les acusacions fan referència a l'acció del dia 1 de novembre -posteriorment n'hi va haver alguna altra-, que va cobrir amb una altra periodista del mitjà. Tal i com relata l'article publicat al web, un grup de persones va entrar a El Corte Inglés i va recórrer el centre comercial des de la última planta, el restaurant, fins la sortida, amb crits contra l'empresa i col·locant adhesius. L'acció de protesta va ser el tret de sortida de la campanya impulsada per la CNT-AIT de Barcelona i Acció Llibertària de Sants per reivindicar que l'empresa renunciés a la indemnització de 8.500 euros en un judici que se celebrarà el 12 de gener i en què els investigats afronten una pena de cinc anys de presó per participar en un piquet de la vaga general del 29 de març de 2012

Declarar sense informació

Abans de la declaració de Rodríguez, l'advocada Anaïs Franquesa, ha insistit en consultar les actuacions judicial i que la informació li fos facilitada en el grau de detall suficient per permetre l'exercici del dret a la defensa. La demanda però, ha estat denegada per part dels Mossos d'Esquadra, ja que no han permès l'accés de la lletrada a la documentació, tot i que l'article 118 de la Llei d'Enjudiciament Criminal recull el dret a “examinar les actuacions amb la deguda antelació per salvaguardar el dret de defensa i en tot cas, amb anterioritat a que se li prengui declaració”.

L'interrogatori ha durat pràcticament una hora, durant la qual els Mossos han intentat vincular Jesús Rodríguez a l'acció de protesta, que, en tot moment, va estar cobrint com a periodista.

https://directa.cat/actualitat/mossos-investiguen-almenys-17-activistes-un-periodista-de-directa-una-accio-corte-ingles 

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/eW1k

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal