lahaine.org

compartir

                        

Dirección corta: https://lahaine.org/fI6Q

Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf
  tamaño texto
Enviar por e-mail  enviar        Versión para imprimir  imprimir

traductor

11/09/2017 :: Nacionales PP.Catalans

Embat: un 11 de setembre destituent

x Embat
Sabemos que sólo votando no habrá independencia. Debe existir una movilización masiva y dispuesta a la desobediencia a fin de erosionar el control del estado español

Per nosaltres, les llibertàries d’Embat, l’11 de setembre simbolitza una data en la qual recordem totes aquelles persones que, en aquest país, s’han aixecat contra l’opressió en defensa de les llibertats al llarg dels segles lluitant contra les estructures de dominació. Gràcies a aquestes persones, sistemàticament reprimides amb brutalitat i enterrades de manera anònima a fossars avui podem mantenir la flama d’una vida lliure.

Aquest 11 de setembre, com els que ens han precedit, està emmarcat dins d’una gran onada de mobilització popular que des de diferents identitats i tradicions polítiques demana cotes més grans de sobirania. Defensem com sempre la participació directa de tota la població en les qüestions que l’afecten i per tant defensem el dret d’autodeterminació que el nostre poble ha d’exercir el dia 1 d’Octubre. Amb tot, desitgem poder ampliar-la a tots els àmbits de la vida a partir del procés constituent que s’haurà d’obrir el dia 2 d’Octubre. Serà un moment per reescriure les regles que regeixen la nostra societat i per posar sobre la taula diferents models de país.
Malgrat tot, això dependrà d’allò que passi aquest mes de setembre, que serà crucial.

Tenim un escenari amb un “règim del 78” que ja no és capaç de governar de forma pacífica i convencional Catalunya. Capes socials cada dia més majoritàries estan deixant creure en la seva legitimitat per dictar-nos les lleis, per dir-nos el què hem de fer. La Generalitat i molts ajuntaments actuen virtualment com institucions d’un país independent. Les classes mitjanes, el jovent, i part de la classe treballadora ja no se sent vinculada al marc espanyol. Aquesta desafecció amenaça amb saltar a la resta de l’estat espanyol. El govern central intentarà revertir-la cridant a la sacrosanta “unitat de la pàtria” i la “indivisibilitat de la nació espanyola”, fet al qual hi contribueix lamentablement la majoria de l’esquerra espanyola i catalana, en comptes d’aprofitar la conjuntura per enderrocar la monarquia i el postfranquisme.

Serem testimonis de l’enfrontament entre les institucions catalanes i estatals, el posicionament de lleialtats, la disputa entre legalitats, l’ajust de posicions… L’estat espanyol no serà fàcil de derrotar i ja comença una perillosa demostració de força política, judicial i policial. Sabem que només votant no hi haurà cap independència. Ha d’existir una mobilització massiva i disposada a la desobediència a fi d’erosionar el control de l’estat espanyol sobre el territori català.

També és un bon moment per obrir nous fronts de conflicte des dels barris (AAVV, assemblees, grups d’habitatge) i els sindicats, a base d’elaborar polítiques d’habitatge, de remunicipalitzacions, de relacions laborals, que ajudin a definir una postura popular davant el procés constituent..

Secundem i fem una crida a secundar totes les manifestacions a favor de l’exercici de l’autodeterminació i contra l’autoritarisme.

________________

Para nosotros, las libertarias de Embat, el 11 de septiembre simboliza una fecha en la que recordamos todas aquellas personas que, en este país, se han levantado contra la opresión en defensa de las libertades a lo largo de los siglos luchando contra las estructuras de dominación. Gracias a estas personas, sistemáticamente reprimidas con brutalidad y enterradas de manera anónima en fosas hoy podemos mantener la llama de una vida libre.

Este 11 de septiembre, como los que nos han precedido, está enmarcado dentro de una gran ola de movilización popular que desde diferentes identidades y tradiciones políticas pide mayores cotas de soberanía. Defendemos como siempre la participación directa de toda la población en las cuestiones que le afectan y por tanto defendemos el derecho de autodeterminación que nuestro pueblo debe ejercer el día 1 de Octubre. Con todo, deseamos poder ampliarla a todos los ámbitos de la vida a partir del proceso constituyente que se tendrá que abrir el día 2 de Octubre. Será un momento para reescribir las reglas que rigen nuestra sociedad y para poner sobre la mesa diferentes modelos de país.  Sin embargo, esto dependerá de lo que pase este mes de septiembre, que será crucial.

Tenemos un escenario con un "régimen del 78" que ya no es capaz de gobernar de forma pacífica y convencional Cataluña. Capas sociales cada día más mayoritarias están dejando creer en su legitimidad para dictar hacernos las leyes, para decirnos lo que tenemos que hacer. La Generalitat y muchos ayuntamientos actúan virtualmente como instituciones de un país independiente. Las clases medias, la juventud, y parte de la clase trabajadora ya no se siente vinculada al marco español. Esta desafección amenaza con saltar al resto de España. El gobierno central intentará revertirla llamando a la sacrosanta "unidad de la patria" y la "indivisibilidad de la nación española", a lo que contribuye lamentablemente la mayoría de la izquierda española y catalana, en vez de aprovechar la coyuntura para derribar la monarquía y el posfranquismo.

Seremos testigos del enfrentamiento entre las instituciones catalanas y estatales, el posicionamiento de lealtades, la disputa entre legalidades, el ajuste de posiciones ... El estado español no será fácil de derrotar y ya comienza una peligrosa demostración de fuerza política, judicial y policial. Sabemos que sólo votando no habrá independencia. Debe existir una movilización masiva y dispuesta a la desobediencia a fin de erosionar el control del estado español sobre el territorio catalán.

También es un buen momento para abrir nuevos frentes de conflicto desde los barrios (AAVV, asambleas, grupos de vivienda) y los sindicatos, a base de elaborar políticas de vivienda, de remunicipalitzacions, de relaciones laborales, que ayuden a definir una postura popular ante el proceso constituyente ..

Secundamos y llamamos a secundar todas las manifestaciones a favor del ejercicio de la autodeterminación y contra el autoritarismo.


compartir

                        

Dirección corta: https://lahaine.org/fI6Q

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal