lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fN9d

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

29/05/2019 :: Barcelona

En marcha una intervención de Desokupa en el Bloque Gayarre del barrio de Sants de Barcelona

x Gemma Garcia / Directa.cat
La propiedad del edificio, Bardon Service Bcn SL, tiene contratada una empresa de seguridad del ex inspector de los GAL Jesús Alfredo Gutiérrez Argüelles.

En marxa una intervenció de Desokupa al Bloc Gayarre del barri de Sants de Barcelona

La propietat de l'edifici, Bardon Service Bcn SL, té contractada una empresa de seguretat de l'exinspector dels GAL Jesús Alfredo Gutiérrez Argüelles. Els antidisturbis dels Mossos d'Esquadra han carregat contra la concentració solidària abans de perimetrar l'edifici, mentre els membres de Desokupa es troben a l'escala del mateix i les famílies esperen dins dels seus respectius domicilis

GEMMA GARCIA gemma_g_fabrega

PUBLICAT:

MAIG 29, 2019

Quan fa justament una setmana que el Grup d’Habitatge de Sants alertava en roda de premsa de la possible intervenció de Desokupa, avui membres de l’empresa de desallotjaments extrajudicials han entrat al bloc okupat del carrer Gayarre de Sants, que acull famílies en situació de vulnerabilitat. Abans de dos quarts de nou del matí, almenys sis membres de Desokupa han aconseguit accedir al bloc, entre els quals hi havia el propietari Daniel Esteve i l’advocat, aprofitant que una persona sortia de l’edifici per anar a treballar, segons una de les inquilines. Els Mossos d’Esquadra s’han personat al número 42 del carrer Gayarre i mentre tres agents custodiaven el portal del bloc i no permetien l’accés a ningú, un quart era dins l’immoble amb Desokupa. El Departament d’Interior ha informat a la Directaque la policia ha identificat els membres de Desokupa i ha assegurat que el propietari de l’immoble també és a l’interior de l’edifici. Tots ells, inclosos els neonazis Daniel Jacare Toledo i David Emporio –de Desokupa Málaga– han pujat al terrat de l’edifici i, rient, han fet fotos i han gravat les concentrades.

A primera hora del matí, dins el bloc hi havia menors d’edat així com una dona embarassada i des del carrer es podia escoltar com Desokupa colpejava les portes. Algunes veïnes han sortit al balcó espantades. El Grup d’Habitatge de Sants ha exigit als Mossos que protegissin les famílies, però els agents han respost que els membres de l’empresa no estaven cometent cap delicte, perquè no hi havia violació de domicili i només estaven intentant “negociar amb les famílies”. Les famílies insisteixen que ningú els ha obert el portal de l’edifici i han assegurat que Desokupa ha aconseguit entrar dins un dels habitatges perquè han empès una dona quan sortia de casa.

Abans de les deu del matí, dues furgonetes de la Brigada Mòbil (BRIMO) dels Mossos d’Esquadra han arribat al carrer Gayarre i els agents antiavalots han carregat contra la gent que estava concentrada davant del bloc. Diverses persones han estat colpejades amb les defenses dels agents i un noi ha resultat ferit amb contusions al cap i a l’esquena. Els Mossos han organitzat dos cordons policials, un a cada banda del carrer. Dues dones que viuen al bloc han pogut accedir-hi acompanyades pel Servei de Mediació en la Pèrdua d’Habitatge i Ocupacions (SIPHO) de l’Ajuntament de Barcelona, una membre del Grup Habitatge de Sants i el conseller de districte de Sants-Montjuïc, Xavier Farré, per recollir la documentació i poder interposar una denúncia per amenaces i coaccions contra Desokupa.


Els vincles de la propietat amb un exinspector dels GAL

L’actual propietària de l’edifici és Bardon Service Bcn SL, després que a principis d’any MK Premium li vengués el bloc. L’empresa d’Antonio Fernández Bardón té tres immobles més en propietat a la ciutat de Barcelona. Qui li presta els serveis de seguretat és Bertillon Consulting SL, que té com a administrador únic Jesús Alfredo Gutiérrez Argüelles, qui va ser inspector en cap del Cos Nacional de Policia de Barcelona i va participar en la guerra bruta contra ETA a través dels GAL (Grupos Antiterroristas de Liberación).

Condemnat als anys 90 per intent de segrest d’un presumpte membre de l’organització armada, va formar part del cos policial fins al 1990, quan va ser inhabilitat per matar un lladre. Juntament amb Francisco Álvarez, també expolicia espanyol condemnat per terrorisme d’Estat, va crear l’empresa de seguretat Check and In que durant anys va prestar serveis de seguretat a l‘hotel de luxe Mandarin Oriental.

La propietat va donar per esgotada la negociació amb les inquilines i va derivar la gestió del cas a l’empresa de desallotjaments extrajudicials. L’Observatori DESC va interposar una querella criminal contra Desokupa pel desallotjament de Can Dimoni el 2016, però es va arxivar a finals del 2018 per raons de forma: com DESC era acusació popular i Fiscalia no acusava, no es va poder obrir judici oral.

______________

En marcha una intervención de Desokupa al Bloque Gayarre del barrio de Sants de Barcelona

La propiedad del edificio, Bardon Service Bcn SL, tiene contratada una empresa de seguridad del ex inspector de los GAL Jesús Alfredo Gutiérrez Argüelles. Los antidisturbios de los Mossos han cargado contra la concentración solidaria antes de perimetrar del edificio, mientras los miembros de Desokupa se encuentran en la escala del mismo y las familias esperan dentro de sus respectivos domicilios

Cuando hace justamente una semana que el Grupo de Vivienda de Santos alertaba en rueda de prensa de la posible intervención de Desokupa, hoy miembros del empresa de desalojos extrajudiciales han entrado en el bloque okupado de la calle Gayarre de Sants, que acoge familias en situación de vulnerabilidad. Antes de las ocho y media de la mañana, al menos seis miembros de Desokupa han conseguido acceder al bloque, entre los que estaba el propietario Daniel Esteve y el abogado, aprovechando que una persona salía del edificio para ir a trabajar, según una de las inquilinas. Los Mossos se personaron en el número 42 de la calle Gayarre y mientras tres agentes custodiaban el portal del bloque y no permitían el acceso a nadie, un cuarto entraba dentro del inmueble con Desokupa. El Departamento de Interior ha informado a la Directa que la policía ha identificado los miembros de Desokupa y aseguró que el propietario del inmueble también está en el interior del edificio. Todos ellos, incluidos los neonazis Daniel Jacaré Toledo y David Emporio -de Desokupa Málaga- han subido a la azotea del edificio y, riendo, han hecho fotos y han grabado las concentradas.

A primera hora de la mañana, dentro del bloque había menores de edad así como una mujer embarazada y desde la calle se podía escuchar como Desokupa golpeaba las puertas. Algunas vecinas han salido al balcón asustadas. El Grupo de Vivienda de Sants ha exigido a los Mossos que protegieran las familias, pero los agentes han respondido que los miembros de la empresa no estaban cometiendo ningún delito, porque no había violación de domicilio y sólo estaban intentando "negociar con las familias ". Las familias insisten en que nadie les ha abierto el portal del edificio y han asegurado que Desokupa ha conseguido entrar en una de las viviendas porque han empujado a una mujer cuando salía de casa. 

Antes de las diez de la mañana, dos furgonetas de la Brigada Móvil (BRIMO) de los Mossos han llegado a la calle Gayarre y los agentes antidisturbios han cargado contra la gente que estaba concentrada delante del bloque. Varias personas han sido golpeadas con las defensas de los agentes y un chico resultó herido con contusiones en la cabeza y en la espalda. Los Mossos han organizado dos cordones policiales, uno a cada lado de la calle. Dos mujeres que viven en el bloque han podido acceder acompañadas por el Servicio de Mediación en la Pérdida de Vivienda y Ocupaciones (Sipho) del Ayuntamiento de Barcelona, una miembro del Grupo Vivienda de Sants y el consejero de distrito de Sants-Montjuïc , Xavier Farré, para recoger la documentación y poder interponer una denuncia por amenazas y coacciones contra Desokupa.


Los vínculos de la propiedad con un ex inspector de los GAL

La actual propietaria del edificio es Bardon Service Bcn SL, después de que a principios de año MK Premium le vendiera el bloque. La empresa de Antonio Fernández Bardón tiene tres inmuebles más en propiedad en la ciudad de Barcelona. Quién le presta los servicios de seguridad es Bertillon Consulting SL, que tiene como administrador único Jesús Alfredo Gutiérrez Argüelles, quien fue inspector jefe del Cuerpo Nacional de Policía de Barcelona y participó en la guerra sucia contra ETA a través de los GAL ( Grupos Antiterroristas de Liberación).

Condenado en los años 90 por intento de secuestro de un presunto miembro de la organización armada, formó parte del cuerpo policial hasta 1990, cuando fue inhabilitado por matar a un ladrón. Junto con Francisco Álvarez, también ex policía español condenado por terrorismo de Estado, creó la empresa de seguridad Check and In que durante años prestó servicios de seguridad al hotel de lujo Mandarin Oriental.

La propiedad dio por agotada la negociación con las inquilinas y derivó la gestión del caso a la empresa de desalojos extrajudiciales. El Observatorio DESC interpuso una querella criminal contra Desokupa por el desalojo de Can Dimoni en 2016, pero se archivó a finales del 2018 por razones de forma: como DESC era acusación popular y Fiscalía no acusaba, no se pudo abrir juicio oral.

https://directa.cat/en-marxa-una-intervencio-de-desokupa-al-bloc-gayarre-del-barri-de-sants-de-barcelona/

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fN9d

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal