lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/dG5V

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

09/05/2012 :: Nacionales PP.Catalans

Están desalojando la Universitat Lliure la Rimaia

x La Directa
El caso, según La Directa, ya estaba archivado. Concentración hoy a las 20hs.

[Català]

Des de les 6:45h del matí dues unitats de la Brigada Mòbil dels mossos d'esquadra (catorze furgonetes) estan desallotjant l'edifici de la Universitat Lliure La Rimaia, a la ronda de Sant Pau 12, a Barcelona. Els agents han entrat amb escales pels balcons i han reventat la porta de l'edifici davant la sorpresa de la gent que hi viu, ja que el jutjat d'instrucció 22 de Barcelona va ordenar l'arxiu de la causa penal ara fa dos anys entenent que es tractava d'un edifici abandonat des de fa dues dècades i, per tant, no s'estava cometent cap il·lícit penal contra la promotora immobiliària Camat, titular de la finca. Els Mossos tallen els accessos a l'edifici i en aquests moments es concentren desenes de persones al límit del cordó policial en solidaritat amb el projecte social. Cal recordar que La Rimaia compta amb el suport de nombroses entitats del barri i que la mateixa Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona va defensar el projecte i les activitats socials que s'hi desenvolupen. Fonts oficial de la policia catalana han informat que es tracta d'un desallotjament per ordre judicial però no han aclarit quin jutge ha signat l'ordre. Els agents tampoc han mostrat l'ordre en cap moment a les persones que es troben dins de l'edifici. La policia impedeix que les integrants de La Rimaia retingudes dins de l'edifici utilitzin el seu telèfon mòbil. La gent concentrada a l'exterior en aquests moments talla el trànsit de la ronda de Sant Pau. Hibai Arbide, advocat en representació del centre social, ha intentat dialogar amb els agents que assalten hores d'ara l'edifici, però la resposta ha estat: "si vostè és advocat ja sap qui mana aquí". El lletrat, indignat, ha manifestat que "qualsevol similitud del que està passant amb un Estat democràtic i de dret és pura coincidència". Cap a les 8h del matí un nombrós grup d'antiavalots ha encapsulat una trentena de manifestants solidaris que es concentraven al carrer. La tensió ha pujat de to i els agents identifiquen una per una a la gent retinguda davant de l'edifici. A dins de La Rimaia hi havia 14 persones quan ha arribat la policia, totes ja han estat identificades.

Història d'un centre social emblemàtic

El projecte Universitat Lliure La Rimaia va nèixer ara fa tres anys, després de les càrregues contra els estudiants que s'oposaven al pla Bolonya. La seva primera seu va ser al carrer Casanova, i posteriorment van ocupar un gran edifici situat a la Gran Via de les Corts Catalanes. Totes dues finques van ser desallotjades, però a l'actualitat segueixen sense cap mena d'ús. El mes d'agost de 2010 es va efectuar l'okupació de l'actual finca a la ronda de Sant Pau, que és titularitat d'una promotora immobiliària amb llargs litigis i conflictes amb l'ajuntament. L'edifici, on en un principi s'hi havien d'allotjar famílies d'alt poder adquisitiu s'ha mantingut del tot abandonat des de l'endemà de la seva contrucció als anys 90 .


[Castellano]

Desde las 6:45h de la mañana dos unidades de la Brigada Móvil de los Mossos d'Esquadra (catorce furgonetas) están desalojando el edificio de la Universitat Lliure La Rimaia, en la ronda de Sant Pau 12, en Barcelona. Los agentes han entrado con escaleras por los balcones y han reventado la puerta del edificio ante la sorpresa de la gente que vive allí, ya que el juzgado de instrucción 22 de Barcelona ordenó el archivo de la causa penal hace dos años entendiendo que se trataba de un edificio abandonado desde hace dos décadas y, por tanto, no estaba cometiendo ningún delito penal contra la promotora inmobiliaria Camat, titular de la finca. Los Mossos han cortado los accesos al edificio y en estos momentos se concentran decenas de personas en el límite del cordón policial en solidaridad con el proyecto social. Hay que recordar que La Rimaia cuenta con el apoyo de numerosas entidades del barrio y que la misma Federación de Asociaciones de Vecinos y Vecinas de Barcelona defendió el proyecto y las actividades sociales que se desarrollan. Fuentes oficial de la policía catalana han informado de que se trata de un desalojo por orden judicial pero no han aclarado que juez ha firmado la orden. Los agentes tampoco han mostrado la orden en ningún momento a las personas que se encuentran dentro del edificio. La policía impide que las integrantes de La Rimaia retenidas dentro del edificio utilicen su teléfono móvil. La gente concentrada en el exterior en estos momentos corta el tráfico de la ronda de Sant Pau. Hibai Arbide, abogado en representación del centro social, ha intentado dialogar con los agentes que asaltan estas alturas del edificio, pero la respuesta ha sido: "si usted es abogado ya sabe quién manda aquí". El letrado, indignado, manifestó que "cualquier similitud de lo que está pasando con un Estado democrático y de derecho es pura coincidencia". Hacia las 8h de la mañana un numeroso grupo de antidisturbios ha encapsulado una treintena de manifestantes solidarios que se concentraban en la calle. La tensión ha subido de tono y los agentes identifican una por una a la gente retenida frente al edificio. Dentro de La Rimaia había 14 personas cuando ha llegado la policía, todas ya han sido identificadas.

Historia de un centro social emblemático

El proyecto Universitat Lliure La Rimaia nació hace tres años, después de las cargas contra los estudiantes que se oponían al plan Bolonia. Su primera sede fue en la calle Casanova, y posteriormente ocuparon un gran edificio situado en la Gran Vía de les Corts Catalans. Ambas fincas fueron desalojadas, pero en la actualidad siguen sin ningún tipo de uso. El mes de agosto de 2010 se efectuó la okupación de la actual finca en la ronda de Sant Pau, que es titularidad de una promotora inmobiliaria con largos litigios y conflictos con el ayuntamiento. El edificio, donde en un principio se tenían que alojar familias de alto poder adquisitivo se ha mantenido del todo abandonado desde el día siguiente de su construcción en los años 90.

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/dG5V

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal