lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/eG7M

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

01/06/2014 :: Nacionales PP.Catalans

[Fotos] [Cat/Cast] Aldarulls en la manifestació de suport a Can Vies pel centre de Barcelona

x La Haine - Països Catalans
Los organizadores calculan que han sido más de 20.000 personas las que se han sumado a la reivindicación a lo largo del recorrido

Catalan

Milers de persones han secundat una marxa pel centre de Barcelona en protesta pel desallotjament i enderrocament parcial del centro Ca *Vies del barri de Sants. La marxa s'ha dissolt passades les 22.00 hores i, com en les nits anteriors, Hi ha hagut importants incidents i repressió policial. Tal com es tenia previst, diverses marxes, amb origen en diferents punts de la ciutat, ha confluït aquesta tarda a les 19.00 hores en la *Plaça Universitat i des d'allí han recorregut diverses vies als barris del *Paral·*lel i del *Raval, en una demostració de solidaritat amb el col·lectiu que ha ocupat aquest edifici en els últims 17 anys.

La marxa ha accedit forma pacífica fins a la meitat de la Rambla quan un ampli dispositiu dels Mossos d'Escaira ha impedit que els manifestants completessin el recorregut per passeig fins a Colón. La comitiva s'ha desviat llavors per altres carrers cap a la *Avinguda dels *Drassanes i la propera Rambla del *Raval. Després de la intervenció policial i els enfrontaments el saldo d'aquesta nova batalla de carrer ha estat d'almenys dos detinguts, que se sumen als més de 60 arrestats aquests dies.

Els organitzadors calculen que han estat més de 20.000 persones les que s'han sumat a la reivindicació al llarg del recorregut, segons han informat a través de Twitter.

La principal marxa tenia com a punt de partida el propi centre social de Can Vies, on a mitjan tarda un grup de *castellers ha aixecat un pilar en solidaritat i en el qual aquest matí s'ha fet una reconstrucció simbòlica. Després, ja en la Plaça Universitat, es van agregar diversos grups de ciutadans en contra del desallotjament i enderrocament de l'edifici al crit de "Resistència". El volum de la concentració va obligar en aquest moment a interrompre breument el tràfic en el tram de Gran Via confrontant a la plaça Universitat.

Els simpatitzants del centre social Can Vies, una alternativa social a Sants arrelada des de fa més de 17 anys, volen realitzar amb la manifestació d'avui una mostra de força de suport a la seva activitat, i exigir l'absolució dels detinguts, la dimissió de l'alcalde, Xavier Trias, i del regidor del districte, Jordi Martí, i recuperar l'autogestió del centre. En un gest conciliador, l'alcalde va parar ahir l'enderrocament de l'immoble.

Castellano
Miles de personas han secundado una marcha por el centro de Barcelona en protesta por el desalojo y derribo parcial del centro Can Vies del barrio de Sants. La marcha se ha disuelto pasadas las 22.00 horas y, como en las noches anteriores, Ha habido importantes incidentes y represión policial. Tal y como se tenía previsto, varias marchas, con origen en diferentes puntos de la ciudad, ha confluido esta tarde a las 19.00 horas en la Plaça Universitat y desde allí han recorrido varias vías en los barrios del Paral·lel y del Raval, en una demostración de solidaridad con el colectivo que ha ocupado este edificio en los últimos 17 años.

La marcha ha accedido forma pacífica hasta la mitad de La Rambla cuando un amplio dispositivo de los Mossos d'Escuadra ha impedido que los manifestantes completasen el recorrido por paseo hasta Colón. La comitiva se ha desviado entonces por otras calles hacia la Avinguda de les Drassanes y la cercana Rambla del Raval. Tras la intervención policial y los enfrentamientos el saldo de esta nueva batalla callejera ha sido de al menos dos detenidos, que se suman a los más de 60 arrestados estos días.

Los organizadores calculan que han sido más de 20.000 personas las que se han sumado a la reivindicación a lo largo del recorrido, según han informado a través de Twitter.

La principal marcha tenía como punto de partida el propio centro social de Can Vies, donde a media tarde un grupo de castellers ha levantado un pilar en solidaridad y en el que esta mañana se ha hecho una reconstrucción simbólica. Luego, ya en la Plaça Universitat, se agregaron varios grupos de ciudadanos en contra del desalojo y derribo del edificio al grito de "Resistencia". El volumen de la concentración obligó en ese momento a interrumpir brevemente el tráfico en el tramo de Gran Vía colindante a la plaza Universitat.

Los simpatizantes del centro social Can Vies, una alternativa social en Sants enraizada desde hace más de 17 años, quieren realizar con la manifestación de hoy una muestra de fuerza de apoyo a su actividad, y exigir la absolución de los detenidos, la dimisión del alcalde, Xavier Trias, y del concejal del distrito, Jordi Martí, y recuperar la autogestión del centro. En un gesto conciliador, el alcalde paró ayer el derribo del inmueble.compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/eG7M

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal