lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fU3Y

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

29/09/2020 :: Nacionales PP.Catalans, Estado español, Països Catalans

[Cat/Cast] Guerra a Cerberus hasta que la bestia saque sus garras de nuestras casas

x La Haine/Agencias
De momento llevamos dos de dos parados, la #GuerraACerberus acaba de empezar. No dejaremos que un fondo buitre se apropie de nuestros barrios, pasamos a la ofensiva

[Català]

Responien a la crida del Primer Congrés d'Habitatge de Catalunya.

Lluites coordinades

La Nau Bostik de Barcelona va aplegar entre el 16 i el 17 de novembre de 2019 desenes d'entitats implicades en la lluita pels drets habitacionals sota el paraigua de l'esmentat congrés. De les PAH catalanes al Sindicat de Llogateres, passant per un ampli ventall de grups locals.

L'objectiu de la trobada era visibilitzar els punts en comú descoberts en mesos previs de discussions i impulsar iniciatives conjuntes entre tots els agents que van participar d'aquella convocatòria.

La campanya "Guerra a Cerberus" ha estat la primera ofensiva coordinada que aplega tots els col·lectius que van impulsar el congrés.

El moviment per l'habitatge donava el tret de sortida a #GuerraACerberus, la campanya contra Divarian-Cerberus

"Fons voltor"

Cerberus Capital Management és una empresa de capital d'inversió especialitzada en inversions en empreses o actius en crisi, de matriu nord-americana.

També és un dels grans fons d'inversió que els últims anys, juntament amb Blackstone i Lone Star, s'han disputat el mercat immobiliari de l'Estat.

Les entitats bancàries CaixaBankBanc Sabadell i Santander són les que més actius immobiliaris considerats tòxics han venut a les grans companyies de capital de risc d'ençà la crisi de 2008, incloent-hi Cerberus, com a comprador.

A banda, va aconseguir el control d'un nombre significatiu d'habitatges que el BBVA havia heretat de CatalunyaCaixa i Unnim i que avui gestiona la immobiliària Divarian, controlada en un 80% per aquesta empresa dels EUA.

En un primer moment la campanya anava dirigida a la immobiliària i no pas cap a Cerberus.

Aquest fons d'inversió, amb matriu a Nova York, ja ha estat al punt de mira d'alguns col·lectius participants en el congrés, com ara la PAH, que a començaments de mes va ocupar una seu del BBVA per reclamar un lloguer social.

Amb aquesta iniciativa és d'esperar que accions com la de la PAH s'estenguin per tot el territori, en un context de crisi en què la taxa de morositat es pot tornar a disparar i moltes persones poden perdre els seus habitatges.

S'ha parat el desnonament de María a l'Hospitalet

Aquesta setmana:

Más info

[Castellano]

Guerra a Cerberus hasta que la bestia saque sus garras de nuestras casas

De momento llevamos dos de dos parados, la #GuerraACerberus acaba de empezar. No dejaremos que un fondo buitre se apropie de nuestros barrios, pasamos a la ofensiva.

Respondían a la llamada del Primer Congreso de Vivienda de Cataluña .

luchas coordinadas

La Nave Bostik de Barcelona reunió entre el 16 y el 17 de noviembre de 2019 decenas de entidades implicadas en la lucha por los derechos habitacionales bajo el paraguas de dicho congreso. De las PAH catalanas al Sindicato de inquilino , pasando por un amplio abanico de grupos locales.

El objetivo del encuentro era visibilizar los puntos en común descubiertos en meses previos de discusiones e impulsar iniciativas conjuntas entre todos los agentes que participaron de aquella convocatoria.

La campaña "Guerra a Cerberus" ha sido la primera ofensiva coordinada que reúne todos los colectivos que impulsaron el congreso.

El movimiento por la vivienda daba el pistoletazo de salida a #GuerraACerberus , la campaña contra Divarian-Cerberus

"Fondo buitre"

Cerberus Capital Management es una empresa de capital de inversión especializada en inversiones en empresas o activos en crisis, de matriz norteamericana.

También es uno de los grandes fondos de inversión que en los últimos años, junto con Blackstone y Lone Star , se han disputado el mercado inmobiliario del Estado.

Las entidades bancarias CaixaBank , Banco Sabadell y Santander son las que más activos inmobiliarios considerados tóxicos han vendido a las grandes compañías de capital de riesgo desde la crisis de 2008 , incluyendo Cerberus, como comprador.

Aparte, consiguió el control de un número significativo de viviendas que el BBVA había heredado de CatalunyaCaixa y Unnim y que hoy gestiona la inmobiliaria Divarian , controlada en un 80% por esta empresa de EEUU.

En un primer momento la campaña iba dirigida a la inmobiliaria y no hacia Cerberus.

Este fondo de inversión, con matriz en Nueva York , ya ha sido el punto de mira de algunos colectivos participantes en el congreso, como la PAH, que a comienzos de mes ocupó una sede del BBVA para reclamar un alquiler social .

Con esta iniciativa es de esperar que acciones como la de la PAH se extiendan por todo el territorio, en un contexto de crisis en el que la tasa de morosidad se puede volver a disparar y muchas personas pueden perder sus viviendas.

Se ha parado el desahucio de María en L'Hospitalet

Esta semana:

Más info

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fU3Y

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal