lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/cZ27

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

20/10/2011 :: Nacionales PP.Catalans

[Fotos] Interior quiere sancionar con 200 € más de 140 activistas por "desórdenes públicos"

x LaDirecta
[Cat/cast] Las sanciones se refieren a la manifestación contra PxC y por dirigirse a una concentración en un hospital contra los recortes en Sanidad.

[Català]

Interior vol sancionar amb 200€ més de 140 activistes per "desordres públics"

Diverses persones estan rebent propostes de resolució de sanció per haver comès, segons el Departament d'Interior, infraccions lleus de la seguretat ciutadana. Les sancions es refereixen a dos fets diferents. Interior pretén multar, per una banda, les participants de la manifestació contra la concentració de Plataforma per Catalunya a la plaça Sant Jaume de Barcelona, el 2 d'octubre i, per l'altra, les persones que els Mossos d'Esquadra van retenir el 21 de juliol a la sortida de la parada del Metro Ciutadella-Vila Olímpica, quan es dirigien a una concentració a les portes de l'Hospital del Mar contra l'Expedient de Regulació d'Ocupació a aquest hospital. Totes dues propostes de resolució són de 200€ de multa.

Les propostes de resolució de les sancions que es volen imposar, a les quals es podran presentar al·legacions els pròxims dies, es refereixen a “una alteració de la seguretat col·lectiva i a la provocació de desordres a la via pública”, en el cas de la retenció a Ciutadella Vila-Olímpica, i a "la desobediència dels mandats de l'autoritat", en el cas de la manifestació contra PxC. Ambdues són infraccions lleus contemplades a la Llei Orgànica 1/1992 sobre Protecció de la Seguretat Ciutadana. Cal dir que els Mossos mai s'han acollit a aquest tipus d'infracció per sancionar manifestants, si bé la Policia espanyola ja ho va usar contra veïnes en alguns talls de trànsit.

77 persones retingudes al sortir del metro

El primer grup de sancionats va ser retingut el 21 de juliol, un dia després de la manifestació a Barcelona convocada per les assemblees d'indignades, a la sortida de l'estació de metro de Ciutadella-Vila Olímpica. Aleshores van ser 77 persones les identificades i els Mossos ho van justificar dient que s'havia celebrat “una manifestació que no havia estat comunicada oficialment i pels desperfectes causats al centre de Barcelona”. La retenció va durar més d'una hora i mitja. La jornada del 21 de juliol va començar ben d'hora, amb talls de trànsit a l'Avinguda Diagonal i l'Avinguda Meridiana -on van ser identificades 45 persones més, al carrer de Rio de Janeiro-. Després les manifestants van baixar fins al Passeig de Gràcia i van agafar el metro per dirigir-se a una concentració contra l'ERO a l'Hospital del Mar.

Antifeixistes retinguts i multats

El segon grup al que li estan arribant propostes de resolució són les antifeixistes que es van manifestar, el 2 d'octubre, contra la concentració de la xenòfoba PxC a la Plaça Sant Jaume. Els Mossos les van encapsular pels volts de la una, quan es trobaven al carrer de la Bòria. La retenció i identificació de les manifestants va durar més de dues hores, amb escorcolls i dues detencions. Una, a un home que va dir-li als Mossos “covards”, i l'altra contra un jove. En la proposta de resolució contra les antifeixistes, els Mossos exposen que “durant el recorregut els manifestants van impedir la normal circulació tant dels vehicles particulars com dels serveis públics, pel que va ser necessari que la Guàrdia Urbana tallés la circulació, i es van haver de desviar diferents línies d'autobusos” i asseguren que “degut a dues concentracions la manifestació no comunicada dificultava la prevenció i manteniment de la seguretat ciutadana per part dels agents i membres dels cossos de seguretat”. Es refereixen a la concentració de la plaça Sant Jaume, “de caire antagònic” a la manifestació, segons la proposta, i a una suposada activitats esportiva que es celebrava a aquella hora al Passeig de Lluís Companys. Tot i així la infracció es refereix a una desobediència ja que els Mossos asseguren que "es va donar l'ordre als manifestants de què es tractava d'una manifestació no comunicada i que finalitzessin immediatament", i les manifestants van desobeir, proseguint amb la manifestació.


EXEMPLE REBUT A LAHAINE.ORG


[Castellano]

Varias personas están recibiendo propuestas de resolución de sanción por haber cometido, según el Departamento de Interior, infracciones leves de la seguridad ciudadana. Las sanciones se refieren a dos hechos diferentes. Interior pretende multar, por un lado, las participantes de la manifestación contra la concentración de Plataforma per Catalunya en la plaza Sant Jaume de Barcelona, ​​el 2 de octubre y, por otro, las personas que los Mossos d'Esquadra retuvieron el 21 de julio a la salida de la parada del Metro Ciutadella-Vila Olímpica, cuando se dirigían a una concentración a las puertas del Hospital del Mar contra el Expediente de Regulación de Empleo en este hospital. Ambas propuestas de resolución son de 200€ de multa.

Las propuestas de resolución de las sanciones que se quieren imponer, a las que se podrán presentar alegaciones en los próximos días, se refieren a "una alteración de la seguridad colectiva y la provocación de desórdenes en la vía pública", en el caso de la retención en Ciutadella Vila-Olímpica, ya "la desobediencia de los mandatos de la autoridad", en el caso de la manifestación contra PxC. Ambas son infracciones leves contempladas en la Ley Orgánica 1 / 1992 sobre Protección de la Seguridad Ciudadana. Hay que decir que los Mossos nunca han acogido a este tipo de infracción para sancionar manifestantes, si bien la Policía española ya lo usó contra vecinas en algunos cortes de tráfico.

77 personas retenidas al salir del metro

El primer grupo de sancionados fue retenido el 21 de julio, un día después de la manifestación en Barcelona convocada por las asambleas de indignadas, a la salida de la estación de metro de Ciutadella-Vila Olímpica. Entonces fueron 77 personas las identificadas y los Mossos lo justificaron diciendo que se había celebrado "una manifestación que no había sido comunicada oficialmente y por los desperfectos causados ​​en el centro de Barcelona". La retención duró más de una hora y media. La jornada del 21 de julio comenzó temprano, con cortes de tráfico en la Avenida Diagonal y la Avenida Meridiana-donde fueron identificadas 45 personas más, en la calle de Río de Janeiro-. Después las manifestantes bajaron hasta el Paseo de Gracia y coger el metro para dirigirse a una concentración contra el ERE en el Hospital del Mar.

Antifascistas retenidos y multados

El segundo grupo al que le están llegando propuestas de resolución son las antifascistas que se manifestaron, el 2 de octubre, contra la concentración de la xenófoba PxC en la Plaza Sant Jaume. Los Mossos las van encapsular alrededor de la una, cuando se encontraban en la calle Bòria. La retención e identificación de las manifestantes duró más de dos horas, con registros y dos detenciones. Una, a un hombre que le dijo a los Mossos "cobardes", y la otra contra un joven. En la propuesta de resolución contra las antifascistas, los Mossos exponen que "durante el recorrido los manifestantes impidieron la normal circulación tanto de los vehículos particulares como de los servicios públicos, por lo que fue necesario que la Guardia Urbana cortara la circulación, y se tuvieron que de desviar diferentes líneas de autobuses "y aseguran que" debido a dos concentraciones la manifestación no comunicada dificultaba la prevención y mantenimiento de la seguridad ciudadana por parte de los agentes y miembros de los cuerpos de seguridad ". Se refieren a la concentración de la plaza Sant Jaume, "de carácter antagónico" a la manifestación, según la propuesta, ya una supuesta actividades deportiva que se celebraba a esa hora en el Paseo de Lluís Companys. Aún así la infracción se refiere a una desobediencia ya que los Mossos aseguran que "se dio la orden a los manifestantes de que se trataba de una manifestación no comunicada y que finalizaran inmediatamente", y las manifestantes desobedecieron, prosiguiendo con la manifestación.

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/cZ27

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License ::

Principal