lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fH5S

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

19/07/2017 :: Nacionales PP.Catalans

La CUP boicotea a Garzón en el Parlament y le entrega el documental sobre los hechos del 92

x Llibertat.cat
[Cat/cast ]Además, un escrito con las comparecencias de los detenidos donde exponían las torturas que no investigó

[Català]

La CUP boicoteja Garzón al Parlament i li lliura el documental sobre els fets del 92

A més a més, un escrit amb les compareixences dels detinguts on exposaven les tortures que no va investigar

Represaliats del 1992, junt a la diputada per la CUP-CC Gabriela Serra, retreuen a Garzón la responsabilitat de les tortures als detinguts en operacions ordenades pel magistrat

Els diputats Gabriela Serra i Carles Riera han plantat al jutge Garzón al grup de treball del Parlament que elabora la futura llei sobre els nens robats del franquisme. Els diputats han protestat així per la presencia del jutge per no haver investigat les denúncies per tortures que van presentar els independentistes que van ser detinguts just abans dels Jocs Olímpics de Barcelona de 1992.

Abans d'entrar a la reunió, Gabriela Serra ha lliurat a Garzón el documental "L'operació Garzón contra l'independentisme català" i còpies de les compareixences dels detinguts on exposaven les tortures que Garzón va signar i va arxivar sense passar-les a cap jutjat ni obrir cap sumari. Serra ha retret al jutge que no investigués les tortures, però Garzón ha rebatut que això era mentida i que ell va abanderar a l'Audiència Nacional la persecució de les tortures.

Els diputats de la CUP han estat acompanyats per alguns dels detinguts durant les detencions del 1992, com Pep Musté, Ramon López, Eduard Pomar, Ramon Piqué o Vicent Conca.

Cal recordar que, la periodista Sònia Bagundanch, autora del llibre "Et presento el jutge Garzón", va publicar per primer cop les transcripcions de les compareixences on queda acreditat que el magistrat estrella va signar les declaracions on els arrestats exposaven les tortures patides durant la detenció i incomunicació. 

____________

[Castellano]

Represaliados del 1992, junto a la diputada por la CUP-CC Gabriela Serra, reprochan a Garzón la responsabilidad de las torturas a los detenidos en operaciones ordenadas por el magistrado

Los diputados Gabriela Serra y Carles Riera han plantado al juez Garzón al grupo de trabajo del Parlamento que elabora la futura ley sobre los niños robados del franquismo. Los diputados han protestado así por la presencia del juez por no haber investigado las denuncias por torturas que presentaron los independentistas que fueron detenidos justo antes de los Juegos Olímpicos de Barcelona de 1992.

Antes de entrar a la reunión, Gabriela Serra ha entregado a Garzón el documental "La operación Garzón contra el independentismo catalán" y copias de las comparecencias de los detenidos donde exponían las torturas que Garzón firmó y archivar sin pasarlas a ningún juzgado ni abrir sumario. Sierra reprochó al juez que no investigara las torturas, pero Garzón ha rebatido que eso era mentira y que él abanderó a la Audiencia Nacional la persecución de las torturas.

Los diputados de la CUP han sido acompañados por algunos de los detenidos durante las detenciones del 1992, como Pep Musté, Ramon López, Eduard Pomar, Ramon Piqué o Vicente Cuenca.

Cabe recordar que, la periodista Sonia Bagundanch, autora del libro " Te presento el juez Garzón ", publicó por primera vez las transcripciones de las comparecencias donde queda acreditado que el magistrado estrella firmó las declaraciones donde los arrestados exponían las torturas sufridas durante la detención e incomunicación. 

https://www.llibertat.cat/2017/07/la-cup-boicoteja-garzon-al-parlament-i-li-lliura-el-documental-sobre-els-fets-del-92-39355

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fH5S

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal