lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/eA2p

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

19/12/2013 :: Nacionales PP.Catalans

La CUP davant l'anunci del President de la Generalitat de la data i la pregunta de la consulta

x CUP
[Cat/Cast] Hay que conseguir realizar la consulta con el permiso del estado o sin, y que el resultado sea a favor de la independencia.

Catalá

La CUP fixarà en Consell Polític el proper dissabte 21 de desembre la seva posició sobre la proposta formulada pel President de la Generalitat de Catalunya Artur Mas.

Volem, doncs, adreçar les següents consideracions a la societat catalana:

En primer lloc, la CUP vol remarcar que independentment del contingut de la pregunta, l'anunci d'una data per la celebració de la consulta és ja un pas endavant en el camí de la confrontació entre la voluntat popular i la negació de drets per part de l'estat espanyol, que només es pot superar fent un referèndum d'autodeterminació.

La CUP manifesta que la pregunta formulada no és la que defensava el moviment popular independentista i que la nostra organització va fer seva. La pregunta que nosaltres defensàvem i defensem aposta per un únic redactat, clar, de resposta binària i on aparegués la paraula independència.

La lògica de partits sembla estar guanyant la lògica de la gent. Denunciem la batalla partitocràtica que ha precedit la definició de la pregunta, de la qual nosaltres ens hem autoexclòs en tot moment. Però volem deixar ben clar que, des del nostre punt de vista, s'ha evitat de plantejar la pregunta que exigia la gent per interessos de partit.

Si s'ha arribat on som és gràcies a l'organització i la mobilització de la gent, a través de diferents plataformes, per tant, ha de ser el poble el garant de tot aquest procés. Des de la CUP batallarem perquè el poble continuï essent el motor d'aquest procés i per garantir que ni els partits polítics ni tampoc els poders fàctics puguin tornar a tenir la temptació de desvirtuar-lo o reconduir-lo cap a posicions de recomposició de l’estat de les autonomies.

En aquest sentit, la pregunta formulada pel president Artur Mas sembla una pregunta orientada a facilitar una negociació i al pacte amb l'estat. La pregunta fa doblement més difícil la independència, i està orientada a dividir i despistar l'independentisme.

Des d'ara fins el 9 de novembre, la CUP entén que la batalla serà doble: cal aconseguir realitzar la consulta amb el permís de l'estat o sense, i que el resultat sigui a favor de la independència. És per això que la CUP insta el govern, els partits favorables a la consulta i el conjunt de la societat catalana a començar a organitzar des d'ara mateix la celebració de la consulta, independentment del permís de l'estat espanyol, que ja ha anunciat la seva oposició.

Finalment, la CUP anuncia que decidirà en Consell Polític el proper 21 de desembre el seu posicionament en relació a l'anunci fet públic ahir pel President de la Generalitat.


Secretariat Nacional de la Candidatura d'Unitat Popular


Castellano

LaCUP fijará en Consejo Político el próximo sábado 21 de diciembre su posición sobre la propuesta formulada por el Presidente de la Generalitat de Cataluña Artur Mas.

Queremos, pues, dirigir las siguientes consideraciones a la sociedad catalana:

En primer lugar, la CUP quiere remarcar que independientemente del contenido de la pregunta, el anuncio de una fecha por la celebración de la consulta es ya un paso adelante en el camino de la confrontación entre la voluntad popular y la negación de derechos por parte del estado español, que sólo se puede superar haciendo un referéndum de autodeterminación.

La CUP manifiesta que la pregunta formulada no es la que defendía el movimiento popular independentista y que nuestra organización hizo suya. La pregunta que nosotros defendíamos y defendemos apuesta por un único redactado, claro, de respuesta binaria y donde apareciera la palabra independencia.

La lógica de partidos parece estar ganando la lógica de la gente. Denunciamos la batalla partitocràtica que ha precedido la definición de la pregunta, de la cual nosotros nos hemos autoexcluido en todo momento. Pero queremos dejar muy claro que, desde nuestro punto de vista, se ha evitado de plantear la pregunta que exigía la gente por intereses de partido.

Si se ha llegado dónde somos es gracias a la organización y la movilización de la gente, a través de diferentes plataformas, por lo tanto, tiene que ser el pueblo el garante de todo este proceso. Desde la CUP batallaremos porque el pueblo continúe siendo el motor de este proceso y para garantizar que ni los partidos políticos ni tampoco los poderes fácticos puedan volver a tener la tentación de desvirtuarlo o reconducirlo hacia posiciones de recomposición del estado de las autonomías.

En este sentido, la pregunta formulada por el presidente Artur Mas parece una pregunta orientada a facilitar una negociación y al pacto con el estado. La pregunta hace doblemente más difícil la independencia, y está orientada a dividir y despistar el independentismo.

Desde ahora hasta el 9 de noviembre, la CUP entiende que la batalla será doble: hay que conseguir realizar la consulta con el permiso del estado o sin, y que el resultado sea a favor de la independencia. Es por eso que la CUP insta el gobierno, los partidos favorables a la consulta y el conjunto de la sociedad catalana a empezar a organizar desde ahora mismo la celebración de la consulta, independientemente del permiso del estado español, que ya ha anunciado su oposición.

Finalmente, la CUP anuncia que decidirá en Consejo Político el cercano 21 de diciembre su posicionamiento en relación al anuncio hecho público ayer por el Presidente de la Generalitat.

Secretariado Nacional de la Candidatura de Unidad Popular

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/eA2p

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal