lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/eF7y

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

07/05/2014 :: Nacionales PP.Catalans, Estado español

La CUP demana que s’ampliï la investigació a ADIF i Corsan a les obres del TAV a Girona

x CUP
Los trabajos, realizados entre el 2008 y el 2009, fueron adjudicados por parte de ADIF a Corsan por valor de 19.031.297,29€

Catalan
El tram 2 de les obres gironines, que ADIF va adjudicar per 19ME, va realitzar-se durant el mateix període que a Barcelona i per part de la mateixa empresa

La CUP ha demanat que la investigació iniciada contra ADIF i l’empresa Corsan per presumpta malversació de fons públics, suborn i falsedat documental en la construcció de la línia d’Alta Velocitat a Catalunya, s’ampliï a les obres de Girona. La CUP ha recordat que el tram 2 del projecte gironí es va dur a terme durant el mateix període que a Barcelona i per part de la mateixa empresa, per la qual cosa la formació considera justificat que s’investigui igual que s’està fent en el cas de les obres de la Sagrera. Els treballs, realitzats entre el 2008 i el 2009, van ser adjudicats per part d’ADIF a Corsan per valor de 19.031.297,29€.

La formació també ha destacat que entre els detinguts hi ha alguns dels màxims responsables de les obres de la línia a Girona, com el gerent d'infraestructures de la línia d'alta velocitat (LAV) Madrid-Barcelona-frontera francesa, Jaime García-Germán López- Belmonte, o el delegat de l’empresa Corsan a Barcelona, Marino Vivas, en el cas del tram 2 del projecte gironí. Aquesta part de la construcció de la línia a Girona és la corresponent al tram soterrat de 0,57 km entre el carrer Joan Torró i la rotonda de Mas Gri, que incloïa la canalització del Güell.

Tota la informació i el cost final dels trams finalitzats

La CUP també ha reclamat que es faci pública tota la informació relacionada amb els trams ja finalitzats de les obres a la ciutat, per conèixer amb exactitud les possibles modificacions existents entre el preu d’adjudicació i el cost final de les obres i altres detalls de l’execució del projecte.

El portaveu gironí de la formació, Jordi Navarro, ha destacat que “és necessària la màxima transparència per garantir que no hi ha hagut mala praxi, especialment després del desgast i els perjudicis que han causat aquestes obres a la ciutat i en concret al barri de Sant Narcís”. La CUP també demanarà a l’Ajuntament de Girona una reunió extraordinària de la comissió de seguiment de les obres per tractar aquesta qüestió.

Castellano

La CUP ha pedido que la investigación iniciada contra ADIF y la empresa Corsan por presunta malversación de fondos públicos, soborno y falsedad documental en la construcción de la línea de Alta Velocidad en Cataluña, se amplíe a las obras de Girona. La CUP ha recordado que el tramo 2 del proyecto gerundense se llevó a cabo durante el mismo periodo que en Barcelona y por parte de la misma empresa, por lo cual la formación considera justificado que se investigue igual que se está haciendo en el caso de las obras de la Sagrera. Los trabajos, realizados entre el 2008 y el 2009, fueron adjudicados por parte de ADIF a Corsan por valor de 19.031.297,29€.

La formación también ha destacado que entre los detenidos hay algunos de los máximos responsables de las obras de la línea en Girona, como el gerente de infraestructuras de la línea de alta velocidad (LAV) Madrid-Barcelona-frontera francesa, Jaime García-Germán López- Belmonte, o el delegado de la empresa Corsan en Barcelona, Marino Vivas, en el caso del tramo 2 del proyecto gerundense. Esta parte de la construcción de la línea en Girona es la correspondiente al tramo sepultado de 0,57 km entre la calle Joan Torró y la rotonda de Mas Gri, que incluía la canalización de Güell.

Toda la información y el coste final de los tramos finalizados

La CUP también ha reclamado que se haga pública toda la información relacionada con los tramos ya finalizados de las obras a la ciudad, para conocer con exactitud las posibles modificaciones existentes entre el precio de adjudicación y el coste final de las obras y otros detalles de la ejecución del proyecto.

El portavoz gerundense de la formación, Jordi Navarro, ha destacado que “es necesaria la máxima transparencia para garantizar que no ha habido mala praxis, especialmente después del desgaste y los perjuicios que han causado estas obras a la ciudad y en concreto en el barrio de Santo Narciso”. La CUP también pedirá en el Ayuntamiento de Girona una reunión extraordinaria de la comisión de seguimiento de las obras para tratar esta cuestión.

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/eF7y

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal