lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fO2x

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

06/07/2019 :: Nacionales PP.Catalans

La CUP ultima la proposta política per encarar el nou cicle polític

x LLibertat.Cat
Dotar la formación de una iniciativa política basada en la autodeterminación y la disputa de la soberanía económica y popular

Catala

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) va iniciar el passat mes d’abril un debat intern per abordar les bases d’una nova proposta institucional en clau d’Unitat Popular i així dotar la formació d’una iniciativa política basada en l’autodeterminació i la disputa de la sobirania econòmica i popular, en un context d’estancament per part de l’independentisme majoritari i governamental i d’esgotament del cicle de lluites precedents. Aquest procés que culminarà a l’Assemblea Nacional del proper 14 de juliol a Celrà, pretén així renovar i rellençar la proposta política de la CUP. 

El passat mes d’abril la CUP va aprovar en Consell Polític el document estratègic on es dibuixaven les bases per articular una nova proposta política que partís de la pròpia iniciativa de la formació però que alhora, pogués esdevenir una nova plataforma política creada ad hoc per la propera legislatura. Aquesta proposta s’articularia amb el projecte municipalista i amb el conjunt del moviment popular i a més, tindria com a objectiu recollir el màxim de suports i sensibilitats polítiques per tal d’establir un full de ruta orientat a superar els límits institucionals i constitucionals, on la defensa dels drets civils, socials, polítics i laborals establirien la porta d’entrada a un programa polític més profund de transformació social i construcció nacional.

Després de l’aprovació d’aquests acords, els anticapitalistes van obrir un procés participatiu per tal de socialitzar al màxim el debat entre la militància i acotar els objectius des del treball col·lectiu i assembleari. Per aquest motiu, a partir de les eleccions municipals i europees del 26 de maig, s’han iniciat dues rondes d’assemblees territorials, amb participació del Secretariat Nacional i del Grup Parlamentari de la CUP Crida Constituent, amb la finalitat de detectar els consensos i disensos, fer una anàlisi contextual conjunta i definir les propostes tàctico-estratègiques de la formació, a partir de l’aprenentatge fet en la darrera dècada fruït del procés d’autodeterminació i de les lluites sorgides com a resposta a la crisi sistèmica.

Aquest procés intern finalitzarà amb la celebració d’una Assemblea Nacional, el 14 de juliol a Celrà, i amb la posterior aprovació i ratificació de la ponència base, el 28 de juliol. 

Castellano

La Candidatura de Unidad Popular (CUP) inició el pasado mas de abril un debate interno para abordar las bases de una nueva propuesta institucional en clave de Unidad Popular y así dotar la formación de una iniciativa política basada en la autodeterminación y la disputa de la soberanía económica y popular, en un contexto de estancamiento por parte del independentismo mayoritario y gubernamental y de agotamiento del ciclo de luchas precedentes. Este proceso que culminará a la Asamblea Nacional del próximo 14 de julio en Celrà, pretende así renovar y rellençar la propuesta política de la CUP.

El pasado mas de abril la CUP aprobó en Consejo Político el documento estratégico donde se dibujaban las bases para articular una nueva propuesta política que partiera de la propia iniciativa de la formación pero que a la vez, pudiera acontecer una nueva plataforma política creada ad hoc por la próxima legislatura. Esta propuesta se articularía con el proyecto municipalista y con el conjunto del movimiento popular y además, tendría como objetivo recoger el máximo de apoyos y sensibilidades políticas para establecer una hoja de ruta orientada a superar los límites institucionales y constitucionales, donde la defensa de los derechos civiles, sociales, políticos y laborales establecerían la puerta de entrada a un programa político más profundo de transformación social y construcción nacional.

Después de la aprobación de estos acuerdos, los anticapitalistas abrieron un proceso participativo para socializar al máximo el debate entre la militancia y acotar los objetivos desde el trabajo colectivo y asambleario. Por este motivo, a partir de las elecciones municipales y europeas del 26 de mayo, se han iniciado dos rondas de asambleas territoriales, con participación del Secretariado Nacional y del Grupo Parlamentario de la CUP Llamamiento Constituyente, con el fin de detectar los consensos y disensos, hacer un análisis contextual conjunto y definir las propuestas tàctico-estratégicas de la formación, a partir del aprendizaje hecho en la última década fruït del proceso de autodeterminación y de las luchas surgidas como respuesta a la crisis sistémica.

Este proceso interno finalizará con la celebración de una Asamblea Nacional, el 14 de julio en Celrà, y con la posterior aprobación y ratificación de la ponencia base, el 28 de julio. Neteja Ressalta les paraules desconegudes Utilitza les formes valencianes

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fO2x

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal