lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fW4p

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

27/01/2021 :: Nacionales PP.Catalans

La fiscalia demana la inhabilitació del candidat de la CUP-Lleida per no haver retirat llaços grocs

x Vilaweb
L'ex-regidor Pau Juvillà no va retirar els llaços grocs de les finestres del seu despatx a la Paeria

La fiscalia demana vuit mesos d’inhabilitació especial i quatre mesos de multa a l’ex-regidor i ara candidat de la CUP per Lleida el 14-F, Pau Juvillà, per un delicte de desobediència. Ho fa en el marc de la causa oberta arran dels llaços grocs que la formació tenia penjats a les finestres del seu despatx a la Paeria i que Cs va denunciar a la Junta Electoral durant la campanya de les municipals de 2019. Ara Juvillà té deu dies per presentar al·legacions abans que la jutgessa fixi la data del judici, molt probablement abans de l’estiu.

La petició fiscal va arribar ahir una vegada acabada la fase d’instrucció. Juvillà ha volgut destacar que la denuncia i qui acabarà portant-lo a judici no és de la Junta Electoral de Zona (JEZ) sinó de Ciutadans, que “actua com a braç executor de l’Estat”. Sobre això, ha afegit que la interlocutòria de la fiscalia demana que la regidora de Cs, Ángeles Ribes, vagi a declarar al judici com a “persona que inicia el tràmit de la denúncia”.

L’actual candidat de la CUP per Lleida a les eleccions del 14-F ha recordat que quan se’ls va requerir retirar els llaços grocs, basant-se en una “decisió col·lectiva de l’assemblea” es va acordar mantenir-los perquè entenien que són símbols que no inciten al vot. En aquest sentit, Juvillà s’ha referit a la defensa dels drets democràtics i ha assenyalat que els llaços grocs posen “davant el mirall” l’estat espanyol i demostren que és repressor perquè hi ha presos polítics tot i que s’anomena democràtic.

https://www.vilaweb.cat/noticies/fiscalia-inhabilitacio-desobediencia-candidat-cup-lleida/amp/?__twitter_impression=true

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fW4p

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal