lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fY9r

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

20/08/2021 :: Nacionales PP.Catalans

La fiscalia espanyola acusa els represaliats del 23-S de pertinença a organització terrorista

x Vilaweb
En l'escrit d'acusació, també atribueix a nou dels membres dels CDR un delicte de tinença i fabricació d'explosius

La fiscalia de l’Audiència espanyola acusa de pertinença a organització terrorista als tretze membres dels CDR que van ser detinguts la ràtzia del 23 de setembre de 2019 o posteriorment implicats en aquest muntatge policíac anomenada operació Judes. Els advocats d’Alerta Solidària han denunciat que s’han assabentat de les acusacions de la fiscalia pels mitjans de comunicació.

En l’escrit d’acusació, que ha estat filtrat a El Confidencial, el ministeri públic assenyala que Eduard Garzón, Esther Garcia, Sonia Pacual, Queralt Casoliva, Germinal Tomas, Alexis Codina, Jordi Ros, Xavier Duch, Rafael Delgado, Ferran Jolis, Txevi Buïgas, David Budria i Clara Borrero formaven part d’una suposada organització terrorista anomenada Equips de Resposta Tàctica (ERT). Així mateix, els nou primers també són acusats d’un delicte de tinença i preparació d’explosius.

Rèpliques d’armes i “finalitats terroristes”: la premsa espanyola persisteix en la persecució dels detinguts del 23-S

23-S: l’última ràtzia contra l’independentisme, viva un any després

“Els investigats haurien superat l’activitat dins els respectius CDR i conformat una organització terrorista paral·lela, clandestina i estable, amb l’objectiu de fer accions violentes o atemptats contra objectius prèviament seleccionats fent servir els explosius i substàncies incendiàries fabricats en els dos laboratoris clandestins que l’organització mateixa tenia instal·lats en dos domicilis particulars”, diu la fiscalia.

La història dels 3.300 represaliats

Tot i que la Guàrdia Civil no va poder acreditar que hi hagués explosius en els immobles que van escorcollar, la fiscalia insisteix amb aquesta hipòtesi. De fet, un dels arguments que va fer servir el magistrat instructor, Manuel García–Castellón, per alliberar els set presos polítics del 23-S va ser que les pericials de la Guàrdia Civil no feien cap referència “a l’existència d’explosius”, sinó que només se citaven substàncies que podien ser precursores.

D’altra banda, en l’escrit d’acusació, el ministeri públic afirma que els investigats tenien uns quants objectius per a cometre atemptats i sabotatges. En aquest sentit, afegeix que els membres dels CDR preveien d’atacar polítics espanyolistes i edificis de propietat estatal, però també ocupar el Parlament de Catalunya.

La fiscalia es desentén de la filtració

Hores després de la filtració, la fiscalia ha emès una nota de premsa de més de quaranta pàgines amb totes les acusacions contra els represaliats del 23-S. “Davant de les notícies de premsa difoses ja per alguns mitjans es confirma que la fiscalia de l’Audiència espanyola ha sol·licitat la incoació de sumari ordinari i el processament dels investigats”, diu la nota.

Vegeu-la ací

La mala praxi de la Guàrdia Civil

Cal recordar que la investigació de la Guàrdia Civil espanyola ha estat plena de suposicions i proves falses. El periodista de la cadena SER Miguel Ángel Campos va explicar el juny passat que s’havia negat a informar sobre un informe “si més no discutible” que portava la signatura del cos policíac.

Campos deia que l’única prova que aportava la Guàrdia Civil que els membres dels CDR planificaven “accions terroristes” contra polítics eren les cerques a Google que va fer un dels encausats, Jordi Ros. “Ni una conversa enregistrada planificant un atac, ni un document requisat que aporti cap indici més sobre les intencions dels sospitosos. Res. Només una cerca a Google”, escrivia.

“No claudicarem”

El grup de suport als represaliats del 23-S ha lamentat novament que la fiscalia hagi comunicat l’escrit d’acusació mitjançant filtracions interessades per tal d’imposar un relat fal·laç. “No claudicarem ni en la defensa de la nostra innocència ni en l’anhel de llibertat dels Països Catalans”, ha escrit a Twitter.

 

Així mateix, Esther Garcia, una de les represaliades, ha denunciat també que l’escrit d’acusació s’hagi fet públic a través d’una filtració. “Ens hem d’assabentar per la premsa i a mitges, perquè la notícia només és per a subscriptors”, ha escrit a Twitter. A més, ha lamentat que la justícia espanyola vulnera constantment els seus drets.

 

“Una barbaritat”

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, ha qualificat de “barbaritat” l’escrit d’acusació de la fiscalia. En una entrevista a Catalunya Ràdio, ha dit que la causa dels represaliats del 23-S era un graó més en la repressió de l’estat espanyol en contra del moviment independentista: “Quan demanem l’amnistia, no ho fem perquè sí, ho fem per causes com aquesta.”

https://www.vilaweb.cat/noticies/fiscalia-acusa-cdr-23-s-organtizacio-terrorista/

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fY9r

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal