lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fV6U

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

11/12/2020 :: Nacionales PP.Catalans

La impunitat i el silenci regna a TV3,que ha decidit no emetre el documental 'Nosotros no olvidamos'

x ACATS - Plataforma Pedro Álvarez
#TV3SiOblida Davant la interpel•lació directa a la CCMA, TV3 va respondre de forma molt educada i ràpida amb un no rotund

Durant les darreres setmanes, des d'ACATS i la Plataforma Pedro Álvarez, hem engegat diverses campanyes en un intent d'emetre el documental "NOSOTROS NO OLVIDAMOS" a TV3, a qui l'hem ofert a cost zero, per tal de donar a conèixer el cas al màxim nombre de persones possible abans que el Tribunal Suprem l'arxivi definitivament, perpetuant la impunitat del Policia Nacional que el va assassinar.

En primer lloc, som conscients que cedir l'emissió del documental a cost zero és tirar-nos pedres sobre la nostra pròpia teulada, precaritzant (encara més) les nostres condicions laborals. Així i tot, el cas de Pedro Álvarez i el context actual ens han convençut que cedir-ne els drets d'emissió era "un mal necessari", ja que no volíem que desavinences econòmiques n'impedissin l'emissió. D'una banda, perquè crèiem que calia prioritzar la urgència que ens imposava la prescripció imminent del cas i, per altra, degut a la crisi del Covid-19, que ha reduït a la mínima expressió la campanya de projeccions arreu del territori prevista per aquest 2020.

Tant la Plataforma Pedro Álvarez com ACATS ens hem reunit diverses vegades amb els grups parlamentaris que ens han volgut rebre: Junts per Catalunya, Esquerra Republicana de Catalunya, En Comú Podem i la Candidatura d'Unitat Popular, per tal d'aprovar una Proposta de Resolució al Parlament de Catalunya amb dos punts d'acord: 1. Dóna suport i es solidaritza amb la Plataforma Pedro Álvarez i exigeix la reobertura del cas abans de la seva prescripció.

2. Recomana a la CCMA l'emissió del documental "Nosaltres no oblidem" que explica la història del jove Pedro Álvarez i la lluita de familiars i amics perquè es faci justícia.

Davant la interpel•lació directa a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, TV3 va respondre de forma molt educada i ràpida amb un no rotund, sense ni tan sols valorar les modificacions que estàvem fent a la versió final que estava pocs dies abans de ser acabada.

Entre altres arguments, consideraven que els títols de crèdit eren massa llargs, que la qualitat del so i del vídeo no passaven els seus mínims tècnics, que dubtaven que tinguéssim drets de les imatges d'arxiu (les seves i les d'altres televisions) que surten durant poc més de 5 minuts dels 82 minuts que dura el documental, o que ja havien tractat el cas de Pedro Alvarez al febrer del 2019 al documental "Vides truncades".

Per nosaltres, això no són més que excuses, ja que, tal com els hi vam respondre: els títols de crèdit es poden accelerar, amb els drets d'imatge es poden trobar fórmules on el dret a la informació s'avantposi a la propietat intel•ectual (o també vam oferir la possibilitat de substituir-les per imatges de creació pròpia dels anys 90 que havíem preparat). Pel que fa a l'emissió d'un documental del cas durant aquest any, en aquest es tractaven fins a cinc casos d'abusos policials i, a més, creiem que la imminent prescripció del cas, després de 28 anys de lluita incansable, en justifiquen l'emissió d'un documental propi que ampliï i actualitzi la informació donada, tal com s'ha fet amb altres temàtiques d'actualitat.

També hem pogut parlar amb companyes que han treballat o treballen a TV3 o a productores subcontractades i que, en veure el documental, ens han posat sobre la taula altres motius que no se'ns han volgut dir oficialment, però que poden haver tingut un gran pes en la negativa a emetre el documental:

D'una banda, la incomoditat que suposa assenyalar cossos policials relacionats amb tortures i assassinats, tant de l'Estat Espanyol com dels cossos policials que depenen de les Institucions Catalanes.

Per altra banda, la referència a temes lingüístics que, sabem del cert, han condicionat la seva decisió. Entenem, respectem i compartim que, la televisió pública catalana, prioritzi i fomenti l'emissió de contingut en català i som conscients que el nostre documental no compleix els criteris de normalització lingüística, però també reflecteix una realitat, per més que hi ha qui no ho vol veure.

Arribats a aquest punt, el que ens queda clar és que TV3 NO ÉS LA NOSTRA, en tot cas, és la seva!

Nosaltres seguirem lluitant contra la impunitat i contra l'oblit amb totes les eines que tinguem al nostre abast i seguirem projectant el documental, allà on se'ns obrin les portes. 

I el proper dimarts 15 de desembre, quan farà 28 anys del seu assassinat, seguirem sortint al carrer per cridar PEDRO, HERMANO, NOSOTROS NO OLVIDAMOS!

Seguim!

Barcelona, 11 de desembre de 2020

ACATS i Plataforma Pedro Álvarez
#TV3SiOblida

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fV6U

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal