lahaine.org

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fY7d

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

27/07/2021 :: Nacionales PP.Catalans

La Marea Blanca de Catalunya denuncia que només s’atenguin urgències als CAP

x Kaos. Països Catalans
S'ha arribat a la situació de saturació perquè Salut no ha reforçat prou el personal sanitari.

La plataforma assegura que s'ha arribat a la situació de saturació perquè Salut no ha reforçat prou el personal sanitari. "L’emergència ha de servir per optimitzar els serveis i establir mesures de suport al personal sanitari que està en més mala situació, que són els de l’atenció primària, no per limitar el dret a l’atenció sanitària de la població que atén el SISCAT" afirma la Plataforma.

La plataforma Marea Blanca ha rebutjat de manera contundent l’atenció de només urgències als centres d’atenció primària (CAP) perquè “posa en perill la salut pública”. L’entitat ha valorat negativament el decret del Departament de Salut amb el qual es permet desprogramar l’activitat no urgent als CAP i hospitals per l’impacte de la cinquena onada de la covid. En un comunicat, la plataforma considera que la pressió assistencial ha arribat fins aquest punt perquè Salut no l’ha reforçada prou.

El decret, denuncien, no ha passat ni per la presidència del govern de la Generalitat, ni pel Parlament de Catalunya ni pel Consell de Ministres. “Suposa pràcticament la militarització del sistema sanitari públic català i, encara pitjor, de tot el seu personal”, diu el comunicat de la plataforma Marea Blanca. Recorda que si l’atenció primària no atén bé els malalts crònics, es pot originar una situació greu i de perill a la sanitat pública, “gairebé al mateix nivell que la pandèmia”.

compartir

                          

Dirección corta: https://lahaine.org/fY7d

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License    [ Clave pública PGP ] ::

Principal