lahaine.org

compartir

                    

Dirección corta: https://lahaine.org/fY3W

convertir a:
Convertir a ePub  ePub        Convertir a pdf  pdf

  tamaño texto

  enviar          imprimir


traductor

18/06/2021 :: Nacionales PP.Catalans

La premsa espanyola persisteix en la persecució dels detinguts del 23-S

x Vilaweb
Rèpliques d’armes i “finalitats terroristes”

Rèpliques d’armes i “finalitats terroristes”: la premsa espanyola persisteix en la persecució dels detinguts del 23-S

Els principals diaris espanyols publiquen acríticament l'informe final de la Guàrdia Civil sobre l'anomenada operació Judes

La premsa espanyola continua amb la seva croada contra els CDR. Ahir, en ple acte del Cercle d’Economia, on van coincidir Pere Aragonès i Felipe VI, la Guàrdia Civil va filtrar als principals diaris de l’estat l’informe final sobre l’anomenada l’operació Judes, per la qual el 23 de setembre de 2019 es van detenir nou activistes independentistes.

23-S: l’última ràtzia contra l’independentisme, viva un any després

Jordi Ros: ‘Em van posar una pistola al cap i em van dir: “Ja saps per què som aquí”’

Segons el document, que la premsa espanyola reprodueix acríticament, el grup era una “organització criminal amb finalitat terrorista”. Així mateix, assenyala que es feien dir Equip Tàctic de Resistència (ERT) i van fer cerques a internet sobre persones contràries a la independència com ara Pablo Casado, Manuel Valls o José Manuel Villegas.

A més a més, insisteix en la teoria que els activistes preparaven explosius per cometre possibles actes violents, tot i que l’Audiència espanyola —entre el desembre de 2019 i el gener de 2020— van anar alliberant sota fiança a tots els detinguts. Un dels principals arguments del jutge Manuel García-Castellón és que la substància que havia trobat la Guàrdia Civil es poguessin considerar explosius.

La Razón és un dels diaris que més atia la campanya de criminalització. Una de les peces principals de la portada diu: “Els CDR tenien com a objectiu atemptar contra la Guàrdia Civil i la fiscalia del TSJC”. En aquest sentit, el text s’acompanya de diverses imatges i s’indica que els agents van confiscar un “arsenal” als activistes que consistia en “rèpliques d’armes i artefactes explosius: quatre pistoles, una granada de mà, una mina, un fusell i dos ganivets de grans dimensions.”

L’altre diari espanyol que ha posat l’informe de la Guàrdia Civil a la portada és El Mundo, que destaca que els “CDR van idear atemptats i tenien com a objectiu a Casado“. Tanmateix, a l’edició web, el rotatiu espanyolista matisa el titular i diu que el president era un “possible objectiu”. D’altra banda, també ressalta que dos dels detinguts van veure el 2019 vídeos sobre els atemptats de l’11-S a Nova York.

L’ABC i El País no ho publiquen en portada, però si en pàgines interiors. “Els CDR detinguts el 2019 que fabricaven explosius van fer cerques sobre Casado, Valls i Villegas“, titula l’ABC, mentre que el diari de PRISA assegura que “La Guàrdia Civil insisteix a assenyalar el grup de CDR detinguts com ‘una organització terrorista'”.

https://www.vilaweb.cat/noticies/repliques-armes-terroristes-premsa-espanyola-persecucio-cdr-23-s/

compartir

                    

Dirección corta: https://lahaine.org/fY3W

 

Contactar con La Haine

Envíanos tus convocatorias y actividades!

 

La Haine - Proyecto de desobediencia informativa, acción directa y revolución social

::  [ Acerca de La Haine ]    [ Nota legal ]    Creative Commons License ::

Principal